mplayer Nem játsza le a DVD-t /A hiba ismert, de van már...

 ( supageo | 2006. január 10., kedd - 8:57 )

mplayer Nem játsza le a DVD-t /A hiba ismert, de van már...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:9ae17f17bd]Mit javasoltok, mit lehet kipróbálni?[/quote:9ae17f17bd]
Konzoli mplayer-t, és tegyél rá valami ilyesmit a parancssorra: -sid 0
Ha nem jön be a -sid 0, akkor próbáld a -sid 1, -sid 2, stb.-t

Elég nagy összevisszaság van (bennem), hogy az ogm-ben a különböző sávok összeszámozandók-e, vagy külön-külön.

Lehet, hogy az mplayer gui is ezt véti el (mint rendszerint én is).

[quote:2e5af47e2f]A gyári Csinibaba DVD-t nekem sem akarta lejátszani a MPlayer[/quote:2e5af47e2f]
Én ilyesmivel a denevérembernél találkoztam. Azt még a mencoder se vitte, és lejátszani is csak a transcode-os tccat paranccsal vinyóra "mentés" után tudtam.

jól beállított dmix segíthet.

általában szokott segíteni az, ha az ember nyom egy [code:1:1c8d896539]cvs update -dPA[/code:1:1c8d896539] -t, majd újraforgatja az egészet.
ha még így is hiba van akkor valszeg valami nincsen beforgatva. vagy a disztribedben valami nem elég friss. ilyenkor mindig ajánlott frissíteni. egyébként egy -v kapcsoló sose árt ilyen esetekben. ja meg ha már valami bugreport szerűséget csinálsz akkor legyünk már annyira együttműködőek, hogy megadjuk a pontos verzióját is az mplayernek!!!

laptop:/cdrom/VIDEO_TS# mplayer -v /cdrom/VIDEO_TS/VTS_01_3.VOB
MPlayer 1.0pre7try2-3.3.5 (C) 2000-2005 MPlayer Team
CPU: Intel Pentium M Banias (Family: 6, Stepping: 5)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE SSE2

