Samsung SyncMaster 710v és ATI9550 (+TVOUT)

Samsung SyncMaster 710v és ATI9550 (+TVOUT)

Hozzászólások

Sziasztok, az alábbi problémákat nem tudom megoldani már néhány hete, és segítségeteket kérem:

//Mandriva 2006, Ati Radeon 9550, Samsung SyncMaster 7v TFT//
a telepítő DVD-n lévő fglrx-szel el sem indul a grafikus, valszeg felbontási problémák miatt. Gyári ATI drivert feltettem, fglrxconfig (vagy 30 féle képpen) beállít, TVOUT műxik, de:
- A Monitor képe függ. összeugrik kb 5 cm-t. Olyan érzésem van, mintha 16:9-re állítódna vlmi.
- Nincs "színházi mód"=csak az, és csak úgy látszik minden a TV-n, mint a monitoron (filmnézés közben mást nem lehet csinálni a gépen).
- Totem lejátszó->beállítások->TV kimenet: csak a "Nincs TV kimenet" aktív, a "Fullscreen Pal, Secam, stb" nem aktív, nem jelölhető. Mplayer, RealPlayer uaz.
- fglrxconfigban bármi mást állítok be, mint 1024x768 (pedig a monitor többet is tudna) egyáltalán nem indul az X.
Hát kb. ennyi. Ha bárki tud segíteni, megköszönöm.
üdv: bobóc

Korabban mukodott? Ertem ezalatt, hogy mas X szerverrel, mas fglrx driverrel, ... Elofordul tobb monitornal, hogy DDC-n keresztul marhasagot mond. Ilyenkor jol jon az fglrx eseten az Option "NoDDC" beallitasa (ill. xorg-os drivereknel az Option "IgnoreEDID" "true"), csak ekkor modeline-okat kell generalni. A /var/log/Xorg.0.log-ba erdemes belenezni, ott latszik, melyik modeline-okat hasznalja a szerver. A TV kimenet kapcsan passz.

[quote:7532cded1f="wildy"]Korabban mukodott? Ertem ezalatt, hogy mas X szerverrel, mas fglrx driverrel, ... Elofordul tobb monitornal, hogy DDC-n keresztul marhasagot mond. Ilyenkor jol jon az fglrx eseten az Option "NoDDC" beallitasa (ill. xorg-os drivereknel az Option "IgnoreEDID" "true"), csak ekkor modeline-okat kell generalni. A /var/log/Xorg.0.log-ba erdemes belenezni, ott latszik, melyik modeline-okat hasznalja a szerver. A TV kimenet kapcsan passz.

Eddig még semmi mással (SUSE 10.2, UHU2.0, Mandrake8.x-10.x-ig) nem működött a TVOUT. (Tudom, h ilyet itt le sem szabad írnom, de XP alatt műxik) Most műxik, de csak a gyári ATI driverrel, azonban a felsorolt hibákkal. A javaslataidat kipróbálom este, utánna jelentkezem.
Köszi szépen (Domo arigato)

Szia, na +néztem, de sajnos ez nekem magas.
feltettem az fglrxconfig-ot a www.karatebatta.org/fglrxconfig címre, xorg.conf-ot (átnevezve. mert pontvan a nevében) pedig a www.karatebatta.org/xorg_conf címre. Az Xorg.0.log-ot sajnos sem másolni, sem feltenni nem tudtam.
megnéznéd, hátha vlmit elszúrtam bennük.
köszi[/url]