[háború] Kilátástalanság 2.

Az emberi faj pusztulásra ítéltetett.
 

A híradások szerint az oroszok (ők maguk állítják) aláaknázták a zaporizzsjai atomerőművet, és inkább elpusztítják, ha vissza kell vonulniuk. Akár blöff, akár nem, ez de facto hadüzenet a világnak, de Európának mindenképpen. Látva az oroszok eddigi bénázását, a katasztrófa akár véletlenül is bekövetkezhet. Valamit tenni kellene a nemzetközi porondon, mert a télen nem biztos, hogy a gázhiány lesz a legnagyobb problémánk.

Szerk.: Az EU "válaszcsapásként" bezárathatná az összes orosz nagykövetséget, kiutasíthatná az összes orosz diplomatát. És ezek a tiltások akkor kerülnének csak feloldásra, ha az atomerőművek ellenőrizhetően, demilitarizált zónákként üzemelnének.

Frissítés: Úgy tűnik, hogy a hír hamis volt, de azért maga a tény, hogy militarizálták az erőművet, aggasztó.
Forrás: https://www.newsweek.com/russian-general-threatens-bomb-nuclear-power-p…
"This likely misreporting distracts from the very real risks of Russia's militarization of the Zaporizhzhia NPP (nuclear power plant),"

Háborús gondalataim összefoglalója: kiemelés a thread-ből

Hozzászólások

Volt mar ilyen ukrajnaban. Lesz megint. Ujat mondjal.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Csak élvezd a műsort, nagy valószínűséggel úgyis csak egyszer láthatod.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Nem, csak azt, hogy nem azért gyilkolják egymást, mint amit hiszel -> műsor az egész, aminek az igazságtartalmát majd csak a történészek fogják meghatározni. Szóval nem tehetsz mást, mint élvezed az élő történelmet.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Kik azok a barbárok, akik Jugoszláviát bombázták? Kik azok a barbárok akik a Gázai övezet civileit nyomoritják meg minden egyes hónapban? Kik azok a barbárok, akik a rohingjákat táborokba zárják? Kik azok a barbárok, akik a jemenieket lövik akár az újabb és újabb békekötések ellenére? Kik azok a barbárok, akik minden konfliktusból tiszta lelkiismerettel húznak hasznot? Kik azok a barbárok, akik el akarják tünteni a kurdokat?

Legalább nézz már körül. Barbár ez az egész világ.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

>> Kik azok a barbárok, akik Jugoszláviát bombázták?
Kiegészítés: Kik azok a barbárok, akik 8000 bosnyákot módszeresen legyilkoltak; nem a harcmezőn, hanem a lágerban? Kik azok a barbárok, akik ki akarták irtani a koszóvói albánokat?
Kik azok, akik Csencsenföldet addig gyalulták, amíg az egyik hadúr le nem paktált a megszállókkal?
Kik azok, akik szítják az ellentét Oszétiában és Karabachban?

>> Barbár ez az egész világ.
Teljesen egyet kell értenem.

Akkor nem kellene asszisztálnunk az USA ukrajnai ámokfutásához sem, mint ahogyan azokhoz sem, amelyben nyíltan katonai erővel lép fel. Továbbá nem kellene képmutató módon azon háborogni, hogy az oroszok nukleáris fegyvereket vethetnek be, hanem el kellene ítélni az Egyesült Államokat azért, mert nukleáris fegyvereket vetett be, valamint ennek évordulóján a nyugati sajtónak nem lapítania kellene, mintha mi sem történt volna, hanem megemlékeznie.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

>> ... el kellene ítélni az Egyesült Államokat azért, mert nukleáris fegyvereket vetett be
Mindig is háborús bűnnek tartottam. Remélem, ma már nem tenne ilyet, és az oroszoknak sem lenne szabad, de még csak fenyegetőzni sem.

>> Akkor nem kellene asszisztálnunk az USA ukrajnai ámokfutásához sem...
Sokan felhánytorgatják még mai is az USA-nak és a Nyugatnak, hogy 1956-ban minket miért nem támogattak. Látni kell, hogy az orosz vezetés mentalitásának középpontjában, már a cári időktől kezdve mindig a lehetséges területi expanzió állt, és ennek megfelelően kondícionálták a népességet. Hogyan lehet akkor ennek  véget vetni?

