video fileokbol DVD-t hogyan?

 ( skynetpro | 2006. január 7., szombat - 0:46 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ffmpeg progit is érdemes nézni, elég baró :-)

az normális, ha a tovid (GUI) 2 órája nem mozdul? (a vincsit tekeri néha meg a prockót is 100%-on zabálja. ) igaz az avi is 3 órás... de előtte írta kb. 5 mp-enként.

[code:1:f631d76ffc] --- Encoding video stream: 178 MB written to Kemek.Kremje.DvdRip.XviD.HunDub.NeWmaN.avi.tovid_encoded.m2v
[/code:1:f631d76ffc]

???

ffmpeg -> dvdauthor -> mkisofs

dvix -> mpeg, az ffmpeg-gel:
[url]http://gentoo-wiki.com/HOWTO_ffmpeg_divx_to_dvd[/url]

dvd készítés linux alatt:
[url]http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-117709-highlight-dvdauthor.html[/url]

én ezek alapján csinálom mostanában, egyszerűbb, mint hinnéd. :) ha érdekel, írhatok konkrét példákat is, de a két howto-ból simán meg tudod csinálni.
ugyan gentoo specifikus írások, de nem hinném, hogy ez problémát okozna...

Miutan DVD-kbol AcidRip segitsegevel nem tul bonyolult xvid (vagy mpeg vgay akarmilyen) videokat csinalni, szeretnem megkerdezni, hogyan tudok vob fajlokka kodolni avikat???
Mert onnan mar megy. dvdauthor meg hasonlok.

nezegettem a manualt es egy dvd-encode nevu cuccrol irt. OK, ok mukodik, csak van 1 kis baj: ez a progi csak NTSC-be kodol, 30fps-sel. ez meg nem is olyan nagy baj, csakhogy mindezt 2-3ftp-sel teszi, tehat egy 50 perces epizod atkodolasa ~1 napot vesz igenybe. A prockot pedig mindvegig 4-5%-ban hasznalja. (top szerint)

a manban megneztem, azt mondja: "very simple dvd-encoder" es semmi beallitasi lehetoseg nincs. (==semmi fajl, semmi parameter)

Tud valaki segiteni?

hali!

dvhc.uw.hu esetleg www.google.com

A tovidet nézd meg, én ezzel szoktam csinálni.

[url]http://tovid.sf.net[/url]

Pl: az mencoder-el át kell kódolni dvd kompatibilis mpeg2 formátumba, majd mondjuk a dvdstyler, vagy a qdvdauthor programmal dvd-t tudsz belllőle készíteni.

[url]http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-117709-highlight-encoding+movies.html[/url]

[quote:12660f03dc="skynetpro"]Miutan DVD-kbol AcidRip segitsegevel nem tul bonyolult xvid (vagy mpeg vgay akarmilyen) videokat csinalni, szeretnem megkerdezni, hogyan tudok vob fajlokka kodolni avikat???[/quote:12660f03dc]

Szerintem nem VOB fájlokká kell alakítanod a videófájlokat, csupán DVD szabványos mpeg2 formátumba.

[code:1:12660f03dc]mencoder -oac copy -ovc lavc -of mpeg -mpegopts format=dvd -vf scale=720:576,harddup -srate 48000 -af lavcresample=48000 -lavcopts vcodec=mpeg2video:vrc_buf_size=1835:vrc_maxrate=9800:vbitrate=5000:keyint=15:aspect=16/9 -ofps 25 -o video.mpg video.avi[/code:1:12660f03dc]
Ez itt egy példa, de találsz még tippeket itt:

http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/en/menc-feat-vcd-dvd.html

Az elkészült mpeg2 fájlokból a megfelelő xml fájl elkészítésével a dvdauthor összerakja neked a komplett DVD-t.
Ha beleásod magad a témába, akkor egy grafikus menüs DVD elkészítéséhez szükséged lesz egy Gimpre és konzolra. Amennyiben ennyire mélyen nem kívánsz belemenni, akkor találhatsz grafikus felületű DVD készítő progikat, mint pl QDVD-Author, DVD-Styler stb. Persze ezek nem fogják neked az avi fájljaidat DVD szabványos mpeg2 -be konvertálni. [/code]

a tovidet próbáltam es nagyon bejön. 1xű, gyors. pici aranyos.
csak leszedtem a forrást és 1ből fel is ment. (ubuntu)
ja és qdvdauthor is jó (régebben próbáltam) csak mpeg2 dvd-szabványos avi kell neki (25fps, meg 720x576 vagy vmi ilyesmi)

köszi a segítséget

/OFF
nemrég bukkantam rá a checkinstall nevű cuccra. arra jó, hogy a forrásból mikor fordítás után felmásolja magát, akkor bekerül a csomagkezelő rendszerbe :D szerintem nagyon jó cucc... csak simán sudo checkinstall make install :)
/ON