Rendszervaltas - Induljon a banzaj :D

Teljes rendszervaltas, valami mozgalom elindult, (nem en szervezem es megcsak facebookom sincs) Ezt az allapotot akkor fent is kellene tartani 2022ig vagy legalabb addig amig el nem takarodnak.

Hozzászólások

Ehehehehehe... Kukorica bekészítve. Ismerve a facebookmozgalmak hatékonyságát, kb. olyan lesz mint a Storm Area 51. Egyébként jó lenne, ha az állapot fennmaradva, mert biztosítaná a kormánypártnak újabb 2/3-ot. Mikor a COVIDtól, állások elvesztésétől szétzilált lelki állapotú embereknek kell egy új ellenség. És senkit sem lehet annyira gyűlölni, mint aki még egy szopatást a nyakadba tesz... Szóval, hajrá fiúk!

Bónus kör, ha megnézitek az útzárt alkotó autókat, látszik, hogy nem a pórnép akciózik megint, hanem pár felszopott értelmiségi.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

igen en mondtam egy gyorinek, majd legfeljebb kevesebbet jar budapestre, tudod vagy megszokod vagy megszoksz, es mi koze van egy gyorinek budapesthez, azon kivul hogy felul a motorjara elmegy a fodraszhoz meg a kutyeledeshez? bar ezt is gyorben teszi a kijarasi titlalom alatt. Amugy pedig ha valaki nem budapesti az ne szoljon bele es plane ne ekezze, ennyi. En sem vagyok budapesti, de surun jarok Budapesten, es kimondottan orulok hogy a legtobb kocsog cangasoknak van kulon savjuk. Mi ebben a bonyolult? Oket is megilletii a normalis kozlekedes megha nem is adoznak az uthasznalatert. Egybkent elvezzetek budapestet nagy valtozasokon fog keresztul menni.

Szoval nem fogadnek ra, itt tartottunk. Ugyan miert is lett volna berugva kisbetu.

Ui engem nem erdekel Budapest, irrital az egesz, 3-4 ora mulva mar kifejezetten rosszul is erzem magam a legtobb helyeen. Fizikailag rosszul. Karacsony, Tarlos meg Demszky meg a retek tudja kik ode vagy oda. Egy szar, pedig immar szivarvanyos zaszlo is van :D azt mondjak anelkul nem elet az elet 2020-ban.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Jah ugy ok. Akkor kimaradt meeg a getto-feeling, a full szemelytelenseg, a betondzsungel, az utcasarkonkent lezengo drogos retkek, a muemlek-jellegnek nevezett pusztulat, az altalanos pusztulat, a koncentralt bunozes, a tul sok helyen elmebeteg kozlekedes, a millio kulfoldi. Mint ha nem is itthon lennek, szoval Budapest nekem nem jelenti automatikusan Magyarorszag kepet. Majd folytatom, most zzz Zzz

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Közpénzen biztosított köztéri büszke-felfonulás, kontrollálatlan lobbitevékenység már az iskolában (falun nincs ilyen, mert nemigen érne haza aki részt vett benne anélkül, hogy a gyerekek szülejét megkérdezték volna előtte), a szomszéd kerületből egymást kinyíró focibuzik. A szavazófülkék előtt kígyózó kígyóknál lófráló random politikusok, esetleg vizespalackkal riportereket kergető néhai főpolgi. A telehugyozott és teleszart aluljárók. A vidék- és a vidéki emberek gátlástalan lenézése, az előbbi listára oly büszke budapesti őslakosság egy részével kombinálva. Az immár budapesti létére oly büszke friss-fővárosi "jöttmentek".

Különösebb gondolkodás nélkül lassan kifogyok, de ha majd nagyon ráérek elgondolkozom a témán, és írok egy A4 oldalt. Biztosan van még a tarsolyomban, de bemelegítésnek azért remélem megfelelt a szerény kis listám. Engem a víz kiver a fővárostól, kevés visszataszítóbb dolgot tudnék felsorolni a térképen, dehát nem vagyunk egyformák.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem te vagy az első, aki ezt mondja - én pedig nemigen tudok mást mondani: a víz kiver a fővárosunktól. Nem gondolom, hogy ez a magyarság mérője. Másnak meg Debrecen a nagy falu a sok paraszttal meg a "szokásos szarszaggal" <-  épp indexet idéztem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"kontrollálatlan lobbitevékenység már az iskolában"

 

haha..te hol eltel az emult evtizedben amikor ovodasokat es iskolasokat hasznaltak fel a partok a valasztasi kampanyaikban?

a frissen megepitett ut felavatasan gyerekeket terdepeltettek szenara, a dagadt alcsuti bekeharcos ovodasokat simogat alvoidoben, mikulaskor a fideszes kepviselo adja az ajandekot az ovisoknak mig a mikulas a sarokban felszegen probal eltunni hogy ne legyen feltuno.. es mindezt videken, mert a polgarmester nem ad kozmunkat ha a szulo elkuldi az anyukajaba a bakteriumszintu politikust..

Bezzeg a festői 90-es években még Demszky kakaót kaptunk, amit végsősoron Soros finanszírozott.

 

Én egyébként a nyugati iskolai lobbitevékenységről arra asszociáltam, hogy transzneművé próbálják tenni a gyerekeket. A COVID otthonmaradáskor egy osztályból (valahol olvastam, de nem találom a linket), ahol volt kb 9 transznemű gyerek, 7 visszaváltozott a biológiai nemére. A tanárok meg panaszkodtak, hogy a digitális oktatás miatt nem tudtak indokrtinálni, mert a szülők belehallgattak. De jó is volna ezt a nyugatot utolérni.