Miközben nem vagy hajlandó tudomást szerezni arról, hogy az USA ugyanezt csinálja, csak sokkal durvábban és többnyire nem fegyverrel. Mégis szerinted mi a fenéért terelnek be egy rakás népvándorlót európai országokba? Miért az egyre nagyobb tagállami hatáskör elvonás, politikai nyomásgyakorlás, holott ehhez az EU-nak semmi köze? Azért, mert meghaladottnak, eltörlendőnek gondolják a nemzetállamokat, következő lépésként pedig jöhet a nagy atlanti összeborulás, az USA vezette világkormány, amelybe betagozódik Európa. Előbb szép szóval, utána fenyegetéssel, végül erőszakkal azok is, akik nem hajlanak. Az arabok, akik otthon maradtak, s nem jöttek az EU-ba például. Az eredmény ugyanaz. Elveszik a földünket, az otthonunkat, nem hagyják, hogy szükség esetén akár fegyverrel védjük meg azt. Csak beköltöznek az országunkba, felvásárolnak cégeket, telkeket, házakat. Továbbá alig találsz ma Magyarországon olyan munkahelyet, ahol nem követelnek idegennyelv-tudást. Érted, Magyarországon, magyarul beszélő magyar állampolgár nem talál emiatt munkát! És ez már most is így van. Sőt, vannak helyek, ahol a belső kommunikáció sem magyar. Ennek hogyan lehet véget vetni?

Amúgy meg nagyra értékelem a valóságtagadó képességedet, de egyúttal el is keserít valamelyest.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha van aknájuk miért ne tennék. Ezek után is sokan a ruszkikat szopkodják. (Az ukránok aknázták alá :\ )

Ha lőnék az egy olyan 50% kamikaze akció. Ha úgy robbantják fel, hogy feléjük fújja a szél a szart akkor az szopcsi. A már elfoglalt területeket megköszöntik egy kis nukleáris esővel.
A ruszkiknak vége. Roncshalmazaik vannak.
 

És az orosz határnál nagy ventillátorokkal fújnák nyugat felé a nukleáris pernyét? Ha tényleg fel is robbantanák az atomerőművet, abból azért kapnának ők is bőven, a keleti megyék egész biztosan.

Egyrészt az oroszok fanatizálva vannak, elfogadható áldozatnak vennék, másrészt nyilván a Nyugatra vagy az ukránokra kennék. Ha nem is akarják ténylegesen felrobbantani, véletlenül megtehetik, amilyen bénák. Mint ahogy eszementen Csernobilban is felkavarták a port. A tüzérség odatelepítése már magában hordozta a veszélyt, amit az aláaknázás megnövelt.

Szerkesztve: 2022. 08. 10., sze – 15:14

Megcsapott az erős, nap vagy mi a gond?! Ha ennyire rossz kedvű vagy, érdemesebb orvosi segítséget kérni. 

BTW a 4 hónappal ezelőtti ugyanilyen című blogposztodban épp olyanokról írsz, akik az egész háborúsdi kirobbantásán ügyködtek - emblematikus arcuk épp egy demens vénember, aki látszólag az USA élén levő báb.

Ha szerencsed van az atom ermu jol van megtervzve es nem lesz belole nagy karos anyag kibocsajtas.
 

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Odaig igaza van, hogy azert tenyleg ne tessek mar random dolgokat esz nelkul robbantgatni atomeromu kornyeken.

Az aknas hir mogott viszont leginkabb az van, hogy az ukranoknak nem kene "esz nelkul visszafoglalnia". Nem er az a terulet nekik egy nuklearis balesetet. Semmi mast nem erdemes ebbe belelatni. Talan azt, hogy az oroszok alltak mar jobban a deli fronton. De ezt se kell tulzasba vinni (lasd fentebb: "roncshalmazaik vannak")

True.

Gondolom ezek:

https://www.bbc.com/news/world-europe-62469740

https://www.reuters.com/world/europe/g7-foreign-ministers-urge-russia-h…

Do olyat, hogy az EU "bezárathatná az összes orosz nagykövetséget" meg nem hallottam es nem is talaltam sehol.

Btw itt vannak az EU altal bevezetett szankciok (aktualisan):

https://www.consilium.europa.eu/en/policies/sanctions/restrictive-measu…

Minden baromságot elhiszel, amit az Interneten olvasol?

