Románia oltópont térkép

Ez csak úgy iderakom:

Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 | Vaccinare Covid (gov.ro)

az oldal közepén levő térképen a kék szin mutatja az oltópontot ahol várólista van, az egyéb szinek azt, ahol van még szabad vakcina.

ugyanezen az oldalon lehet időpontot is foglalni tetszőleges oltópontra.

valahogy igy kellene itthon is.......

Hozzászólások

gyúccsány, soros, migránsok, moslékkoalíció

egyébként mi maga matematikus?

Szerkesztve: 2021. 03. 24., sze – 22:14

Láthatóan mindenhol mindenki mindent megprobal - majd utólag derül ki, mi lett volna a jó módszer.

Egyébként ez az átalakítás már igencsak megkésett... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az almát a körtével hasonlítottad össze - alapból fals bármi levont következtetés! Nem cáfoltál te meg semmit, csak előadtad magad! A tárgy az volt,h a jelentkezés- vagy oltóanyag-vezérelt eljárás eredményez-e gyorsabb átoltottságot. Erre odacsesztél valami statisztikát az oltóanyag felhasználás hatékonyságáról a két ország relációjában, ami a tárgyon kívül még kb kismillió dologtól függhet. Aztán örömtáncot jártál h mennyi eszed van! Hát baszki, ez szánalmas!  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Valaszoltam a mogottes osszefuggeskre... Probalod ugy beallitani mindha valami magia lenne mogotte - biztos tomjenbefustbol generalodik a varolista... 

1. Azt mondjatok a magyar orvosi nyilvantartas szettagozodasa miatt lehetetlen megbecsulni a betegsegek sulyat, a betegek szamat, kozpontilag felmerni a naprakesz igenyeket (lasd Trey es a kollega anekdotai a masik topikban az orvosi rendszerekrol) - hat gratulalok! - ez onmagaban eleg gaz, de gondolom a vilaghaboru ota a legnagobb bolygomeretu valsag epp eleg indok lenne hogy ezt valahogy elkezdjek kezelni... Magiaval titkolozassal csak ugyanoda jutunk mint ahol most is vagyunk...

2. Szep dolog az idosek beoltasa, de lehet jo lenne valamifele flexibiltast is hagyni a rendszerben, vagy ha nincs is benne flexibilitas az atlathatosag miert baj? Azert nincs egy szerencsetlen email visszajelzes, hogy a bena oregek ne zavarodjanak meg es ne kuldjenek levelet postan a foninek? Tenyleg kepes vagy ezzel magyarazni? Rohoghetek hangosan ?

3. Csak gondolatkiserlet szintjen - nem lehetseges-e hogy mivel ennyire hangsulyozottan kezi vezerlessel az idosek vannak megcelozva, pontosan ezert ilyenek a szamok? Az operativ torzs sajat bevallasa alapjan 5 evvel csokkent az elhunytak eletkora, soha ennyi fiatal nem kerult korhazba... Eeeegen... Tudod mert ok tanarok, buszsoforok, tescos kasszaban ulnek es naponta 200-szor szembekohogik oket, rendorok es bizony gyulolt BKV ellenorok is. Jah meg munkara kenyszeritett kaszino biztonsagi orok... Egyszoval mindazok akik nagysagrendel jobban ki vannak teve a fertozesveszelynek, muszaly nekik kilepni az utcara, nem mint az idosoknek akik eleteben nem sok valtozast hozna ha tobbet kellene otthon ucsorogni a TV. elott a laposabb felukon es nem reggel 7 orakor a piacon alkudozni 3 krumplira... Talan akkor az egyutt elo csaladoknal is nem hozna haza a penzkereso a betegseget... A makacs teny az, hogy meg a hivatalos kommunikaci alapjan is az aktiv koru lakossag az ami most a tekebabu szerepet tolti be a golyo meg csak gurul, gurul... 

Nincs egyszeru megoldas, az egesz jarvany katasztrofa, de a titkolozas, a himmi-hummi kommunikacio, a dicshimnuszok eneklese melldongetes kozben egeszen biztosan nem hatekony valasz. Illettve lehet hogy az csak akkor nem tudom mi a cel.

