Internet telefon hagyományos telefonnal

Fórumok

Internet telefon hagyományos telefonnal

Hozzászólások

Egy home internet telefonmegoldást keresek. Lehetőleg minél olcsóbb legyen,
ezért szeretném elkerülni az IP telefoncsodákat és a linksys, egyébként kiváló telefonaljzatos internettelefonos eszközeit.
Egy hagyományos külső modem (nem winmodem rémség) szerintem minden képességgel rendelkezik, ami ehhez a feladathoz kell. Kérdésem, hogy van e olyan program ami megteremti a kapcsolatot a
hagyományos analóg telefon <-> dialcom külső modem <-> sip kompatibis IP telefonprogram között ??
Azaz ha hivás érkezik, akkor nem a egy felugró ablak villog és a hangkártya visít, hanem a hagyományos telefon csörög, amivel elhiteti a modem, hogy "hívása van". Természetesen a telefonkagylón zajlik az netes telefonhívás, és a tárcsázás is.
Ha van már erre program egy linket nagyon megköszönnék. Ha nincs ilyen, kíváncsi lennék miért nincs még? Lehetetlen valamiért, vagy csak még senki sem csinálta meg.

ott a gaz h a modem az nem telefonkozpont

Dióhéjban: szerintem szoftveresen nem lehet teljesn megoldani amit akarsz.

1, Csengetés, működés
A hagyományos analóg telefon CB elvű, azaz a tápfeszt a működéséhez a központból kapja. Csengetéshez ~50-100V-os jelt kap, ha jól emlékszem váltót, a táplálás meg DC. Ezekből egyiket se tudja egy modem, de egy pic-cel meg tappal a pc-bol megoldhato a dolog.

2, Hívás indítás a telefonról.
DTMF vagy pulse módban lehet a számokat átvinni a dróton. A DTMF-hez a kimenő hangspektrum FFT-je kell, a pulse módot a PIC-es megoldással, timerrel meg lehet oldani (szabványosak a számjegyen belüli ill. a számjegyek közötti szünetek). Nagyon ritka az olyan modem, ami tudja a hívószámkijelzést, vagyis hogy honnan hívják - mégha a hívó fél küldi is a számot - mert általában a telefonközpont foglalkozik ezzel.

Ergo, kellenek egy telefonközpont funkciói is a dologhoz, nemcsak szoftver, de nem lehetetlen.

de ha szerzel 1 lestrapalt hazi telefonkozpontot a modem /01/ szamrol a kozponton keresztul hivja a keszuleket /02/ pl.

[quote:138bf8cdac="pete"] ...
1, Csengetés, működés
A hagyományos analóg telefon CB elvű, azaz a tápfeszt a működéséhez a központból kapja. Csengetéshez ~50-100V-os jelt kap, ha jól emlékszem váltót, a táplálás meg DC. Ezekből egyiket se tudja egy modem, de egy pic-cel meg tappal a pc-bol megoldhato a dolog. ...

A csengeteshez kb. 90 V es 20 Hz-es jel szukseges...

Itt van minden, mi szem-szajnak ingere...
http://www.neophone.hu/web/index.php?page=main.hu.3.5.2

Egyebkent a Budgetone telefonok nem is dragak... asszem olyan 15-20 K-ert mar kapni.

Udv: E-Medve