Mplayer és -audio-preload

Sziasztok!

Van egy filmem, amit fejezetenként kódoltam be, mégpedig külön a hangot és a képet:
01.ogg, 02.ogg, 03.ogg, ...
01.avi, 02.avi, 03.avi, ...

Ezt most egyetlen mkv-be szeretném összefűzni. A problémám az, hogy az összefűzött filmben végig egyre többet késik a hang, mégpedig annyiszor 1 másodpercet, ahány fejezetet összefűztem.

Abból, hogy fejezetenként 1 s a csúszás, arra gyanakszom, hogy mindegyik .ogg fájl ennyivel hosszabb mint a hozzá tartozó avi, mégpedig azért, mert az mplayer (?) az ogg-ba kódoláskor előretöltve tartott 1s-nyi audio-t, és a fejezet végén (ha már be van töltve) azt ki is írja az oggenc-re, annak ellenére, hogy az már a következő fejezethez tartozna.
Ezt anno, mikor még az audio-t a mencoder-el mp3-ba kódoltam, a mencoder "-audio-preload 0.0" paraméterével küszöböltem ki.
Most viszont ogg-ba kódolok az "oggenc ... & mplayer ..." paranccsal, és az mplayer nem látszik honorálni ezt az "audio-preload" paramétert, pedig látszólag ugyanezzel a hibával terhes az ügy.

Nincs valami ötletetek, hogyan lehetne biztosítani, hogy a fejezetekből készült ogg-ok pontosan ugyan olyan hosszuak legyenek mint a hozzájuk tartozó avi-k?

A hibát ugyan az mkvmerge-el valamennyire tudom korrigálni, de jobb lenne, ha az mkvmerge bemeneti fájljai már eleve egyforma hosszuak lennének.

Hozzászólások

A helyzet rosszabb mint gondoltam :-( A csúszás csak 0.33 s darabonként, és mivel az mkvmerge --delay paraméterével csak egész másodperceket lehet késleltetni, csak minden 3. darabnál tudok vele -1 s-os korrekciót alkalmazni.

Vagyis nem tudom teljesen kiküszöbölni a hibát: végig a filmen periodikusan változó, 0-1 s közötti hang/kép szinkron eltérés marad.

Mindez azért, mert az mplayer-nek (szemben a mencoderrel) nincs -audio-preload paramétere, az mkvmerge-nél meg - ki tudja miért - csak egész számú másodpercet lehet késleltetni (--delay) ...

Szerkesztés:
OK. Hülye vagyok: az mkvmerge-el egész számú milliszekundumot is lehet késleltetni, úgyhogy a "megkerülő megoldás" jól működik.

---
Mondjon le!