No most akkor lehet jonni es megmagyarazni, hogy a halalozasi es korhazi adatok mind-mind hamisak - ugyanis abban is vilagelsok lettunk (negativan sajnos), de bezzeg az oltasi strategia az bizisten igazat mond - mert abban viszont vezetunk europaban. Atlathato ellenorizheto adat ugye nincs, meg egy nyavalyas emailkepes szerver sem, de azert bemondasra elhiendo! Egyszoval az egesz vilag hazudik csak az operativ torzs a helikopter.

No most akkor lehet jonni es megmagyarazni, hogy a halalozasi es korhazi adatok mind-mind hamisak...

Hamisak bizony. Negatív irányba torzítanak...

8331-gyel nőtt a halálozás Magyarországon 2020-ban a korábbi évek átlagaihoz képest. 2020-ban az Európai Unió 27 tagállama közül csak öt országban volt arányaiban kevesebb a többlethalálozás, mint Magyarországon...

(...)

Az elnök szerint ez szomorú adat, de látni kell, hogy ugyanakkor az EU 27 tagállama közül még mindig a hatodik legalacsonyabb többlethalálozást lehetett Magyarországon mérni.

(...)

Az uniós tagállamok között nem egységes, mikor sorolnak egy elhunytat a koronavírus áldozatai közé. Erre utal, hogy míg egyes tagállamokban a tavalyi többlethalálozás nagyobb részét, vagy egészét lefedi a Covidban elhunytak száma, addig más országokban a jelentősen megnövekedett halálozás csak negyedét, felét teszik ki a vírus áldozataiként besorolt esetek...

(...)

Magyarország ebből a szempontból transzparens gyakorlatot folytat, ez olvasható ki abból, hogy tavaly 9884 elhunytat soroltak hivatalosan a vírus áldozatai közé, míg a többlethalálozás ennél kevesebb, 8331 fő volt...

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ksh-csak-ot-orszagban-volt-alacsony…

24.hu

Az igazsághoz tartozik azonban, hogy a statisztikai hivatal is utólag korrigálja az adatokat, a 46. hétre például most már százzal több halálesetet jelentettek, mint a múlt szerdai adatközléskor, de a korábbi heteknél is megfigyelhető növekedés.

2020. 12. 18. 10:54

napi.hu

Az elektronikus anyakönyvi rendszer tavalyi adatai most már véglegesnek tekinthetők, így megállapítható, hogy tavaly Magyarországon 140 900-an hunytak el. Az Eurostat honlapján is elérhető adatok szerint az ezt megelőző öt év, azaz a 2015-2019. közötti időszak átlagos halálozási adatához képest a növekedés 8331 fő, ami 6,3 százalékos emelkedést jelent.

2021. március 22. hétfő, 13:29

Mit szerettél volna mondani?

Flexibilitás van a rendszerben, mert meglehetősen sok 60 évnél fiatalabbat beoltottak, mikor még a 65 felettiek beoltásával sem végeztek (regisztráltakról van szó félreértések és félremagyarázások elkerülése érdekében). A probléma csak az, hogy mindez a flexibilitás teljesen átláthatatlan, ráadásul napról napra változik.

pl volt egy olyan kör, h Astrával nem lehet oltani az időseket. Miközben Magyarország rendelt és érkezett is Astra szállítmány. Ekkor elkezdték vele oltani a 65 év alatti krónikus betegeket  - mivel az időseknek úgy sem adhatták. Ebből persze a jónép azt látta, hogy a fiatalok már be vannak oltva az öregek meg nincsenek. Ami felszínesen igaz volt, de ha hajlandó valaki dolgok mögé nézni akkor megértheti, hogy ez így jó volt, és senki nem akart az öregek kárára előbb fiatalokat oltani. Később aztán felülbírálták a dolgot és elkezdték az időseknek is adni az Astrát. Nem tudom miért! 