A megoldástérben miért nem szerepel az esetedben az oroszokkal történő megegyezés? Annyira azért nem fontos a családod? Nekem elég furcsa az a szemlélet, amit képviselsz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én csupán egyetlen fenyegetésre reagáltam az írásban, nem volt célom az egész "megoldásteret leképezni", ami rengeteg lehetőséget foglal magába . Ha leírod, hogy miképpen képzeled el az általad említett megegyezést az oroszokkal, talán elolvasom.

>>Annyira azért nem fontos a családod?

Ez egy provokatív, sőt kimondottan szemét megjegyzés.

Az bosszant, hogy csak újabb szankciókban tudsz gondolkodni, s nem helyezed vissza környezetébe az egész történetet. Nem akarod észrevenni, hogy ha a Nyugat sarokba szorítja Oroszországot, nem lesz más választásuk, mint a nukleáris fegyverek bevetése. Következésképpen nem ebben az irányban kell keresni a megoldást, hanem például elismerni a Krím és a két keleti megye annektálását, szerződésbe foglalni, hogy az orosz határoktól adott távolságban nem lesz több NATO tagállam, ideértve Ukrajnát is.

Az egész cirkusz az USA érdeke, mert gyengíti Oroszországot és Európát egyszerre, közben piacot csinált a drága LNG-jének. Az oroszok nem akarnak nukleáris háborút, de ha továbbra is fenyegeti a Nyugat az orosz egzisztenciát, a nemzet fennmaradását, s a nemzeteket megrontó és elsöprő liberalizmust akarná a Nyugat rájuk eröltetni, akkor szerintem el fog csattanni néhány nukleáris fegyver.

Azt pedig, hogy milyen aljas nyugati propaganda erőtérben létezünk, mi sem bizonyítja jobban, hogy augusztus 6-án és 9-én a történelem legnagyobb háborús bűnéről, az USA Japán elleni nukleáris támadásáról szinte semmi sem jelent meg a magyar sajtóban. Amit láttam, az annyi volt, hogy az ENSZ főtitkára megemlítette, hogy veszélyes eszköz, nem kellene bevetni. Ennyi és nem több.

A provokációm pedig annak szólt, hogy ha valóban fontos a saját és szeretteid élete, akkor nem az a helyes hozzáállás, hogy először belekötsz valakibe, felbőszíted, majd miután ő kést ránt rád, meglepődsz, de azért elkezdesz vele arcoskodni, meg beszólni neki, hogy erős haverjaid vannak, meg kirúgatod a munkahelyéről. Mire kimondod választékosan megfogalmazott szavaidat, már halott vagy, mert leszúr, mint egy újévi malacot. Ezért írtam, hogy a teljes megoldástér nagyobb, s Európa érdeke más, mint az USA-é. Szánalmasan gyenge, megalkuvó az európai elit, hogy az európai lakosságnak okoznak szenvedést azért, hogy kiszolgálják az amerikai elitet. Undorító aljanép.

Az oroszok követtek el stratégiai hibákat, de vannak még jó lapjaik, csak az túl nagyot szólna. Halogatják, de ha vesztésre állnak, előkerülnek azok az ászok... Ezt nem kellene kiprovokálni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Előrebocsátom, nem arról van szó, hogy az ukránok angyalok vagy sem, vagy hogy kié az igazság, hanem hogy ki kezdte a tényleges gyilkolást. Aki a 21. században nem talál más utat a rendezésre, az csimpánz.

>> "például elismerni a Krím és a két keleti megye annektálását"
Igen mi is még mindig szívesen emlékezünk vissza Trianonra.

>> "az orosz határoktól adott távolságban nem lesz több NATO tagállam"
Na de őszintén, és ha Ukrajna is tag lenne, akkor a NATO megtámadná Oroszországot? Nukleáris háborút kockáztatva? Háború esetén tökmindegy, hogy Ukrajna tag vagy sem, az orosz rakéták így is úgy is elérnék Washingtont. (Lengyelország mellett pedig már régóta ott vannak az orosz nukleáris rakéták.)

>> "piacot csinált a drága LNG-jének"
Nem ez az USA fő mozgatórugója, de nyilván amennyi hasznot tudnak, annyit lefölöznek. Az USA fegyvergyárosai valószínűleg jóval nagyobb hasznot vágnak zsebre az állami megrendelések okán; és ez ugyanígy igaz az orosz hadiiparban érdekelt oligarchák esetében is.

