Szputnyik a kézben

Amint a hétfői postban írtam, rendeltem notebookot. És ma felhívott az AlbaComp munkatársa, hogy megérkezett a gép, fáradjak be az üzletbe érte.
Bementem, minden simán ment, kártyás fizetés és már nálam is volt a gép, ára 232 270 HUF.

Kibontottam, megnézegettem. Tetszetős masina, pehelykönnyű (2.5 kg), vékony és letisztult sima felületek. Szóval mint egy ideális notebook :D.

Alapértelmezésben UHU 1.2 van rajta, szegényke kicsit elavult sw ügyileg. Nosza, mivel rohantam a HÖK és egyebek miatt, Gentoo LiveCD elővesz, megnézzük mit tud a kicsike. Egy bökkenő volt: a RaLinkes WLAN-kártyát ne mvolt hajlandó felismerni, nem volt meg az rt2500 driver. Más minden ment szépen.

Ezután Ubuntu 5.10 Breezy Badger liveCD letöltés, kipróbálás. Ebben már volt rt2500 driver, simán felismerte, használta is a WLAN-t, persze ehhez előbb aktiválni kellett az eszközt (ifup, bár én grafikus felületen kersztül tettem meg. Tetszik az Ubuntu. :D)
Azt hiszem, amint a mai melóval végzek, telepítem is rá az Ubuntut, és dist-upgradelem Dapper Drake-re. Azán nemsokára (~1.5 hónap) megjön a ShipIttel rendelt original Ubuntu Dapper Drake CD-kollekcióm is, na meg Kubuntu is jön vele.

A neve, amint már régebben írtam, Szputnyik lesz, a magyar "útitárs" szó orosz megfelelője. Aki nem tudná, rajongok az űrkutatásért, de méginkább az űrhajózásért, innen a név. Szerintem találó egy notebook esetében.

Ha kéritek, szívesen csinálok egy kis leírást "Ubuntu Linux telepítése Albacomp Activa Traveller V2 notebookra" címmel.

Asszem egyelőre ennyi, a felsőoktatással kapcsolatban ma nincs semmi hírem. Hétvége után lesz, mert megyek HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) Közgyűlésre, ahol érdekes napirendi pontok lesznek, az új térítés-juttatás kormányrendelet, tandíj, utófinanszírozás..nem lesz egyszerű.

Üdv mindenkinek!
Peri

Hozzászólások

a leírást örömmel látjuk az ubuntu.hu wikiben a többi laptop telepítés közé :)

höok - no comment.
--
ubuntu linux member

Szia.

En is alig varom a hetveget, hogy a kezembe foghassam vegre a laptopot... Az enyemnek a neve egyszeruen lonestar lesz :)

---
Hey! Where'd my terminal go?