Tehát a konklúzió, h a látszólag irracionális dolgok valójában racionálisak és bölcsebben tesszük, ha rábízzuk az oltás megszervezését a Kormányzatra, mintha helyette jobban akarjuk tudni mit és h kell csinálni!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ez fancy webes felület teljesen mellékes dolog, nem érinti a lényeget.  A csomagküldők trackerréhez tudnám hasonlítani, ahol a bugris a sz.gépén bámulhatja, h épp hol tart a Kínából rendelt vacka. De ettől még nem fog előbb odaérni csomag, csak épp ő recskázhat rá egyet ha valamely következő stációt épp eléri pakkja. Itt is erről van szó, h a bugris nem tud nyugton ülni a seggén amíg megkapja a behívóját, hanem veri tamtamot, h de hát szomszédban milyen fasza weboldal van, arra az oltópontra regisztrál amelyikre csak akar.  Komolyan az ember már azt kívánja, h az ilyen faszokat az algoritmus pakolja a várólista végére, hátha meggebed addigra mire sorra kerülne, a vakcináját meg megkapja egy érdemesebb! 

El lett a másik szálban magyarázva, h miért célszerűtlen a regisztrálók felől megrántani a folyamatot. Az a jó és hatékony módszer amit Magyarország csinál, ahogy érkezik a vakcina az alapján hívják be az embereket. Ezt te is megértetted! Idézem "igazad lehet" "egyetértünk" ilyeneket írtál! Erre most megint kezded előröl a webes felületre recskázók marhaságait! No comment!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A várólistás rendszerrel Romániában most ugyanez történik. Feliratkozol ahova akarsz és jön az értesítés, vagy hívnak mikor lesz hely. Várólista előtt pontosan le tudtad foglalni a slot-odat (ha volt) abban az oltópontban ahol óhajtottad.

Annyi változott az utóbbi napokban, hogy megjelent a vaccin.live oldal, ami a hivatalos platformról kiexportálja az adatokat. Ez után kb egy héttel jelent meg a hivatalos térkép.

Mikor sorra kerulsz a varolistan, akkor nem arrol ertesitenek, hogy mehetsz oltasra, hanem kapsz ertesitot, hogy programalhatsz oltasra. Tovabbra is te valasztasz idopontot annak fuggvenyeben, hogy mikorra van szabad hely.

Ezen rendszer mellett fel lehet iratkozni egy masik listara, amennyiben garantalod, hogy hivaskor rovid idon belul (max 1-2 ora) megjelensz oltasra. Gondolom, ha valaki nem jelenik meg az oltason es marad oltoanyag, akkor errol a listarol hivnak be embereket, hogy ne vesszen karba az oltoanyag.

Ezzel nincs is probléma, sőt ez nagyon is jó !

Nem azt próbáltam sugallni, hogy a román módszer jobb, inkább azt, hogy az itthoni oltási rendszer lehetne sokkal átláthatóbb.

Nem volna ördögtől való, hogy 2021-ben valamiféle azonositás után lássam, hogy hol is tartok az oltási sorban és kb. mikor kerülök sorra. Ehhez az államnak minden adat a rendelkezésére áll.

Neadjisten, még visszaigazoló emailt is küldjenek ha regisztrálok az oltásra.

ez úgy marhaság ahogy van .))

nagyon is jól tudják a szállítmányok időpontját, mert előre egyeztetni kell, különben hogy a faxba tudnák átvenni, szállít(tat)ni, nem tudnák elhelyezni a raktár(ak)ban...

nem kell elhinni a propagandát, inkább gondolkodni kéne, még ha ez fájdalmat is okoz:))  - már akinek még van ami gondolkodástól fájhat ( pl. agya ) -

Beleastam magam kicsit az elerheto oltasi adatokba... Tobb mint 600e varolista van a Pfizerre, tobbtiezres a Modernara, az Astrabol van egy 30ezres varolista es orszagos szinten az elkovetkezo 3 hetre 10e regisztralhato hely. Feltetelezem, a 10e at lesz csoportositva az adatok 20 percenkent frissulnek. Bele lehet nagyitani oltoponti szintig az adatokba, hanyan varjak, hol milyen oltast adnak - mikor volt utoljara regisztralva a rendszerben valaki es mikor foglalt idopontot valaki adott oltopontra.

  Ami latszik:  A Pfizer es a Moderna dragabb mint a platina - akarmilyen fleibilitassal sem tudnek az elkovetkezo 2-3 honapon belul hozzajutni - persze az aktualis rendelkezesre allas mellett. Astra van, az emberek odzkodnak tole, de altalaban vannak akiknek mindegy - igy abbol is van varolista foldrajzi helytol fuggoen. Ezek a dolgok pontosan azt mutatjak meg jo hogy van egy ilyen lehetoseg - mod van arra hogy az ami nem annyira kellendo - Astra ugye - is megtalalja azt aki hajlando elni vele. Mint irtam nekem mind1 - jelenleg nem valogatunk, masok a szempontok. Ha eselyet latnam hogy fizert vagy modernat kapjak akkor varnek. De tudom nincs ertelme. Ily modon pedig egy huzodzkdodo oltakozo es egy visszautasitott vakcina helyett van valaki aki noveli a vedettek szamat.