>> "nemzeteket megrontó és elsöprő liberalizmus"
Ez egy ilyen hozzáállás: Minden vagy fekete vagy fehér, vagy beálsz mellém, vagy az ellenségem leszel.
További sugallatok: igazi rendszerváltás, baloldali maffia, brüsszel elleni szabadságharc, migránsok, fajkeveredés, melegek, gender téma, az oroszoknak mindenben igazuk van. Vajon mi lesz a következő?

Közbevetés magamról: nem vagyok egyik pártnak sem tagja. Az az érzésem, hangsúlyozom: érzésem, és előre is elnézést kérek a túlzásért, hogy a "liberális" ill. "konzervatív" címkék csak arra jók, hogy a tájékozatlan birkákat az érdekeltek táborába terelje, majd szembeállítsa őket. Mindazonáltal nekem úgy tűnik, hogy a konzervatív tábor sokkal erősebben vonzza azokat, akik magukat tévedhetetlennek tartják, és valamilyen ideológiára támaszkodva az akaratukat tűzzel-vassal keresztül vinnék. Ezek az ideológiak sokszor vallási alapúak vagy az ország/nemzet "régi nagyságának" nosztalgiája. Nem a vallás ellen beszélek, hanem azok ellen, akik azt kisajátítják a céljaik érdekében. Nem igazán kedvelem azokat a vezetőket, akiknek a jövőképe a múlt, ha meg csak úgy tesznek, akkor még annyira sem.

A háború valódi oka nem az, hogy az ukránok a náluk élő oroszokat hátrányosan kezelték, vagy egyes csoportok fegyverkeztek és fenyegetőztek, hogy majd megmutatják az oroszoknak, hogy... Ezek létező problémák, de csak ürügyként szolgáltak, ám az igazi ok, az hogy Putyin megtarthassa vezető szerepét Oroszország élén. A dédelgetett birodalmi álmai mellett már a csimpánz mentalitású héják is szorngathatták, erőt kellett hát mutatni feléjük, és mivel úgy érezte, hogy a régóta építgetett ellenségkép (NATO, Nyugat) már elég mélyen beleivódott a társadalomba, megindította a háborút.

Oroszország hatalmas, óriási mezőgazdasági területei és erdőségei vannak, irdatlan mennyiségű energiahordozója és egyéb ásványkincsei, munkabíró népessége, okos elmék. Nem rosszabbak az adottságai, mint az USA-nak vagy Kínának, sőt. De akkor miért maradt le az innovációban, miért nem nagyobb a jólét? Csak a vezetésben lehet a hiba. Az erőforrások hasznát viszonylag kevés oligarcha fölözi le, akiknek nem érdeke az innováció, hiszen mindenük megvan. Valaki úgy fogalmazott, hogy Oroszország nem több egy hatalmas benzinkútnál.

hanem hogy ki kezdte a tényleges gyilkolást

Irreleváns. A Nyugatnak egyrészt semmilyen erkölcsi alapja sincs ezt szóvátenni. Tudod, annak a Nyugatnak, amelynek vezető hatalma nem csak beszél a nukleáris fegyverek bevethetőségéről, hanem amelyik civilek ellen bevetette kétszer is. Nemrég volt az évfordulója. Akkor sem számítana, ha feddhetetlen lenne a Nyugat, mert ez már nem az a helyzet, amikor hajtogathatjuk a saját hülyeségeinket. Két okból nem. Egyrészt miért lenne a Nyugatnak jobban igaza, mint Oroszországnak? Mert hangosabban mondja, vagy mert mélyebb hangon? Másrészt ha igaza is lenne - mint ahogyan nincsen -, akkor is feszültebb a helyzet annál, mintsem hogy megpróbáljuk az eszement liberális bugyutaságainkat letolni egy másik ország torkán. Köszöni, de nem kér belőle. Ezen felül jó lenne, ha a Nyugat megértené végre, hogy vannak más érdekek, szempontok, mint a sajátja, tehát néha hallgatna másokra is, és kompromisszumokat kötne, engedne a másik félnek is. Semmiféle kompromisszumkészség nem volt az USA-ban Ukrajna kapcsán az oroszok felé.

Figyelmedbe ajánlom ezt a nagyon aktuális viccet! :)

Igen mi is még mindig szívesen emlékezünk vissza Trianonra.

És megoldódott? Épp Trianon mutatta meg, hogy ez lehetséges.

Na de őszintén, és ha Ukrajna is tag lenne, akkor a NATO megtámadná Oroszországot?

