Az otthon termelt élelmiszernek nagyobb a CO2 lábnyoma mint a boltinak

Fórumok

"Szakértő" "tudósok" "kimérték", hogy az otthon termelt élelmiszer CO2 lábnyoma rosszabb, mint a "hagyományos" (conventional az eredetiben) módon előállított élelmiszeré.

Itt Kelet-Európában még van aki emlékszik rá - nagyszüleitől hallott történetekből -, hogy az otthon előállított élelmiszer a hagyományos. És hogy csak olyan dolgok szükségesek hozzá, ami egyensúlyban van a természettel. Néhány fém szerszám jól jön, de ezek egész generációkat ki tudnak szolgálni, ha vigyáznak rá.

Akkor mégis hogy jöhetett ki ez a sületlenség? És főleg mi lehet a célja az ilyen irányú kutakodásnak? Indulhat a flame!

Lásd cikk: https://archive.vn/QWpM5 - archív link a The Telegraph cikkére. (Az eredeti linket felesleges kattintani, azért van az archív: https://www.telegraph.co.uk/news/2024/01/22/carbon-footprint-homegrown-… )

Hozzászólások

Akkor mégis hogy jöhetett ki ez a sületlenség? És főleg mi lehet a célja az ilyen irányú kutakodásnak? Indulhat a flame!

Nem olvastam, de a tippem az, hogy a nagyipari termeléssel több embert tudnak etetni mint te a kertedből azaz 1 főre eső kvóta kevesebb.

Fedora 42, Thinkpad x280

#mindmeghalunk #milettgretaval #aszályország #annyiavizhogyafaszsetudvelemitkezdeni #stb #klimaszorongas

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 01. 23., k – 14:28

ki nem sz@rja már le ezt a CO2 -t ?

KELL CO2 : a növény/fa azt eszi - éheztetni akarják a fákat ??

A korai földtörténeti korban volt már, hogy lényegesen magasabb volt a CO2 tartalom a levegőben, akkor nőttek hatalmas fák és mindent beborított a zöld - sötét zööd - ennek köszönhetjük a szénhidrogén ásványkincseinket.

1920. augusztus 01. a Magyarországi Tanácsköztársaság vége.

1918. március 21. – 1920. augusztus 01. Magyarországi Szocialista Szövetséges Tanácsköztársaság.

Nagyon nagy történelmi bűn, hogy létrejöhetett Magyarországon, 1918-ban a tanácsköztársaság.