CommandLine: '-v' '/cdrom/VIDEO_TS/VTS_01_3.VOB'
get_path('font/font.desc') -> '/root/.mplayer/font/font.desc'
font: can't open file: /root/.mplayer/font/font.desc
Font /usr/local/share/mplayer/font/font.desc loaded successfully! (206 chars)
Using MMX (with tiny bit MMX2) Optimized OnScreenDisplay
Failed to open /dev/rtc: No such file or directory (it should be readable by the user.)
Using nanosleep() timing
get_path('input.conf') -> '/root/.mplayer/input.conf'
Can't open input config file /root/.mplayer/input.conf: No such file or directory
Can't open input config file /usr/local/etc/mplayer/input.conf: No such file or directory
Falling back on default (hardcoded) input config
get_path('VTS_01_3.VOB.conf') -> '/root/.mplayer/VTS_01_3.VOB.conf'
Playing /cdrom/VIDEO_TS/VTS_01_3.VOB.
[file] File size is 1073647616 bytes
STREAM: [file] /cdrom/VIDEO_TS/VTS_01_3.VOB
STREAM: Description: File
STREAM: Author: Albeu
STREAM: Comment: based on the code from ??? (probably Arpi)
Checking for YUV4MPEG2
ASF_check: not ASF guid!
Checking for Nullsoft Streaming Video
Checking for NuppelVideo
Checking for REAL
Checking for SMJPEG
Searching demuxer type for filename /cdrom/VIDEO_TS/VTS_01_3.VOB ext: .VOB
Trying demuxer 2 based on filename extension
system stream synced at 0xD (0)!
==> Found video stream: 0
==> Found audio stream: 138
==> Found audio stream: 128
==> Found audio stream: 129
MPEG Stream reached EOF
ds_fill_buffer: EOF reached (stream: video)
MPEG-PS file format detected.
Searching for sequence header... OK!
VIDEO: MPEG2 720x576 (aspect 3) 25.000 fps 8300.0 kbps (1037.5 kbyte/s)
[V] filefmt:2 fourcc:0x10000002 size:720x576 fps:25.00 ftime:=0.0400
get_path('sub/') -> '/root/.mplayer/sub/'
get_path('default.sub') -> '/root/.mplayer/default.sub'
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
dec_audio: Allocating 131072 + 65536 = 196608 bytes for output buffer.
FFmpeg's libavcodec audio codec
Cannot find codec 'dts' in libavcodec...
ADecoder init failed :(
ADecoder init failed :(
Opening audio decoder: [hwac3] AC3/DTS pass-through S/PDIF
dec_audio: Allocating 8192 bytes for input buffer.
dec_audio: Allocating 16384 + 65536 = 81920 bytes for output buffer.
No accelerated IMDCT transform found
hwac3: switched to DTS, 768000 bps, 48000 Hz
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, ac3, 768.0 kbit/50.00% (ratio: 96000->192000)
Selected audio codec: [hwdts] afm:hwac3 (DTS through S/PDIF)
==========================================================================
X11 opening display: :0
vo: X11 color mask: FFFFFF (R:FF0000 G:FF00 B:FF)
vo: X11 running at 1024x768 with depth 24 and 32 bpp (":0" => local display)
[x11] Detected wm supports NetWM.
[x11] Detected wm supports FULLSCREEN state.
[x11] Detected wm supports ABOVE state.
[x11] Detected wm supports BELOW state.
[x11] Detected wm supports STAYS_ON_TOP state.
[x11] Current fstype setting honours FULLSCREEN STAYS_ON_TOP ABOVE BELOW X atoms
[xv common] Drawing colorkey manually.
[xv common] Using colorkey from Xv (0x0101fe).
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 720 x 576 (preferred csp: Mpeg PES)
Trying filter chain: vo
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
SwScale params: -1 x -1 (-1=no scaling)
Trying filter chain: scale vo
The selected video_out device is incompatible with this codec.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.4.0b
Selected video codec: [mpeg12] vfm:libmpeg2 (MPEG-1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
Checking audio filter chain for 48000Hz/2ch/ac3 -> 48000Hz/2ch/ac3...
[libaf] Adding filter dummy
[dummy] Was reinitialized: 48000Hz/2ch/ac3
AF_pre: 48000Hz/2ch/ac3
ao2: 48000 Hz 2 chans ac3
audio_setup: using '/dev/dsp' dsp device
audio_setup: using '/dev/mixer' mixer device
audio_setup: using 'pcm' mixer device
[AO OSS] Can't set audio device /dev/dsp to ac3 output, trying s16le...
audio_setup: sample format: s16le (requested: s16le)
audio_setup: using 2 channels (requested: 2)
audio_setup: using 48000 Hz samplerate (requested: 48000)
audio_setup: frags: 16/16 (4096 bytes/frag) free: 65536
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bps)
AO: Description: OSS/ioctl audio output
AO: Author: A'rpi
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/ac3 -> 48000Hz/2ch/s16le...
[dummy] Was reinitialized: 48000Hz/2ch/ac3
[libaf] Adding filter format
[format] Sample format big-endian AC3 not yet supported
[libaf] Reinitialization did not work, audio filter 'format' returned error code -2
Couldn't find matching filter/ao format!
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 576 (preferred csp: Planar YV12)
Trying filter chain: vo
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO Config (720x576->1024x576,flags=0,'MPlayer',0x32315659)
VO: [xv] 720x576 => 1024x576 Planar YV12
VO: Description: X11/Xv
VO: Author: Gerd Knorr <kraxel@goldbach.in-berlin.de> and others
Xvideo image format: 0x32595559 (YUY2) packed
Xvideo image format: 0x32315659 (YV12) planar
Xvideo image format: 0x30323449 (I420) planar
Xvideo image format: 0x59565955 (UYVY) packed
using Xvideo port 61 for hw scaling
[xv] dx: 0 dy: 0 dw: 1024 dh: 576
*** [vo] Allocating mp_image_t, 720x576x12bpp YUV planar, 622080 bytes
[xv] dx: 0 dy: 0 dw: 1016 dh: 572
*** [vo] Allocating mp_image_t, 720x576x12bpp YUV planar, 622080 bytes
*** [vo] Allocating mp_image_t, 720x576x12bpp YUV planar, 622080 bytes
==> Found subtitle: 0: 0.016 ct: 0.056 17/ 17 55% 49% 71.8% 13 0
==> Found subtitle: 1

