Frugalware leállítása

 ( attila1964 | 2005. december 28., szerda - 13:18 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia!

Már mástól is hallottam ugyanezt. Próbáltad a fejlesztőkkel felvenni a kapcsolatot, vagy megnézni a frugalware.org-on? Ha mázlid van, van rá valami megoldás írva a fórumukba, vagy az irc naplójába.
Mivel a hotplugnak a fizikai eszközökhöz szükséges modulok betöltés a feladta, így itt lesz a gond. Valószínűleg betölt egy modult, amit nem tud "kilőni". Próbáld megkeresni (su -c lsmod). Ha van másik Linuxod is, akkor hasonlítsd össze a két kimenetet, és ha szerencséd van ott lesz a hiba, ahol a különbség a két lista között. Rakd a modult blacklist-be(/etc/hotplug/blacklist).

khraath:

Kösz a válaszod, időközben valaki javasolta, hogy adjam ki az 'rm /etc/rc.d/rc0.d/K99rc.hotplug' parancsot, erre megszűnt a gond, ill. annyi maradt még, hogy a képernyő nem kapcsolja ki magát. Erre nincs ötleted?

Még 1x köszönöm!

Igen!
Rakd vissza a K99rc.hotplug fájlt a helyére :D .
Na jó, ez csak vicc volt, de egye tudod, hogy most nem áll le a hotplug? Szóval a végső és drasztikus megoldást választottad :wink: .
(Remélem nem csak simán kitörölted, mert akkor nem fogod tudni vissza állítani. Amúgy soha sem szabad csak simán törölni az /etc könyvtárban, mindig backupolj! Szóval azt kellett volna kiadnod, hogy [code:1:eef6e16f48] su -c 'mv /etc/rc.d/rc.0/K99rc.hotplug /etc/rc.d/rc.0/bck.K99rc.hotplug'[/code:1:eef6e16f48], vagy valami ilyesmit.)
Nem tudom, miért nem áll le a monitorod, de szerintem ennek köze van hozzá. Nekem a hangkártyámmal szórakozott a hotplug, és csak annyit kellett csinálnom, hogy kitiltottam azokat a modulokat, amiket nem az én hangkártyámhoz töltött be. Ebből gondoltam, hogy neked is hasonló gondod lehet.

Kösz, FW-fejlesztőtől kaptam a tanácsot, szerinte ezek után már nyugodtan lekapcsolhatom a gépet, mert a fájlrendszert már leválasztotta.

Hello Attila,

A gond nalam is megvolt, nezd meg, hogy APM-et vagy ACPI-t hasznalsz-e.
Nekem ez a gond csak APM-mel jelentkezett, amire atmenetileg volt csak szuksegem.

khraath,

Rakj fel egy Frugalware-t ;-)
Amirol beszelsz az /etc kapcsan, alapvetoen jogos lenne, de az emlitett K99rc.hotplug pl csak egy szimlink a /etc/rc.d/rc.hotplug-ra ;-)

Szia, LGee!

APM-et használ a gép, de a hsz-od mintha egy kicsit hiányos lenne... :D

ehh ;-)
Koszi, befejeztem a mondatot. ;-)

Mi az oka, hogy apm-et hasznalsz? Van valami, ami nem megy acpi-vel?

Na, ehhez nem értek, de egy relatív öreg (2002-ben vett) Gericom notebook-om van, ha bekapcsolom (?) az acpi-t, akkor valami hibaüzenetet ír ki bootoláskor, valami rsdp-t, vagy mit nem tud indítani/kezelni?

Ez egy Gericom Webboy, SiS 630 chipsettel?

Milyen parametereket adsz meg bootolaskor? Az 'ACPI: Unable to locate RSDP' uzeneten az acpi=off segithet, ha jol emlekszem.

Amugy ha nagyon kritikus dolgokat nem csinalsz a gepen, ajanlom, hogy hasznald a -current agat (jelenleg: Frugalware 0.4-pre1).

Szai LGee!
Teljesen igazad van :oops: . Amúgy frugalwarem vant. Szóval az utolsó, amit fel raktam egy frugalware volt, aztán elég gyorsnak, és tűrésállónak tünt és maradt. Azóta már kissé erőssen nem hasonlít az eredetire (KDE el, kernel újra, icewm fel, grafikus programok 70% el, stb.).
Egy nagy lelki fájdalmam volt, hogy sajna most csak korlátos netem van, és egy ismerősömtől kaptam a telepítőt, és neki stable volt. Szóval nem currentem van, és lassan kerülnek a programok stableba, de szerintem hónap végén, ha marad elég kapacitásom most már feljavítom currentre, és elásom magam a rendszerben egy kicsit (sajnos még nagyon kezdő vagyok ebből a szempontból, csak különböző debian alapú distokat használtam, és csak ezeket ismerem úgyahogy).
Amúgy alapból backupolok mindent, amit átírok (na jó a szimlinekekt nem), nagyon az elején szoktam rá, és azóta is így csinálom, ha valamit változatok elmentem az eredetit (még akkor is, ha biztosan tudom mit csináltam :)). Szóval elég para :lol: .

LGee:

Nem Webboy, hanem Overdose II.

Most nagyon láma leszek, de csak mezei user lennék, vagy mi a szösz:

A FW 0.3-at használom, hogyan "mehetek át" a Currentbe? :oops:

1. ujratelepited a legfrissebb .iso-bol (ajanlott/egyszerubb, ha 5GB van most telepitve)

2. /etc/pacman.conf -ban a repository-kat kicsereled (frugalware es extra helyett frugalware-current es extra-current), ugyan nem tudom, ez a modszer mennyire hivatalos es hasznalhato, lehet, hogy az egesz rendszer megfekszik tole (vegul is a 0.3 mar vagy 8 honapja jott ki). Errol inkabb a Fw forumban kerdezz...

A roadmap szerint febr. 2-re van kituzve a 0.4pre2 kiadasa.

Kösz, megpróbálom először a "sima" frissítést, ha megfekszik, akkor már kiírtam a FW0.4 pre1-et.

LGee:

Telepítettem a FW 0.4 pre1-et, de frissítéskor ezt kaptam:

root@frugalware:~# pacman -Sy
:: Synchronizing package databases...
frugalware-current is up to date
extra-current is up to date
root@frugalware:~# pacman -Su
:: Starting local database upgrade...
:: Replace nfsidmap with frugalware-current/libnfsidmap? [Y/n] y
resolving dependencies... done.
looking for inter-conflicts... done.
error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies)
:: X: requires @
*** glibc detected *** double free or corruption (fasttop): 0x084043a0 ***
Félbeszakítva

Tudnál segíteni?
Kösz!

Sziasztok!

A FW 0.3-at használom notebook-on (közel 4 éves Gericom PIII, 850 MHz, 256 MB, 20 GB), problémám a következő:

Amikor le akarom állítani a gépet, akkor a "Hotplug alrendszer leállítása" UTÁN a gép lefagy és csak a power-gombbal tudom leállítani, ami nem tűnik túlságosan egészséges megoldásnak...

Ha újraindítom a gépet, akkor nincs gond.

A gépen szintén megtalálható Ubuntu 5.10-ből átmásoltam a 'Halt'-ot, de semmi, ráadásul a FW-ben van 'rc.halt' is, amit viszont nem találtam az Ubuntu-ban.

Nem tudom, hogy jelent-e valamit, de az Ubuntu indításakor a "Hotplug alrendszer indítása" sorban NINCS az "OK".

Tudna valaki segíteni?

Köszönöm!