*nix x86 desktopra

Fórumok

Üdv!
Egy ideje használok Linuxot és FreeBSD-t, de valami egyebet is meg szeretnék ismerni. Páran az OpenSolaris-t ajánlották, hogy próbáljam ki, de a SUN azt írta, hogy min. 256 RAM kell neki. A kérdésem, mi az, ami egy régebbi gépen (Celeron 500 MHz, 128 RAM, S3 Savage4, Yamaha OPL3SA2) kényelmesen elfut, és mondjuk az e16 sem akadozik rajta? Olyan cucc érdekelne tanulmányozás céljából, amit amúgyis sok helyen használnak, ingyenesen beszerezhető, és mint említettem, nem Linux és nem BSD.
Előre is thx,
sha

Hozzászólások

nexentat probald ki egesz korrekt opensolaris distrib :D
sot modnhatni debian solaris kernellel :D
viszont lehet hogy a 128 meg ram sovanyka es a proci is
de proba cseresznye :D

Debian SID, 2.6.15.4-thinkpad, gnome 2.12

Gondoltam rájuk is, csak érdemesnek tartottam először kicsit kérdezősködni. Tény, hogy a fő célom a dologgal a tanulás, de valamennyire desktopnak is kéne lennie, ugyanis a desktopom magammal költöztettem, és jól jönne egy gép azért anyáméknál is, ha átlátogatok és mondjuk megnéznék egy filmet, zenét hallgatnék, etc... Persze tehetnék rá valami már általam ismert cuccot is, de abban nincs semmi kaland... ;)
Várom mindenki javaslatait, aztán döntök. :)

sha
loser.
user.
computer abuser.
http://digitaldynamite.demoscene.hu

Csomagkezelésben számodra ismeretlen kell? Koncepcionálisan nem sok újdonság van a népszerűbbekhez képest. De ha csak a használt programok számítanak, próbálj ki egy OpenSolaris disztrót pkg-gettel (blastwave.org) pl Belenix vagy Nexentára is fel megy (csak új cpiot kell forgatni opensolaris forrásból, kb 3 perc), esetleg Slackwaret :)

Update: neadjisten Linux from scratch :)

Én a BeOs-t tudom javasolni. a www.bebits.com oldalon keress rá a hungarian edition-ra. Valszeg a V. 3.0-át fogja kidobni. Egy kb: 80 megás csoamgot tölt, kicsomagol, és felír CD-re. Elégé magyarosítva van, szabadon letölthető, és nagyopn jó rendszer. Egy 500-as gépen 128 rammal a hyperűrben érzed magad olyan gyors. És kipróbőllhatob milyen egyszerre 30 MP3-at lejátszani úgy, hogy a fele visszafelé megy :))))

:: Dancsok "strogg" Zoltan ::
:: Hungarian Linux User Group ::
:: Linuxportal team ::
:: www.dancsokzoltan.com ::
:: Skype: strogg3322 ::
:: Mobil: (+36)/70-232-52-93 ::
:: Email: strogg@enternet.hu ::
:: strogg@dancsokzoltan.com ::

[off]
Elegge szarul nez ki, hogy az alairasodban tobb a mondanivalo, mint a hozzaszolasban. Sot, el sincs valasztva...
Megsugom, hogy a huposok 99,99%-at egyaltalan nem erdekli sem a neved, sem ilyen-olyan team-be valo tartozasod, sem a weboldalad, sem a skype id-d, sem a mobilszamod, sem ket emailcimed. Inkabb a mondanivalod erdekli az embereket...
[/off]