ftp upload scanner szoftverből nem megy, más kliensből tökéletes

Alig van már hajam, az is ki fog hullani, segítséget kérnék.

Ügyfél fel akar FTP-zni scannelt doksikat, a kliens gép windows, a szoftver a Fujitsu-Siemens Scandall Pro 2-es verziójú szoftvere.

Ez a Scandall annyit tud, hogy beolvassa pdf-be a papírt, elnevezi, menti a filesystemre, majd automatice feltolja egy ftp site-ra. Nincsen más opciója, csak sima plaintext ftp, maximum más portszámot lehet beírni a konfigjába.

Az ftp site egy ubuntu linux, ProFTPd-vel. ProFTPd passzív módban van, ipv4-en és 6-on is figyel. Sima nemsecure 21-es port, plain text user/pass autentikációval.

A kliens gép más ftp szoftverrel (totalcommander, filezilla stb) tökéletesen működik az up/download, de szükség van erre a fostos Scandall proggira, mert ezt szokták meg. A vicc az, hogy egy másik ftp-t is kipróbáltam a konfigban, ez az ingyenes ftp.atw.hu lett, ugyanúgy sima user/pass plaintext, és oda tökéletesen uploadol. A szükséges ftp site-ra pedig kidob egy SA04303E hibakódot (Files save failed), de erről 2 nap gúgli után sem találtam infót.

Szóval szerveroldalon butítsam le a proftpd-t? Írjak az FSC-nek? Egyszerűen nonszensz, hogy a win kliensről minden mással ftp-zel a célsite-ra, de a Scandall ezt nem tudja, kideríthetetlen hibakóddal megáll - ja, és természetesen az ügyfél szerint ez "régen" tökéletesen működött... kínomban wireshark dumpot is csináltam a win kliens gépen, semmivel nem lettem okosabb, szóval pls helpme :)

Hozzászólások

Szerveroldalon az ftp szerver logjában valami plusz info? Mondjuk a kliensgépről mikor próbálkozik nem látható a felhasználónév a szerver oldali logban?

Szerkesztve: 2021. 01. 09., szo - 17:19

Szia!

Egyszerű kérdés, az ftp címét hogy adod meg neki (ip vagy DNS)?
Az lehet, hogy nem tudja feloldani a címet, vagy rossz a DNS bejegyzés (ftp szerver).

Csak egy gondolat: nem már létező fájlnéven akar feltölteni fájlt. (Újraindult számláló vagy ilyesmi.)

ProFTPd helyett egy Vsftpd-t kipróbálni a linux rendszeren?

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Meglett a megoldás, végre kicsit átláttam a szervert.

A szerver egy Azure VPS, NAT-olva van a háló, maga az Azure kezeli a NAT-ot.

Proftpd konfigba nem volt megadva (ki volt kommentelve), hogy a MasqueradeAddress mire mutasson, megadtam a MasqueradeAddress után az fqdn nevet és a publikus ip-t, és lám már ment a tetves szkenner szoftverből az upload.

Valszeg így lett egyszerre aktív és passzív az ftp, ezért volt képes végre feltöltetni valami régebbi ftp utasításokkal a Scandallpro szoftver, amiről nincsen dokumentáció:)

Köszönöm mindenkinek a tippeket!