Regexp fordítása

Fórumok

Ahogy mondani szokták: Értem én, hogy villanymotor, de mi hajtja? Szóval értem én, hogy mi a CCC, de azért Windowsra összeküszködni a jobb sorsra érdemes regexp könyvtárat, az igen izzasztó feladat. Nem lehetne esetleg mégis inkább odatenni a forrást?

w

Hozzászólások

Szerintem a 'hogyan_keszult.win.txt' érthető, a módosított források pedig oda vannak téve. A módosításokra csak azért volt szükség, hogy a pcreposix c helyett cpp-ként bírjon fordulni.

A regex interfész tesztelése eddig nagyon minimális volt, összesen egy kis demó/teszt, amit próbálgattam. Ráadásul FreeBSD-n még ez a kis teszt sem működött. Egyszerűen nem találta meg a patternt. Nem volt akkor időm ezzel hosszasan foglalkozni, most meg nincs FreeBSD-s gépem, azért úgy maradt. Itt segítség kellene.

--
CCC3

Hát, a hogyan_keszult.win.txt-ben a 6.7-es pcre-re hivatkozol, noha a Cygwin hivatalos holnapján csak a 6.6.1-es van kinn. Ez egyébként fordul és működik Windowson. Ezenfelül le kellett tölteni a cygwin környezetet, ami jó kedvvel, bőséggel hatszáz mega felett volt, és ahhoz kellett, hogy az 5 Kb-os config.h-t előállítsa. (Biztos lehetett volna a Cygwinnek megmondani, hogy nem kell X, meg ilyesmi, de így is baromi macera volt, nemhogy még álljak neki csomagokat válogatni.)
Lehet, hogy akkor fel fogom tenni én valahová a forrást, ccc-contrib-ba, vagy ilyesmi helyre. 32 bites Kíndózon amúgy jól megy.

w

A forrást a www.pcre.org-on kell keresni. A cygwin-nel kapcsolatban igazad van. A cygwin csak arra kell, hogy le bírja futtatni a configure-t. Lehet, hogy erre a célra az msys is jó volna. Ez a Mingw köré épülő olyan környezet, aminek szintén az a célja, hogy le bírja futtatni a configure-t. Érdemes volna kipróbálni.

--
CCC3

Egyébként cygwin az kell, mert jól működik a benne levő X szerver.