Laravel | Jetstream, Inertia, Tailwind

Laravel 8-hoz kerestem ügyes frontendet, lehetőleg VueJS-közelit.

Egy darabig az AdminLTE-vel próbálkoztam, de igazából nem voltam vele megelégedve. Elvártam volna, hogy legalább egy felhasználókezelést alám toljon, de nem. Hiába a mindenféle artisan install meg publish, valahogy a torka véres volt a végén mindig; valami valamivel ütközött.

Aztán a kereséseim gyakran valamelyik creative-tim frontendet hozták elő, amelyeknél azt tapasztaltam, hogy elhúz valami mézesmadzagot az ingyenes változattal, de a ténylegesen használható keretrendszer mindig a fizetős volt (és nem is kevés pénzért; még a leértékelt változat is 35e Ft-nál kezdődött).

Míg rá nem akadtam a https://jetstream.laravel.com -ra. Igazi fellélegzés volt, hogy végre egy keretrendszer, ami ténylegesen támogatni akarja a fejlesztőt, nem pedig azzal a hátsó szándékkal ad valamit, hogy aztán majd döbbenj rá, hogy érdemes fizetned, jobban jársz.

https://devdojo.com/bobbyiliev/what-is-laravel-jetstream-and-how-to-get… – itt is méltatják ezt az irányt (2020. szept).

De van, aki inkább a voyagerre esküszik: https://github.com/the-control-group/voyager

Ha dolgoztatok már ezzel (Jetstream, Inertia, Tailwind), örömmel vennék tanácsokat vagy megjegyzéseket. Első látásra örömteli távlatokat mutat.