A NATO nem, de NATO bázisokról az USA igen. Észre kellene venni, hogy a NATO egy átverés. Ha az USA azt kérné szuverén országoktól, hogy telepíthessen katonai bázisokat a területükre, ehhez nem kapnának hozzájárulást, tehát erőszakot kellene alkalmaznia az USA-nak. Ha azt mondja, ez egy védelmi rendszer, az ebbe bevont államok területére legitim módon telepíthet bázisokat, fegyverrendszereket. Onnan meg azt csinál, amit akar, legfeljebb nem, mint NATO, hanem mint USA. A jogot hagyjuk, a háború arról szól, hogy nem működik a jog. Amikor levegőbe emelkednek a vadászgépek, már nincs jog.

Nem ez az USA fő mozgatórugója, de nyilván amennyi hasznot tudnak, annyit lefölöznek.

Közel lenni az oroszokhoz, megszerezni nagy termőterületet, elzárni az Európába vezető gáz útját, majd eladni a fázó Európának az LNG-t.

További sugallatok [...]

Ezzel mit szerettél volna mondani? Nem tetszett? Aztán? Nekem meg más nem tetszik. Remélem, nem azt várod, hogy mindenki ugyanúgy gondolkodjon a világról.

nekem úgy tűnik, hogy a konzervatív tábor sokkal erősebben vonzza azokat, akik magukat tévedhetetlennek tartják, és valamilyen ideológiára támaszkodva az akaratukat tűzzel-vassal keresztül vinnék

Érdekes, innen nézve pedig úgy tűnik, hogy vadul terjed az eltörlés kultúra, a nemzeti hatáskörök elvonása, a homoszexualitás és egyéb devianciák népszerűsítése, a házasság szentségének meggyalázása, a gyermekek lelkének megmérgezése intézményekben, amikor a szülők dolgoznak.

Nem igazán kedvelem azokat a vezetőket, akiknek a jövőképe a múlt, ha meg csak úgy tesznek, akkor még annyira sem.

Egy vezetőnek nem az a dolga, hogy kedveljék. Erre a háziállatok valók.

ám az igazi ok, az hogy Putyin megtarthassa vezető szerepét Oroszország élén

Ebben nagyon nem értünk egyet. Az USA vonta nyugati érdekszférába Ukrajnát. A maidani antidemokratikus kormánybuktatásról megfeledkeztél. Az elnöknek van vétó joga, nem aláírógép, s élt ezzel a joggal, amikor nem írta alá az EU társulási szerződést. Itt látszik, hogy ugyan a népnek úgy van előadva, azért kell kaparni, hogy felvegyenek egy országot az EU-ba, mert ekkor az vonzóbbnak tűnik, holott a valóság az, hogy a csatlakozásból kimaradni nem lehet. Ha egy kormány nemet mond, megbuktatják. Ezért nem kell félni attól, hogy Magyarországot kidobják az EU-ból. Ez teljességgel kizárt, bármit is tesz az ország vezetése. Inkább a kormányt buktatják, de az EU-ból nem dobnak ki senkit, mert a projekt célja a nemzetállamok felszámolása.

akkor miért maradt le az innovációban

Számít? Van valami előírás arra, hogy fejlődni kell és arra, hogy milyen tempóban? Olvastál ilyesmit kőtáblákba vésve? Mire fel ez a fejlődés fétis? Az megvan, hogy épp ennek a következménye az életterünk, a világunk tönkretétele?

Valaki úgy fogalmazott, hogy Oroszország nem több egy hatalmas benzinkútnál.

Ez csak azt bizonyítja, hogy egy tudatlan tett egy kijelentést. Rengeteg ostobaság elhangzik emberektől. Ez is ilyen. Kíváncsi vagyok, hány hidrogénbomba kell ennek a szemléletnek a korrigálásához.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

>> Ez csak azt bizonyítja, hogy egy tudatlan tett egy kijelentést. Rengeteg ostobaság elhangzik emberektől. Ez is ilyen. Kíváncsi vagyok, hány hidrogénbomba kell ennek a szemléletnek a korrigálásához.

Te nyilván nem tartozol ezen tudatlanok közé. Vajon Te honnan szerzed be az "igazi" tudást?

Érdemes volt ennyit írnom. :-/

Az eredeti idézet ez volt:

Valaki úgy fogalmazott, hogy Oroszország nem több egy hatalmas benzinkútnál.

