HANA + AMD

Hala,

Váltanánk a sokéves vasunkról. Újabb SuSE Entrerprise Server + zsírúj HAHA is érkezik belátható időn belül, ezek miatt (is) felmerült, hogy vegyek új szervert. Egy AMD Epyc alapú HP szerver 1T -1.5T memóriával és 10x1.92T SSD-vel lenne a legvonzóbb, de nincs tapasztalatom AMD Zen szerverplatformon.

Kérdésem: fut valakinél memóriában ülő HANA kiszolgáló AMD vason? Milyen tapasztalatok vannak vele? Személyes tapasztalatokat kutatok, nem a google érdekel. Ha elköltök nettó 10+ miskát és valami nem úgy sül el ahogyan kellene, azért keresztre feszítenek - mármint engem :) ez ellen keresek valami mankót. Ha nem nyert az ötletem az is ok, úgy megyek tovább Intel vonalon.

Nagyon köszönöm!

 

Hozzászólások

Az 1.0 SPS7 óta üzemeltetek HANÁkat, de csak egyetlenegy DEV rendszert láttam AMD-n (64GB 2.0 SPS2 volt, nem annyira régi), minden más Intel. Habár semmi problémát nem láttam vele azon kívül hogy írta, hogy nem megfelelő hardver, elhanyagolhatóan kevés volt a user és a load (leginkább modelingre használták SAP nélkül), úgyhogy messzemenő következtetést nem vonnék le belőle. Tudván azt, hogy milyen huzavona tud lenni egy performanciával kapcsolatos OSS call, ahol mindent bedob a support, hogy miért nem jól csinálod, teljesen biztos vagyok benne hogy ekkora méret esetén már nem mernék eltérni a Certified Hardware listától, ahol nem is látni AMD-t.

Nyilván nem appliance, meg kérdéses az adatvédelem, de ha van prod másolatod meg elképzelésed a folyamatokról (meg némi pénzed elégetni rá), AWS környezetben is lehet tenni némi próbát, hogy bírja egy Epyc optimized host. És nyilván ekkora EC2-nél pörögnek a (több)tízezrek óránként, de lehet megéri egy 10 milliós projectnél, nem tudom.

Eddig prodokat csak on-premise appliance-en futtattam (1-2T), BW-t, ERP-t, S/4-et is, distributedet is. AWSben ugyan csak non-prodot (Intelen), de jól működtek a dolgok, az Amazon eléggé nagy figyelmet fordít rá, rengeteg a dokumentáció hozzá.

Szóval ahogy látod, ez egy rejtett sub, a kérdésre nem igazán tudok válaszolni, csak a téma körül lévő személyes tapasztalatomat szerettem volna megosztani és az érzéseimet. Mindenesetre nagyon érdekel, hogy mire használod, milyen vasad volt, hogy döntesz, milyen lesz, mit tapasztalsz, bármi :)

Ha megosztható, érdekel mi lett :)