Szóval a DTS okozza a gondot... Ha jól veszem ki
Mit tegyek?

dts
http://developers.videolan.org/libdca.html

[quote:69a360f169="supageo"]Szóval a DTS okozza a gondot... Ha jól veszem ki
Mit tegyek?[/quote:69a360f169]
nagyon nehéz kitalálni :) fel kell rakni a libdts-t : apt-get install libdts-dev

meg amint látom, kicsit ócska már az mplayered, frissítsed a main cvs-t, ffmpeg cvs-t, majd fordítsd le újra

Nem bántani akarom az mplayer csapatát, de ha így se úgy se stable, hanem egy pre van kint, akkor kitehetnék azt a CVS-t... Mittudomén PRE8...

Amúgy még nem használtam CVS -t, gondolom nem ördöngősség...
Amúgy egy ilyen pre7 az ffmep és main -nek az összegyúrása? A lapról letölthető codec pakkot továbbra is használjam(wines homi vagy mi)?

No este nekiesek, hiába szeretem az mplayert.

Szóval összeraktam egy perfekt mplayer -t minden jó kis kodekkel.
Jó is volt eddig, de tagnap egy DVD -nél szörnyen kalistoló hangot adott ki, meg ezt a hibaüzit:

Couldn't find matching filter/ao format!

Rá is kerestem és sok helyen tapasztalják a hibát, de még mindig nem tudom mi a megoldás.
http://www.linuxcompatible.org/thread30219-1.html

Egy másik helyen azt olvastam, hogy a hibát az okozza, hogy az mplayer azt hiszi, hogy az ao szűröre kell tenni a hangot és az ao meg visszaszól, hogy nem is ismeri a formátumot...

Próba gyanánt ezt találtam összesen
Create a ~/.mplayer/config file, and put "ao=" followed by the audio
method your system uses. For example:
ao=arts

Több infó?

Help, köszi

Ja

ALSA hangrendszert használok, amivel semmilyen gondom nincs. Mindent tud ki is tudja használni a 5+1 csatornát... (NFORCE3)

[quote:4e5283831f="supageo"]Szóval összeraktam egy perfekt mplayer -t minden jó kis kodekkel.
Jó is volt eddig, de tagnap egy DVD -nél szörnyen kalistoló hangot adott ki, meg ezt a hibaüzit:

Couldn't find matching filter/ao format!

Rá is kerestem és sok helyen tapasztalják a hibát, de még mindig nem tudom mi a megoldás.
http://www.linuxcompatible.org/thread30219-1.html

Egy másik helyen azt olvastam, hogy a hibát az okozza, hogy az mplayer azt hiszi, hogy az ao szűröre kell tenni a hangot és az ao meg visszaszól, hogy nem is ismeri a formátumot...

Próba gyanánt ezt találtam összesen
Create a ~/.mplayer/config file, and put "ao=" followed by the audio
method your system uses. For example:
ao=arts

Több infó?