Tényleg azt gondolod, egy ország államisága, hagyományai, fejlődése, képessége tényleg ennyi? Ez a hatalmas benzinkút felépítette az azóta már kiöregedett MIR Űrállomást, aztán globális helymeghatározó rendszert sem sok állam tudhat magáénak, meg akkora nukleáris potenciált sem, mint amekkora az oroszoké.

Tényleg képes vagy azonosulni az idézettel minden kritika nélkül? Úgy gondolod, a világ tényleg ennyire egyszerű? Az igazi tudás sok helyről jön. Hírekből, melynek morzsáit összerakva kijön egy kép, ami nem feltétlen az lesz, amelyet a hír gyártója közölni szeretett volna. Aztán élettapasztalat, erkölcs, hit. Igen, a tapasztalatnak nagyon nagy a szerepe ebben.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A NATO bazisoknak a katonain kivul egy nagyon egyszeru oka van : egy esetleg tamadas eseten minden tagallamot erje katonai/ember veszteseg, igy a tarsadalmuk erdekeltebb legyen egy kozos fellepesbe a tamado ellen. Erdekes hogy egyik "nagy" erv a NATO ellen hogy a spanyolt ugysem erdekli hogy minket lerohantak, ez "ellen" kezdtek telepitenni a vegyes NATO csapatokat, de ugy tunik senki sem erti

Maidani kormanybuktatas : ezen el lehetne vitatkozni hogy volt kormanybuktatas ( es kivalt kulfoldrol tamogatott ) vagy nem . De azota tobb valasztas is lejart, es a mostani kormanyzas demokratikusan valasztott, legitim .

Devianciak - bar az en esszem szerint is talan tul gyorsan valtoznak a jogok, de megertem mert erdelyik magyarkent en is devians vagyok a tobbseg szempontjabol . Es en is azt szeretnem hogy a nyelvi/kulturalis kisebbseggi jogaim mar az en eletemben megvalosuljannak es ne majd 2-3 generacio mulva. Valamint atnevelo taborba sem igazan szeretnek jarni. Erdekes a dolog mivel erre eddig a garanciat az EU-ban lattam. Tulajdonkeppen tovabbra is az EU-ban lattom. Igen, tudom , a jelenlegi magyar kormanyzas jelentosen tamogatja a kulhoni kisebbsegeket, de azert legyunk oszintek, ha nem volna mindket orszag az EU tagja, a romanok re'g blokkolnak ezeket a torekveseket. Vagy rengeteg reggen elvett ingatlan az EU miatt kerult vissza magan/kozossegi/egyhazi tulajdonba . Vegso soron a NATO kozep/kelet europai bovulesenek is ez volt az egyik mozgatorugoja ( es nem csak az orosz fenyegetes ) , az itteni allamok igy lattak valamilyen garanciat arra hogy nem lesz ujabb konfliktus a zonaba

Előrebocsátom, nem arról van szó, hogy az ukránok angyalok vagy sem, vagy hogy kié az igazság, hanem hogy ki kezdte a tényleges gyilkolást.

A gyilkolást az kezdte, aki abbahagyta a beszélgetést, mert az eleve magas lova pegazussá vált, felemelkedett, és már nem hallotta a másik szavát.

Igen mi is még mindig szívesen emlékezünk vissza Trianonra.

Az ukránoknak az említett területek elvétele nem lehet trianoni, mert azok a földek nem az ukránoké. Legjobb indulattal azt lehet mondani: az ott élő csoportoké. Azt meg nagyjából látjuk, hogy az ukránok hogyan állnak a területen élő nem ukrán közösségekhez. Ha a Trianonjukat keressük, akkor az az lehet, hogy az orosz-szerű népek a Szovjetunió szétesésekor nem maradtak egy országban, az őket közösen ~illető földön.

Na de őszintén, és ha Ukrajna is tag lenne, akkor a NATO megtámadná Oroszországot?

Kidobod azokat a ruhákat, amelyeket az elmúlt harminc napban nem viseltél?

Ez egy ilyen hozzáállás: Minden vagy fekete vagy fehér, vagy beálsz mellém, vagy az ellenségem leszel.

Igen, a fajtád átlagosan ennyire képes.

Vajon mi lesz a következő?

Nem tudom, de a tapasztalat az, hogy mindig kitaláltok valami újabb körmönfont baromságot, amivel nehézséget, fájdalmat okozhattok az embereknek.

Közbevetés magamról: nem vagyok egyik pártnak sem tagja.

Ajjaj! Kezdődik.

