Mostantól online támogatható az FSF

Címkék

Ahogy a Gnu.org -on olvashatjuk, mostantól kezdve online szerver segítségével támogathatjuk pénzzel a FSF -et (Free Software Foundation), és rendelhetjük meg a GNU szoftvereket . Ezzel is a GNU -t támogatjuk.

A Szabad Szoftver Alapítvány (Free Software Foundation) egy adómentes közérdekű szervezet a GNU Projekten folyó munka anyagi alapjainak megteremtésére.

A FSF támogatja a szólás-, a sajtó- és gyülekezési szabadságot az Interneten, a jogot arra, hogy titkosító szoftvereket használjunk a magánjellegű kommmunikációnkhoz, és a jogot arra, hogy szoftvert írjunk, magántulajdonú monopóliumoktól szabadon.A GNU Projekt 1984-ben indult azzal a céllal, hogy kifejlesszenek egy teljesértékű, Unix-szerű operációs rendszert, amely szabad szoftver. Ez a GNU rendszer.


(A GNU ,,a GNU Nem Unix'' rekurzív rövidítése, és magyarul ,,géenú''-nak ejthetjük.) A GNU operációs rendszer Linux kernelt használó változatait ma már széles körben használják. Bár ezekre a rendszerekre gyakran egyszerűen csak ,,Linux''-ként hivatkoznak, pontosabban GNU/Linux rendszer a nevük.

Az online megrendeléseket a http://order.fsf.org/ -on, az online pénzbeli támogatásokat pedig a http://donate.fsf.org/ tehetjük meg.

A támogatók különböző elismerésekben részesülnek.

Ha támogatod az FSF -et:

100$ -al akkor Supporter leszel

500$ -al akkor Contributor, ez mellé már Certificate és "Thank GNUs" jár

1000$ -al akkor Sustaining Contributor, Certificate és ajándék jár érte

5000$ -al akkor Patron lehetsz és megkapsz mindent amit a Sustaining Contributor, plusz még egy különleges ajándékot is