6600 GT melegedése

 ( reisch | 2005. november 12., szombat - 21:36 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok, van egy 6600GT vga karim, ennek hány fokos a normális melegedési szintje ?
Rá van téve a kártya bordájára egy gatewatch hőmérő és néha átlépi a 70 fokot, keményebb játékokkal.

Ez normális, vagy baj van ?

Meg kell nézni, hogy a processzor és a hűtőborda között van e paszta, mert előszeretettel "felejtik" le róla a gyárban. Ha van, akkor maximum egy zalman hűtőborda + jó házszellőzés lehet a megoldás. De ha egyébként jól működik a kártya, akkor nem kell foglalkozni vele. Nekem ASUS N6600GT van, ez nem melegszik csak 50-60 fokra az eredeti hűtéssel, zalmannal 50 fölé se nagyon megy. De elég nagy az egyes példányok közötti szórás. Haveré ugyanezzel a hűtéssel is 65 fokos szokott lenni.

Meg persze sok múlik azon is, hogy nyár van-e vagy tél, milyen a szoba hőmérséklete fűtése, és persze a jétk számításigénye is befolyásol, de akkor viszonylag renben lehet a dolog.
Egyébként MSI, és a gyári hűtés.

Gigabyte 6600GT fagyott mint az állat, kicseréltettem, az is szintén. Nekem kelett rájönni, hogy felforr. Végül gyári hűtés kidob, +7500Ft Zalman. Irtam a gyár bugreport oldalári is, de nem igazan vették komolyan. Szeritem ez egy rohadt nagy disznóság és egyre több ilyen van. Ennyivel többért eleve más kártyát is vehetem volna.

Na én pl. Nem vettem mást, mint egy AGP-s INNO3D-t Samsung RAM-mal + Zalmant of course. Mindeenképp hűtőcsere lett volna a vége ! Ya és persze Samsung RAM-os jobban húzható ! :)