Az az érzésem, hangsúlyozom: érzésem, és előre is elnézést kérek

Ajjaj! Folytatódik.

a "liberális" ill. "konzervatív" címkék csak arra jók, hogy a tájékozatlan birkákat az érdekeltek táborába terelje, majd szembeállítsa őket.

Mondanám, hogy a szavaid között áttör valami reménysugár, de attól tartok, nem a te szavaid.

Mindazonáltal nekem úgy tűnik, hogy a konzervatív tábor sokkal erősebben vonzza azokat, akik magukat tévedhetetlennek tartják, és valamilyen ideológiára támaszkodva az akaratukat tűzzel-vassal keresztül vinnék.

Tévedhetetlenül hiszed, hogy igazad van és tévedhetsz. Kérdés, fontos kérdés, hogy a tűzzel-vassal helyett szemcukorkával beléd plántált igazlátó, tévedni is képes tévedhetetlenség egy cukorkafüggő entitás habitusa-e.

az ország/nemzet "régi nagyságának" nosztalgiája.

Európában ez a "nosztalgia" egy fontos összekötő kapocs, a hibáival együtt. Pláne akkor, amikor "liberálisok" és afrikai hordák a közösség szolgasorsba taszítására törekednek.

Nem igazán kedvelem azokat a vezetőket, akiknek a jövőképe a múlt

© Új Múlt a Szép Új Világért Alapítvány

A háború valódi oka nem az, hogy az ukránok a náluk élő oroszokat hátrányosan kezelték, vagy egyes csoportok fegyverkeztek és fenyegetőztek, hogy majd megmutatják az oroszoknak, hogy... Ezek létező problémák, de csak ürügyként szolgáltak, ám az igazi ok, az hogy Putyin megtarthassa vezető szerepét Oroszország élén. A dédelgetett birodalmi álmai mellett már a csimpánz mentalitású héják is szorngathatták, erőt kellett hát mutatni feléjük, és mivel úgy érezte, hogy a régóta építgetett ellenségkép (NATO, Nyugat) már elég mélyen beleivódott a társadalomba, megindította a háborút.

Megfejtés: a konzervatív tábor sokkal erősebben vonzza azokat, akik magukat tévedhetetlennek tartják, mert az anyag/energia egyensúlyra törekszik, és oda igyekszik, ahol kevesebb van belőle. ;)

Oroszország hatalmas, óriási mezőgazdasági területei és erdőségei vannak, irdatlan mennyiségű energiahordozója és egyéb ásványkincsei, munkabíró népessége, okos elmék. Nem rosszabbak az adottságai, mint az USA-nak vagy Kínának, sőt. De akkor miért maradt le az innovációban, miért nem nagyobb a jólét? Csak a vezetésben lehet a hiba.

Látom, többek között az is kimaradt neked, hogy a világ egy jelentős része szövetkezett a Szovjetunió ellen, majd Oroszország ellen is.

Az erőforrások hasznát viszonylag kevés oligarcha fölözi le, akiknek nem érdeke az innováció, hiszen mindenük megvan.

Érdekes, hogy az amcsi/nyugati oligarcháknak meg érdekük az innováció...

:)

Csak egy ostobaságod emelem ki: az ember jellemzően a földön jár, szóval ha te magasabban vagy a csimpánzoknál, akkor az arra alkalmas fiziológiád nagyon nagy valószínűséggel kizárja, hogy egy beszélő/író majomnál több legyél. Úgy vélem, te is felismerted, hogy ez nagy teljesítmény a biológiai struktúrádtól, és én is gratulálok hozzá, mert tényleg az. Ha netán leereszkedsz közénk, emberek közé, a miénkhez közeli szemmagasságból is megfigyelheted a világot, és benne az embereket. Talán párbeszéd is kialakulhat, és tanulhatunk egymástól. Persze az is lehet, hogy felfal téged valaki, aki majmokat eszik, de Magyarországon ez nem annyira jellemző, ezért biztatlak a talajszintre való lemászásra.

:)

Sok élettapasztalattal megalapozott tudás van a kommentedben, de a fiatalok egy, nagyobb részében ezek az alapok nem léteznek.

Hát hisznek, amit jónak látnak. Költői kérdés, - szerinted, - ha Japán előre tudta volna a két atombombát, letett volna a háborús terveiről?