A masik megoldas hogy megkerem az utcan szembe jovo idosebb embert aki meg nem kapott semmit, lekotozom es elcipelem egy Astra szurira... Messze kellene menni erte, de barmit a szepkoruakert :)

Romaniaban 3 fazisban tortent/tortenik az oltas:

 - elso fazisban az egeszsegugyi dolgozokat oltottak valamint az oltasi kampanyban resztvevoket

 - masodik fazisban a 65 ev folottiek, kronikus betegsegben szenvedok, valamint az allam altal fontosnak itelt agazatokban dolgozok regisztralhattak

 - harmadik fazisban valt elerhetove barki szamara a regisztracio

A harmadik fazist marcius 15-en inditottak el. Ekkor vezettek be a varolistakat is.

A vakcinaturizmus abban all, hogy nem minden regioban egyforma az oltasi kedv, vagy nem teljesen lakossag-aronyosan osztjak el az oltasokat (pl. A hivatalos adatok szerint Kolozsvar lakossaga kb 330.000, valojaban viszont ennel joval tobb, akar 400-450.000 is). Mivel programalni barmely oltokozpontba lehet, igy, aki hajlando utazni, az donthet ugy, hogy nem var pl. Kolozsvaron heteket, mire sorra jut, hanem utazik, adott esetben akar 200 km-t, olyan helyre, ahol lakossag aranyosan tobb az oltas vagy kisebb az oltasi kedv.

 

Megjegyzes: a varolistarol 3-1 aranyban veszik sorra a masodik fazisbol hatramadtakat a tobbiekhez viszonyitva.

Szerkesztve: 2021. 03. 25., cs – 12:28

Itt meg azt mutatja hogy az egyes központokban hányan vannak várólistán és milyen oltóanyaggal oltanak és hol nyilnak új oltási közpotnok. (ígéretek szerint áprilistól ez az adat a hivatalos online előjegyzési felületen is meg fog jelenni)

https://vaccin.live/

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Románia az oltás harmadik fázisában jár, ami azt jelenti hogy előny élveznek az első és második kategóriás személyek (orvosok, rendőrök, krónikus betegek és 65 év fölöttiek), de az oltóközpontok 75% kapacitásukkal a 65 év alatti lakósságra koncentrálnak.  

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Leghamarabb április 12-én, vagy egy héttel később, április 19-én nyithatnak ki az iskolák és az óvodák – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Szavai szerint EZ AKKOR TÖRTÉNHET MEG, HA A BEOLTOTTAK SZÁMA ELÉRTE A 2,5 MILLIÓT, kormány tehát olyan nyitási tervet dolgozott ki, amely az átoltottsági számoktól függ. A tanárokat, óvónőket, bölcsődei dolgozókat az oltásra történő regisztrációra kérte a miniszter.

https://www.origo.hu/itthon/20210325-gulyas-gergely-kormanyinfo-2021-ma…

Nálunk viszont hiába van vakcina, fogalmuk nincs, hogy mikor hogy fognak állni az oltással, gyakorlatilag folyamatosan bizonytalanságban tartanak mindenkit. Ez a nagy rákfenéje a dolognak. Én ezzel nem büszkélkednék.

Én azt szeretném tudni, hogy melyik napon nyitják ki az iskolákat. Vagyis azt, mikorra oltják be a regisztrált tanárokat, és lesz meg az összesen 2,5 millió beoltott.

Állítólag van oltási terv, tehát ennek egy egzakt dátumnak kellene lenni.

Hivatalos kormányzati infók szerint csak márciusban másfél millió vakcina érkezett. Itt úgy néz ki hogy egyelőre nem az oltóanyag hiánya hanem az oltóközpontok telítettsége szab határt. De folyamatosan nyílnak az oltóközpontok is és ha valaki tényleg nagyon akar oltakozni, elmegy az ország másik felébe ahol van szabad hely és beoltatja magát. Igaz hogy utazik párszáz esetleg ezer km et de megoldja. 