Help, köszi[/quote:4e5283831f]
Khmmm... Khmmm... Az -ao nem szuro, hanem audio output, a hiba pedig valami olyasmit jelent, hogy a hangodat nem tudja ugy atalakitani (resample/channels) hogy az aktualis ao megegye... No, erthetobben, tegyuk fel, hogy a hangkartyad 'drivere' csak 48000Hz/2ch s16le-tud, de a hangod pl. uLaw 4ch 20000Hz (ez marhasag, csak a pelda kedveert) es az mplayer-nek nincs olyan audio szuroje, amivel 4ch uLaw 20000Hz => 2ch s16le 480000Hz-et tud csinalni... No, ennyi.
A konkret esetedet talan az mplayer blahblahblah -v vel jobban megszemlelheted, itt mindenkepp lathatod hogy mit talalt hangnak, meg mivel hajtotta el a driver. Amugy valoszinu valami szaar dvd es felreerti a hangot az mplayer...

Zsiraf

RTFM

Köszi

Egy verbose -t megpróbálok este, holnap kirakom ide... Bocs, otthon nincs net, tegnap meg eszembe se jutott, hogy mit nézzek meg, mivel nincs net...

Jó jó ao (audio output), meg RTFM... Jó csak a goggle -ra támaszkodtam eddig...

Akkor is érdekes, hogy nopersze már megint a WIN, de szóval az lejátsza.
De csomó helyen azt olvastam, hogy ilyenkor a Xine mindig jó(nem néztem)!
Szóval szerintem ez egy mplayer bug!

A DVD pedig gyári, címe: Sorstalanság

Üdv

[quote:ba81b99a66="supageo"]Köszi

A DVD pedig gyári, címe: Sorstalanság

Üdv[/quote:ba81b99a66]Mar megbocsass de en a legganyabb DVD-ket mind kifejezetten gyari DVD-k kozott talaltam eddig.... Elbaaszott menurendszer/title/chapter struktura... jeloletlen hangsavok/elbaszott id-ju hangsavok stb... :-(

Zsiraf

lehet, hogy dts a hang és azért nem megy...............

szoval majd többet ha küldesz outputot........

[quote:5c69390574="szaszg"][quote:5c69390574="supageo"]Köszi

A DVD pedig gyári, címe: Sorstalanság

Üdv[/quote:5c69390574]Mar megbocsass de en a legganyabb DVD-ket mind kifejezetten gyari DVD-k kozott talaltam eddig.... Elbaaszott menurendszer/title/chapter struktura... jeloletlen hangsavok/elbaszott id-ju hangsavok stb... :-(

Zsiraf[/quote:5c69390574]

A gyári Csinibaba DVD-t nekem sem akarta lejátszani a MPlayer, végül vin alatt powerdvd-vel tudtam csak lejátszani. Nem vitte el a VLC sem a TOTEM.
Viszont valami oknál fogva a mplayer nem akarja kirakni az ogm fájlok feliratait. (nem külön sub file, hanem beintegrált felirat) Ugyanígy vagyok a vlc-vel is. Itt a menüben megjeleni, hogy van két különböző nyelvű felirat is a file-ban, de nem tudja megjeleníteni őket. Viszont xp alatt a bsplayer megjeleníti a feliratot. Mit javasoltok, mit lehet kipróbálni?

milyen disztó?

náhány alapból nem rakja fel a ccs-t pl ubuntu, így nem tudja kikódolni a gyári cd-t..........

[quote:059715f594="Inkvisitor"]A gyári Csinibaba DVD-t nekem sem akarta lejátszani a MPlayer, végül vin alatt powerdvd-vel tudtam csak lejátszani. Nem vitte el a VLC sem a TOTEM.
Viszont valami oknál fogva a mplayer nem akarja kirakni az ogm fájlok feliratait. (nem külön sub file, hanem beintegrált felirat) Ugyanígy vagyok a vlc-vel is. Itt a menüben megjeleni, hogy van két különböző nyelvű felirat is a file-ban, de nem tudja megjeleníteni őket. Viszont xp alatt a bsplayer megjeleníti a feliratot. Mit javasoltok, mit lehet kipróbálni?[/quote:059715f594]