A felhasználók segítik a Mandrake-t

 ( trey | 2002. április 6., szombat - 9:17 )

Mint arról korábban írtam a Mandrake és a MandrakeSoft pénzügyi nehézségekkel küzd ebben az évben. Ezek a nehézségek a projekt előző managementjének köszönhetőek. A MandrakeSoft, hogy átvészelje ezt a nehéz évet létrehozott egy támogatási rendszert, amelyet a felhasználókra alapozott.

A Mandrake Club úgy látszik beváltja a hozzá fűzött reményeket. A felhasználók eddig majdnem fél millió eurót adományoztak a projectnek.

Egyetlen magyar adakozó sincs.Több mint 5600 felhasználó iratkozott fel a Mandrake Club listájára. Március 11 óta 3600 az új felirtakozás született (ekkor jelent meg a Mandrake segélykérő levele). A tagság megoszlása:

  • 67% Standard tag
  • 24% Silver tag
  • 0.2% Gold tag
  • 0.1% Platinum és Corporate tag

A fennmaradó kb. 8% adomány még a támogatási rendszer meghirdetése előtt érkezett, ezek az adományozok szintén Club tagságot kaptak, ezen felül 0.8% a VIP adományozás. A Club 440,000¤-t/390,000$-t gyűjtött össze 2001. november. 21 óta.

Az adományozók 86 országból tevődnek össze:

  • 60% Észak Amerika (Canada, USA, Mexiko)
  • 30% Europa
  • 10% a világ többi részéről

Ebből is látszik az open source közösségek ereje. Viszont sajnálattal látom, hogy egyetlen magyar Mandrake Club tag sincs. Ennyire nem érdekli a magyar Mandrake felhasználókat, hogy lesz-e a jövőben Mandrake?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem te vagy az egyetlen. Viszont itt nem is arra az emberre gondoltam, aki a letminimumon el. Magyarorszagon szamos ceg telepit Mandrake Linuxont az altala eladott gepekre, magyarul a Mandrake-bol (is) el. En ezekre gondoltam...

Szerintem az a fő probléma, hogy az itthoni felhasználók sokszor talán erről nem is tudnak, mert nincsen netjük, vagy keveset neteznek, mert drága, vagy nem tudnak angolul.

S ha tudnak is róla, akkor is nálunk még nincs olyan elterjedtségi szinten az elektronikus vásárlás, mint pl. az USÁ-ban, ezért valószínűleg ódzkodnak attól, hogy a hálózaton keresztül utaljanak pénzt. Meg bizalmatlanok is, mivel ennek soha nem volt hagyománya nálunk, annak viszont annál inkább, hogy átverik az embert. :(

Naaa. Azert ha Litvaniabol meg tudtak oldani a dolgot, azert Magyarorszagrol is illene tudni.

BTW: miert kuldesz el minden hozzaszolast ketszer?

En nem igazan kedvelem a mandrake-et, de valoban magyarorszagrol a legtobb internetes fizetoeszkoz nem mukodik. (kommunista orszag, na)

Nem USA hitelkartyat az USA-ban amugy sem fogadnak el, de ha adnom kene, miert pont a Mandrake-nek adnek? Annyira azert nem jok.

Nem hat, ez tiszta sor =). BTW: a Mandrake nem francia dolog?

Ez tudod miert erdekes? Mert nehany honappal ezelott tobb helyen hallottam, hogy Mandrake kepviseletet akarnak Magyarorszagon letrehozni a SuSE peldajara. Itt Gyorben is van egy ceg amelyik ``futtatja" a Mandrake-t.

Ezen a portalon a ``Milyen Linux disztribúciót használsz?" kerdesre a valaszolok 19%-a azt jelolte be, hogy Mandrake (637 szavazatbol).

Akkor most mi van? :-O