Konkrétan jön az Edge Linuxra

2019 júniusán merült fel először a kérdés, aztán ősszel már egyre több volt a pletyka, hogy jön, jön, majd be is jelentették, hogy lesz. Most már azt is tudjuk, hogy mikor jelenik meg: gyakorlatilag 1 évvel a hivatalossá válás után érkezik a nyilvános dev verzió.
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/09/22/whats-new-in-web…

Hozzászólások

A MS oldalarol:

Gondolom egy Chromiumot visszaportolni Linuxra nem olyan nagy kihivas, ezert csereben a desktop Linux felhasznalok adatait is be tudjak gyujteni, szoval elonye azert van.

A felhasznalok oldalarol:

Nem tudom mi ertelme akar Linuxon, akar Windowson Edge-et hasznalni, igy errol nem tudok nyilatkozni. Ha valaki megis erre fanyalodna, akkor Linux alol is lehet supportalni, vagy webes fejlesztes kozben tudod tesztelni az alatt is a dolgaidat.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Amilyen ütemben a cégek kényszerülnek szabadulni a böngésző-fejlesztések költségeitől, (lsd. Mozilla,) - nem kizárt még az sem, hogy a G. is befejezi majd a G.Chrome fejlesztését azon az elven, hogy az MS majd megoldja számára is elégséges-megfelelő módon. - Elég lesz támogatnia az engine fejlesztését...  (Persze, a "más farkával a csalánt" elven...)

(Nem túl valószínű, de nem is lehetetlen...)