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Rokonságban ilyen van:

Személy 1: kínait kapott február 21-én, holnap már megy a másodikra, de kártyája még nincsen.

Személy 2: AstraZeneca, március 12-én kapta az elsőt, júniusra(!) van előjegyezve a másodikra, tegnap megjött a kártyája, oltási dátummal, de érvényességi végdátum nélkül.

Személy 3: Szputnyikot kapott március 20-án, másodikat április 10-én kapja, kártyát még nem kapott.

Magyarországon minden a legnagyobb rendben, nyilván. :D

Nekem hetfon 16:00 tol lesz Astram, a masodik adag ugyanott majus 25-en 16:00 orakor... Kartyam nem lesz, kapok majd egy QR kodos papirt, mindket alaklomrol ami tartalmazza a kinyomtatott oltas tenyenek digitalis rogziteset es CA cert alairasat idobelyegzovel. (hogy kell ezt korulirni? - digitalisan rogzitik es irjak ala a tenyt mint egy digitalis PDF alairas. Rajta van a QR kod a gepi ellenorzesre meg minden egyeb ha kezzel akarod bepotyogni valami brozerba). Gondolom ha megjon a hivatalos EU zold utlevel akkor a fentiek alapjan 10 perc alatt tolom at a telomon az APP-ba. Szerinted az EU appal vagy a magyar cowbolykartyaval utazok hamarabb "gorogbe" nyaralni?

Több 65 év alatti személyt jegyeztünk elő oltásra a családban és ismerősi körben. Sehol nem volt fennakadás, hely is volt és mindenki megkapta már az első oltást és van időpontja a másodikra. (megjegyzem itt most Romániáról beszélünk. Magyarországon nem tudom mi a helyzet.)

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Mar van egy regisztraciom hetfore. Ugy tudom csak akkor tudok varolistat foglalni ha lemondom a tutit... Sajnos utaznom kell, nem varhatok a bizonytalanra - ha idom lenne megtennem, de igy maradok a biztos helyszinen. Az angol varians ellen az Astra is ved, a del-afrikai-t is valamennyire kezeli, mi mar egyebkent is atestunk a dolgon, szoval eleg jok az eselyeink... Majd legkozelebb, ez a dolog ahogy erzem meg egy ideig velunk marad ...

Eszmeletlen komplex egy rendszer ez, latod meg erre is gondoltak... Sot azt hogy Gizike nem gepelte-e el meg igy sem tudhatod biztosan... Mindossze azt tudod hogy van egy rekord ahol a TAJ szam x es a szuletesi datum Y... Hogy aztan az kie - milyen lakcimen szerepel es milyen telefonszam tartozik hozza - hisz a kommunikacio modja a telszam - nos az egy teljesen felesleges info... Gizike megnyugodhat, senki sem kerheti szamon ha KV elott melleut, sooot a foni sem fogja kapni tonnaszam az ijedt leveleket... Csakis koszono levelek jonnek, hogy halistennek regisztralva vagyok, "Istenaldjafominszterelnokur!"  

Egyebkent en mar itt kormolom is, mert most mar en is megnyugodtam hogy valahol benne van az anyosom TAJ szama es szuletesi ideje is... Eccer csak ra is rasut a nap...

Mizu a helyzet Romániában? Hallom "sikersztori" lett az oltásprogram ...

trey @ gépház

Te kérted a jelenlegi állapotot, belinkelem az összesítést, erre meg sírsz.

Ha nem vagy kiváncsi ki áll szarabbul, ne kérdezd meg.

A romániai halottak száma kb. kétharmada a magyarokénak. Ez jó eredmény? Nem, de így van mihez viszonyítanod.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table

# Country,
Other
Cases in the last 7 days Cases in the preceding 7 days Weekly Case % Change Cases in the last 7 days/1M pop Deaths in the last 7 days Deaths in the preceding 7 days Weekly Death % Change Deaths in the last 7 days/1M pop Population
9 Romania 82,264 55,750 +48% 4,313 1,393 1,016 +37% 73 19,075,469
64 Hungary 3,727 3,051 +22% 387 68 42 +62% 7 9,629,355

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!