Kernel panik

 ( Chain-Q | 2004. október 15., péntek - 0:00 )

Igazabol nem akartam ezt a blogszeru naploirast onmagatol kifojolag folytatni, nade. Ma a ceg nr.1 Linux szervere 28d up utan dobott egy csecse kernelpanikot. Iszony rotfl, az otthon elsoszamu desktop gepnek hasznalt, 1988-ban gyartott, Commodore Amiga 2000-em atlag tobbet visz ennel, pedig a rajta futo 1993-as AmigaOS 3.1-ben meg memory protection sincs... Kozvicc. Azt mar meg sem emlitem, hogy a NAT-os FTP connection tracking siman nem megy 2.6.9-rc2-vel, pedig 2.6.6-al meg ment, ugyanezzel a configgal. Iszony undorito.


A Gentoo CD telepitot pedig szimplan floppyval(!) kell behuzni, mert az istennek nem birtam bebootolni ezen az alaplapon az install CD-t. Erted. 2004-ben, floppyrol bootolni. Muhah. Lassan a C64-es ismeroseim is csak winyot, CD-t, meg CF-kartyat hasznalnak, en meg itt tologatom ezt a talicskat, ird es mondd ket-es-fel gigahercen, FLOPPYVAL!!! Szanalmas. Azt mar meg sem emlitem, hogy egyes Szamitogepeken (nagybetuvel, szemben ezekkel az Intel alapu szanalmas szamitogepnek latszo targyakkal), ahol van parancssor a firmwareban, meg olvassa kapasbol az ISO9660 filerendszert, ott egy egyszeru boot /pci/ide/cdrom@0,0 image/kernels/ezt_a_kernelt_told_be_nekem.img parancs megoldotta volna a problemam. De hat a nagyszeru peces technika itt meg nem tart.


Ja Samban azota se latja a Windoz XP az ekezeteket rendesen. Persze tudom nem ertek hozza, hogyne.


Egy Majkroszoft Kindoz XP-t meg atlag 10-12 ora felrakni mostanaban. Eddig tart, mig a fantorpikus modern oprendszer, felkuzdi magat egy ~2Ghz-s gepre, es legorcsoli 512-es ADSL-en az osszes frissitest magara. A hanyinger kerulget.


A huje politikusok (angolul: poli, mint a tobbesszam elotagja, es tics mint verszivok!) miatt meg lezartak a fel varost, igy nem birtam eljutni Amiga Klubba. Hooogggyaza...


Most eppen USB-s nyomtatok telepitek Linuxra, de lassan ugyerzem, meg egy kicsi, es ledobja az agyam a gepszijjat, es ilyen leszek.