PostScript?

Megjött az új nyomtató, meg akartam osztani.

A végén WinXP-nél kötöttem ki, mert az Arch-os CUPS-sal állandósan szopás volt (a https-nél lehalt, nem ment vele a nyomtató, stb). Szóval megosztottam Windows-zal, nosza nyomtassunk. 32 bites W7-ről gond nélkül megy a 32 bites XP-n megosztott nyomtató, 64 bites W7-ről viszont 0x000000 hibával leáll a nyomtató hozzáadása.

[12 órával később]

Ubuntun jó a CUPS, föl hozzá van rakva a Canon driver, megy a nyomtató, 32 bites XP-ről akár Generic Printerrel is jó, 64 bites W7-ről semmivel sem.

A lényeg: találtam ilyen generic PostScript drivereket. A Xerox-ossal csak fekete-fehérben, a HP-ssal viszont már színesben is teljesen jól működik (amúgy a nyomtató Canon). Ez mit jelent? Most a CUPS eszi meg a PostScript-et, vagy az alsókategóriás ócó nyomtató tud belőle nyomtatni? Ez a megoldás a Windows-os nyomtató megosztással is működött volna?

Szerk.:
A kérdés másképpen: ha megosztok egy nyomtatót, akkor közvetlenül érem-e el a nyomtatót, jelenthet-e problémát a 32/64 bit, kellenek-e a konkrét nyomtatóhoz a driverek?

Hozzászólások

hát az attól függ hogy szeretnéd, mindkét megoldás lehetséges

tehát
1. megoszto linuxon van driver, es a megosztashoz kapcsolodó gépen meg nincsen
2. megoszto gepen a nyomtató "raw" modban van felveve a nyomtató megosztas, a driver a kliensen van. A klienstől jővő akarmit a server ugyahogyvan atadja nyominak.