Asrock alaplap kontra HP nyomtató

Fórumok

Van egy érdekes problémám. Az egyik gép alaplapja egy ASRock 775VM800. Hozzá van kötve egy HP Laserjet 1022-es nyomtató. A probléma olyan, hogy először az USB kábelre gyanakodtam, mert néha csak értelmetlen karaktereket nyom, mintha az összeköttetés lenne rossz. Sokszor viszont csak többszöri próbálkozásra de kiadja az anyagot. Ez mondjuk számlázásnál elég kellemetlen ugye, elvész az eredeti.

Miután a kábel jónak bizonyult, cseréltem a nyomtatót. A hiba ugyanúgy fennállt. Cseréltem a gépet (ugyanolyanra). A hiba fennáll. Végül kicseréltem a gépet, de másik alaplappal és azóta minden rendben nyomtatódik.

Amit sikerült megállapítanom, hogy az ASRock USB drivere, csatlakozója (?) valszeg a nyomtató sleep állapotba kerülésekor elveszti egy pillanatra a kapcsolatot. Ugyan újra felépíti, de az oprendszer (XP) ekkor automatikusan új nyomtatót vesz fel ahelyett hogy a régit használná. Így a delikvens nyomtathat, de az alapnyomtatótól már elvette az oprendszer azt az usb portot. Persz ez a hibás nyomtatást nem magyarázza.

Kinek milyen ötlete van, mi ez ténylegesen?