A "fűzfapoéták" soha nem hisznek el semmit, naivan élik az életüket, - csak akkor döbbennek meg, ha a baj bekövetkezett. Emberi tudatlanság és butaság. (A más emberek érdekeinek semmibe vétele, különféle, rém együgyű hivatkozásokkal. De legalább "okosságnak" biztosan nem nevezném azokat.)

- Igazából a potenciális "Darwin-díjasok"! - Még addig sem jutnak el, hogy a saját hülyeségük okán esetleg éppen úgy "gőzölnek a betonra" másokat is, akik legalább előre figyelmeztettek rá, és meg lett volna az ötletük-szándékuk ennek elkerülésére.

Az a tapasztalatom, hogy a kényelmes élet, a jólét nagyon kényelmessé tette a fiatalok életét. Van olyan fiatal kollégám, aki képes volt azt mondani, hogy nem kell tudni papír alapú térképet olvasni, mert mobil hálózat, internet, Google Maps mindig lesz. Én meg kétségbeesve nézek rá, mert bármikor mondhatja a Google, hogy bocs, holnaptól nincs térkép, megváltoztatja a szerződési feltételeket vagy beszántja a szolgáltatást, bármikor összedőlhet az internet és a mobil hálózat. Ezekhez energia kell, mostanában épp az kezd elfogyni, háborúban aztán kissé zilált lesz az infrastruktúra. Szóval de, mutatós órát, térképet, iránytűt kötelező megtanulni olvasni, úszni is meg kell tanulni legalább annyira, hogy ne fulladjon meg az ember azonnal, ha vizes lesz egy kicsit.

A fiatalokból teljességgel kihalt az egészséges bizalmatlanság, óvatosság, dívik a „mi baj lehet?” ostoba, felelőtlen szemlélet. Lányok szeméremdombot is alig takaró szoknyában vetik be magukat az éjszakai életbe, mert öntudatosan megtanulták, őket védi a jog, csak azt nem értik, hogy a valódi korlátok a fizikai korlátok, a jog nem tudja meg nem történtté tenni az eseményeket, legfeljebb számonkéri az elkövetőt, ha megtalálják. Jó, és? Attól jobb? Innen üdvözlöm a Charlie Hebdo néhai szerkesztőit is ugyanezen okból.

Japán szerintem nem egyszerű történet. Egy olyan országról beszélünk, amely kultúrájának része a harakiri és a kamikaze, szóval nem tudom a választ. Ha nem Japánról lenne szó, azt mondanám, hogy elég lett volna az elrettentés. Azért az atombomba hatása is olyan, hogy szerintem ép ésszel nem felfogható, tehát az nem ér sokat, ha beszélnek róla. Két bomba után megadták magukat, szóval egy elszánt néppel szemben is van az az erő, ami hatásos. A nagyobb gond sokkal inkább az utóhatások, azok a borzalmas szenvedések, amelyek az életben maradt, de bőrüktől megfosztott emberekkel történtek.

Én is érzékelem, amit írsz. Olyan ez, mint a zajongó osztály, akire rászólt a tanár egyszer, hogy el kellene csendesedni, mert baj lesz, néhány fegyelmezett diák szorongva csitítgatja a többieket eredménytelenül, tanár begurul, majd az egész osztály ír egy öt perces elégtelen dolgozatot fegyelmezés céljából.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nagasaki es Hiroshima bombazasa az boven nem a tortenelem legnagyobb haborus bune. Szukseges rossz volt sajnos.

A Japan fanatizmust tortek meg vele, ugyanis az utolso emberig akartak vedeni japant amit csak egy megszallassal tudtak volna elsoporni par millios aldozat aran.

Ehelyett ledobtak a ket bombat. Mindket fel levonhatta a tanulsagokat. Az akkor kialakult szituaciora nem volt jo megoldas.

Ez a legálszentebb, leghazugabb magyarázat az évekig tartó, óriási kínokat okozó tömegmészárlás igazolására. Mindazonáltal felmondtad a leckét, jó tanuló voltál, épp csak gondolkodni nem tanultál meg. Egy szinten egyébként valóban elegendő a magolás, majd a magolt anyag értelmezés nélkül történő visszaadása.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te és elvtársaid észrevehetnétek már, hogy a HUP kocsma, nem pedig klotyó. Remélem, nagyjából van fogalmatok a kettő közti különbségről.

:)

> Az emberi faj pusztulásra ítéltetett. 

 

kommentekbe beleolvasva megerősíthető ez a kijelentést :D