Plan9 qemun

Fórumok

Plan9 qemun

Hozzászólások

sikerült már valakinek plan9t installálni qemu alá?
vagy használta már valaki a noselasd féle qemu 9 image-et?

erre gondolok: http://asgaard.homelinux.org/plan9/

állítólag ugyanis nem megy a felistallálás qemu alá, csak valami trükkökkel, de gondoltam mielőtt nekiveselkedem megkérdezem hátha valakinek már van tapasztala e kettővel.

ha senki sem válaszol leszedem és megnézem felmegy e. mivel modem van itt csak és modemen minden rohadt lassú, most épp az infernós installt szedem le (compilerek miatt) és nem tudom egyáltalán lejön e még ma ez sem hehe.
kösz.

[quote:13faf93af6="wry"]sikerült már valakinek plan9t installálni qemu alá?
vagy használta már valaki a noselasd féle qemu 9 image-et?

erre gondolok: http://asgaard.homelinux.org/plan9/
[..]

igen. bejön és tökéletesen működik. utánajártam és marha lassú (5-6 óra is akár) qemu alá egy p9 install ami nem kfs-t használ hanem fossil/venti-t. rio, acme, sam mind-mind jól működtek rajta, a hálót egyelőre nem lőttem be, de a default qemu hálókártyát (ne2k) megtalálta.

így akit érdekel a p9 most már qemu alatt is kipróbálhatja - a bell-labses wikin fenn van az is vmware alá hogy kell beizzítani, ha valakinek csak az van.

ja, és mától kezdve urielnek köszönhetően a 9fansre jönnek a patch levelek is (patch-2-ML g/w, mi lenne erre a szakszó?), így a p9-os változásokat élőben követhetjük figyelemmel. a tip9ug-on, japánban van egy src g/w is, ha valakit a forrása érdekel (aki olvasta Rob Pike - ugly.pdf-ét ( http://herpolhode.com/rob/ugly.pdf ) az most megbizonyosodhat arról, hogy valóban ígaza van :)).