Samsung 710T es Matrox G550

Samsung 710T es Matrox G550

Hozzászólások

Mégis van egy megoldás:
[code:1:9f6efbe54f]append = "video=matroxfb:vesa:0x1BB"[/code:1:9f6efbe54f]
sor a lilo.conf-ba. Érdekes módón, ezzel a beállítással, már konzolon, framebuffer-rel hibátlan lesz a kép, a frissítési frekvencia is, és ezután már az X is hibátlanul működik, a monitor szerint 64.2kHz 60Hz NP 1280x1024 üzemmódban.

Most lettem egy 710T boldog tulajdonosa, es megdobbenve tapasztalom, hogy a G550-el dvi kabellel osszekotve iszonyuan rossz a kep. A monitor szerint 49kHz 46Hz NP 1280x1024 a parameterek. Ennek ugyebar nem 46Hz-en, hanem 60Hz-en kellene mukodnie, es gondolom, ezert vibral, pontosabban gyors apro fel-le mozgasokat vegez a kep. Neha pedig szines csikossa valtozik a kep ezen a felbontason.

Veletlenul nem tudja valaki, hogy mi a titok? Kell valami specialis parameter az xorg.conf-ba? Egyebkent gentoo-t hasznalok, xorg 6.8.2-vel.

Keresgéltem mindenfelé megoldás után, és nagyon úgy tűnik, hogy a hiba a matrox driver-ben van. Nagyon hervasztó, hogy egy egyébként jó minőségű kártyákat gyártó cég nem hajlandó tisztességes meghajtót adni linuxhoz, holott a termékeik weboldalán nyiltan reklámozzák annak támogatottságát.

Mivel számomra nem a sebesség, hanem inkább a minőség volt fontos, annak idején ezért választottam a Matrox kártyát. Továbbá nagyon szimpatikus a kiváló minőségű kép tvout-tal is mplayer-t használva. Sőt amikor alkalmam volt, elcseréltem a G400-at G550-re, gondolván, ha egyszer tft monitort veszek, majd dvi kábellel tudom használni. Most meg kiderül, hogy erre semmi reményem, hacsak nem áttérek windows-ra. Hát köszönöm szépen a Matrox-nak!

Íme egy link sorstársam tapasztalatáról:
http://www.hardwareforumz.com/-Good-Linux-ftopict38944.html
Csak kár, hogy erre akkor jövök rá, amikor már épp megvettem a monitort.

Azért kíváncsi lennék, közületek más is találkozott már ezzel a problémával. Vagy netán ha mégis van megoldás... Ha meg nincs, akkor volt Matrox tulajdonosok, kérlek ajánljatok valami mást, amivel elégedett leszek!