Ubuntu kernel (Megoldva)

 ( gyunix | 2008. július 11., péntek - 9:34 )

Erről a problémáról már tettem említést, de úgy gondoltam, hogy indítok egy új fórumot ennek a témának a kivsézése céljából.
Az lenne a probléma, hogy adott egy Epson DX4450-es multifunkciós készüléknek a scanner egysége. Egyszer már beüzemeltem probléma nélkül. Most is menne, de a kernelben nem látom a scanner fájlrendszert. A /dev alatt nincse ilyen. Megnéztem nálam otthon és ott a /dev/usb alatt szépen fel vannak sorolva a scanner eszközök.
A kérdésem az, hogy ezt az eszközt létre lehet hozni valahogyan utólag? A kernel azt hiszem a 2.6.18 és initrd.
A hozzászólásokat köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nem automatan jonnek letre a devben a nodeok? udev? ha bedugod nemhozzaletre?

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

S ha felfrissitened Ubuntu-dat egyel ujabb verziora ? (2.6.18-as kerneles Ubuntu nem mai gyerek az biztos..) Vagy ha kernel gond meg forgathatsz is egyet.. (bar ketlem ha regen mukodott)..

Nem lehet hogy valami frissites kapta le? (jobb otlet nincs)

Van a notebokok-ban egy wifi kártya és valamiért csak ezzel a kernellel működik. Ez így kapta az ismerősöm, hogy előre fel volt telepítve az ubuntu. udev van természetesen és automatán jönnének létre az eszközök. A kernel forgatásra már én is gondoltam, csak gondoltam ha lenne egy egyszerübb megoldás az jó lenne.

Hat ha lspci -bol vagy fejbol leirnad hogy milyen tipus a wifi, akkor lehet megtudnank miert van ez igy. Lehet szimplan madwifi kell hozza, esetleg kernelben kell engedelyezni hozza a drivert (amit kesobbiekben kivettek defaultbol).. ennyi informaciobol sok otletem nincs.