Melyik a legnagyobb distrib ???

Lehet hogy egy olyan kérdést fogok feltenni ami nem idevaló, de nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Már régota foglalkoztat a kérdés valyon melyik az a distro. ami a legnagyobb csomagkészlettel és a legjobb csomag kezeléssel van megáldva.
Elég sok nagy distrot kiprobáltam már (Debian,Mandriva,Suse,Fedora,Kubuntu stb) de valahogy soha nem tudtam eldönteni melyik legyen az igazi amit megtartanék magamnak mint asztali rendszer, server stb.

A Mandriva nagyonjó csomag kezelésben, kivétel nélkül mindent lehet rajta frissiteni.
A Suse alapból felpakol majdnem mindent de szerintem, van egy kis kavarkád a usb és a user root kezeléssel.
A Debian meg kicsit érdekesen müködik kde alatt,pl. nekem még nem sikerült frissitenem a kde-t valamint már vagy 3-4 alkalommal sikerült lefagyasztanom. és stb.

A kérdés adott ha van kedvetek válaszolhatok rá. :)

Hozzászólások

A kérdés kicsit értelmetlen.
Tudomásom szerint a debian rendelkezik a legnagyobb csomagkészlettel, de:
én pl. süsülinuxot használok, amiben használhatom az apt-ot és egyebeket, az alien segítségével készíthetek csomagokat pl. .deb-ből, .rpm-ből (red hat, fedora) és másból.
Ez bármelyik széles körben használt disztróra igaz.

En eddig a legtobb programot/csomagot Gentoo Portage-eben lattam, ott csak az a hatrany, hogy forditgatni kell, ami magaban nem is baj, csak az, hogy idobe telik. Szoval nem kezzel kell forditgatni, csak ossze kell loni a make.conf-ot, hogy tudja, hogy mit hogan forditson, aztan o intezi.
---
Hey! Where'd my terminal go?

Szinte minden disztronál megoldott a hálóról való frissítés lehetősége /apt, yum, swaret, pacman, urpm, stb./, így gyk. mindegy melyiket választod, csomagok számát tekintve pedig sztem nehéz a Debiannal versenyezni.
Eldönteni én sem tudtam, hogy melyiket szeressem, ezért aztán 3-4 havonta cserélgetem őket, ami állítólag nem túl geek hozzá állás, de hát nem vagyunk egyformák :).
A döntés teljesen szubjektív, de a magam részéről a legszimpibb a CentOS volt, 1x próbáld ki, hátha Ő a barátod /csomagkezelés yum, binárisan kompatibilis a RHEL-el, tehát találsz hozzá csomit bőven/.
> BERUS
powered by Ubuntu Linux 6.06

Ezt mar en is eljatszottam.Kiprobaltam sok fele linux-ot meg "kulfoldit" is.(pl:Biglinux,Amarok,TSL).
Nem reggen keztem el Gentoo-ni es SZERINTEM, ennek van a legjobb csomagkezelese.Igaz,eleg sokaig tart vele progikat felrakni, de ez csak kis hatrany, legalabb is, az en szamomra.

En meg eleg kezdo vagyok linux teren, de kiprobaltam, suset uhut fedorat, ubuntut, de nekem a debian jott be.
Ami csak kell mindent fel tudok ra tenni.
Bar nem vagyok eleg igenyes, mivel nemsokmindenre hasznalom.
(cedega, wine, dosbox, netezesre, es meg torrentezesre)
tehat inkabb jatszas : )