[Megoldva] Redmi note 4X hard brick

Fórumok

Miután tegnap sikeresen megpörgettem a számlálót, sajnos nem sikerült SP Flash Tool-al sem visszahozni hard brick állapotából.

Röviden: sikeresen felülírtam a boot partíciót és így nem tudom elérni a recovery-n lévő TWRP-t és fastboot módba sem tudok bootolni. Eredmény infinity boot loop. Jelenleg az akksi kivéve. Így próbáltam SPFT-al visszafleshelni a boot imaget, de sikertelenül. Ha visszateszem az akksit és úgy próbálom, hátha elkapná a preloadert,  sajnos nem sikerült úgy sem.

Láttam a hátlapon 3 érintkezőt, gondolom azok nélkül nem bootol. Nem lehetne valahogy becsapni, hogy ne kelljen mindig rátenni és szétszedni a telefont? Vagy nem szükséges?

Bármilyen ötletet és segítséget köszönettel veszek!

Hozzászólások

Nem sikerült sajnos kihozni a hard brick állapotból. Próbáltam EDL módban is, de sajnos az sem ment. Minden bizonnyal én voltam a béna.

Ha valaki esetleg vállalná, hogy megnézi, megpróbálja helyrehozni szívesen veszem. Természetesen nem ingyen kérem.

Köszönöm!

Tudok egy kijelzőhibás Note 4-et adni.

Az egyetlen logikusnak tűnő magyarázat a dologra az, hogy Mediatekes Redmi Note 4X-ed van. Ez tapasztalataim szerint magyarázza, hogy miért nincs recovery sem. Ha tényleg így van akkor az edl-t felejtsd el, az Snapdragonokra való. MTK-nál meta mód van, elvileg pár perc a helyreállítás.

Meg kell nézni hogy az MTK -féle meta mode működik-e. A megértésem szerint olyan mint a Qualcommnál az EDL mód. Vagyis mint utolsó mentsvár, olyan low level interfész, amit nem lehet tönkretenni, és azon keresztül visszatölthető a gyári szoftver.

Elvileg pár perc a javítás. Sokszor használtam, baromi egyszerű.

Én linuxon használtam, ott nincs driver baszakodás sem.

Letöltöd ezt, ebben van a boot.img: LINK  Kicsomagolod valahová.

(Ebből van kiszedve.)

Kiveszed az akkut. (Elvileg nem fontos, nekem működött bent lévő akkuval is, de vedd ki elsőre.)

Szerk.: Ja hogy beépített az akksi, most látom. Akkor inkább ne szedd ki.

A telefonba bedugod az USB kábelt, de a PC-be még ne dugd be!

Elindítod az SP Flash-t.

Betallózod a kicsomagolt könyvtárat, ráböksz a scatter file-ra. (A boot.img lesz kijelölve csak.)

Rákattintasz a Downloadra, majd ezután dugod csak be a PC-be az USB kábelt.

Sárga csík/vörös csík lefut, megjelenik az OK. Leokézod, bezárod a programot, akku vissza, telefon boot.

Lehet a teljes firmwaret is ugyanígy flashelni. Vagy bármelyik image fájlt, akár a TWRP-t is.

Ha mediatek akkor kell egy sp flashtool nevű program egy rá való rom és egy mediatek driver. Vagy kikapcsolt állapotban vagy kivett aksival próbálkozz. Nem mindig szereti a win10-et(érdemes a driveraláírás ellenőrzést kikapcsolni), ha ezekkel se sikerül akkor próbálkozz másik kábellel. Általában a mediatek telefonokat könnyebb volt számomra helyreállítani hard brick esetén mint a snapdragonokat.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". (János 3:16)

Köszönöm mindenki segítségét sikerült helyrehozni a telefont.