Suse egyéni PatchCD készítése

Fórumok

Akarok a Suse10.1-hez egy patch cd-t csinálni, hogy a frissítéseket ne kelljen mindig a netről levadászni ha újra teszem a Susét vmiért. Nem teljesen világos a patchcd létrehozása, hogy elég ha csak ez a 4 könyvtár szerepel a cd gyökerében?:
/i386/update/10.1/patches/
/i386/update/10.1/rpm/i586/
/i386/update/10.1/rpm/i686/
/i386/update/10.1/rpm/noarch/
Nem kell még valami ehhez?

Még egy kérdés: Lehetne egy olyan cédét csinálni, amire rátenném a Suse ftpről letölthető különféle programokat (amsn, teamspeak, stb), és akkor valahogy a Yast egyszerre feltelepítené ezeket a kiválogatott programokat, mintha ez egy telepítő cédé lenne?

Hozzászólások

1) A YaST Online Update (YOU) beállítható, hogy letöltsön minden egyes patch-et, és ha azt is beállítod, hogy ne törölje ki a letöltött (delta)rpm-eket, akkor a "/var/lib/YaST2/you/mnt" könyvtár tartalma tulajdonképpen egy (más telepítések számára is) tökéletesen használható patch-forrás (CD-re/DVD-re írott formában is). Ha a /etc/sysconfig-ban beálllítod, hogy csak delta rpm-eket töltsön le, akkor az update program a "normális" patch rpm-eket is létrehozza a "/var/lib/YaST2/you/mnt" megfelelő almappájában.

2) Nézd ezt meg: http://en.opensuse.org/Installation_Sources#YaST_Sources . Ennek segítségével könyedén lehet YaST forrásokat létrehozni tetszőleges rpm-ekből. (Nálam jól megy.)

3) Jelenleg a YaST csomagkezelőjének az egyetlen szembetűnő hiányossága az, hogy sima telepítés esetén (tehát NEM frissítéskor) nem állítható be, hogy ne törölje le az online forrásból letöltött csomagokat. Ezeket azonban könnyen vissza lehet nyerni az rpmrebuild programocska segítségével. Jól működik. Lásd itt: http://rpmrebuild.sourceforge.net/ .