Teljesen jogos, de ez nem legitimizálja amit írtam, valamit szét van kenve 90e km² területen és nem sűrűsödik látványosan 500km²-re, valamint csupán egy pont a listámon. Nem utolsó sorban a Budapesten tomboló és általános iskolások körébe (is) kényszerített abnormalitás-párti érzékenyítő lobbira gondoltam elsősorban.

Nos, utóbbi ebben a pronyó Debrecenben elképzelhetetlen \o/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

mutassal mar vmi konkretumot ebben az erzekenyitos szarsagban, mert hogy takonyarpi hazugsagcunamijara en mar immunis vagyok. az zavar, hogy az ovoneni azt mondja a huje pistikenek, hogy ne basztasd a jozsikat azert mert rosszul lat vagy katikat mert rovidebb az egyik laba? esetleg sarokba kuldik albertet mert xiuxiu-t mocskos sarga kurvanak hivta?

A budapesti emberek kérték, a budapesti emberek megkapták. Nincs itt semmi baj, ha megnyerték hadd vigyék. Minél messzebb van tőlem az ilyen cirkusz, annál jobb. Isten éltesse sokáig, minél messzebb innen. Tőlem lehet főpolgi egymás után akár hatszor is :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Budapesti emberkent ra szavaztam. Borzasztoan elegedett vagyok az eddigi tevekenysegevel, sot, azt mondom, csak igy tovabb, meg sokkal eroteljesebben kene csinalni a dolgokat. A multkor valami gyoker azt nyilatkozta, "ideje lenne Bp-en befejezni az autosuldozest" - erre csak azt tudom mondani, sajnos meg nem tartunk ott, holott nagyon idoszeru lenne. Hogy csak egy peldat mondjak.

soxor en is igy vagyok itt a hup-on hogy nem mindig jon le hogy ironia e vagy sem. Ha vegig olvastad a kommented akkor lathatod hogy nem annak szantam. Mert valoban fizetnek a dugo dijert. Eltunne az a sok moslek kocsog autos es motoros akik hobbibol autokaznak es motoroznak. Nem viccelek, autozom es motorozom, de ha keszitenenk egy videoriportot a piroslampknal az autosokkal, hogy mi a jo edesannyjat keres a belvarosban a legtobb nem tudna megmondani, kocsikazunk, szep az ido stb szoval ha ez a dugo dij lenne ezek a suttyo kocsikazo kocsogok eltunnenek.

Bár világéletemben budapesti voltam és vagyok, nem érzem felsőbbrendűnek magam. Ha pedig az a cél a dugódíjjal, hogy lehetőleg az üljön autóba, és menjen be a városba, akinek muszáj, akkor a lakóhely szerinti helyből értelmetlen. Ha meg nem az a célja, akkor csak egy extra sarc, amit dugódíjnak neveznek el, ami viszont nem kell.

A térfogatra utalásod érdekes, viszont ha valaki az autóját garázsban tartja, akkor az autója térfogata lényegtelen. Akkor is, ha ugyan budapesti, de kertje, saját garázsa, stb. van, vagy olyan helyen lakik, ahol nincs hiány parkolási lehetőségből.

Vannak Budapesten tisztességes emberek is, ránk is gondolj! Az én felmenőim akkor költöztek ide, amikor még tisztességes falusi környezet volt takaros házakkal és legelő marhákkal. Nem kértük és nem tehetünk róla, hogy idehozták a balos trógereket és ilyenné tették a városunkat!

Vidékiként miért érzed feljogosítva magad arra, hogy a budapesti közlekedést ekézd? Mikor volt utoljára pl havi BKV bérleted? Mi a konkrét problémád? Megírta az Origo, hogy a körúton szar autózni?

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Ja, bocs, akkor ezt csak random iderakom, mert szabad.

 

A széna zöld növényből szárítással készül. A levágott növényt a nap szárít-ja meg. Széna készíthető a rét füveiből, a szántóföldön termesztett pillangós növényekből – a lucernából, lóheréből. Egyes fajtái igen értékes takarmányok. Jól és hosszú ideig tárolhatók, ezért egész évben etethetők

 

 

 

A konkrét problémám, hogy mindig azoknak a legnagyobb a hangja, aki életében nem élt Budapesten, sokan még csak nem is jártak ott. Persze attól, hogy "közügy", már feljogosítva érzi magát mindenki arra, hogy fikázzon ("Karigerizés", libsizés, nácizás, komcsizás, Sorosozás, Viktorisztán ....stb...stb). Villamost is csak fényképen látott az ország túlnyomó többsége, de azon persze felháborodnak, hogy a 4-6 "magának váltja a lámpát"

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Tévedés. A BKV nem finanszirozva van az állam által, hanem törvényi kötelezettséget teljesit(ene) a jegyár kompenzációval (gyk.: a nyugdijas, diák, munkanélküli, GYES-en lévő...whatever se 90%-al olcsóbban utazik, hanem 10% önrésszel. A maradékot az állam adja mellé a szolgáltatónak [nem cak BKV]). A valóság az, hogy már Tarlós alatt elkezdte büntetni a fővárost a kormány, mondván hiába lakik ott az ország lakosságának ~20%-a, és a GDP 35%-a. Szóval a valóság közelebb van ahhoz, hogy a fővárosiak finanszírozzák a vidéket.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Két lehetőség: 1. Budapest pénzéből strukturálják át az ország (vas)úthálózatát és hajtsanak végre egyéb infrastrukturális fejlesztéseket, hogy Budapest ne legyen annyira csábító a vállalkozások/intézmények/emberek számára. 2. Budapest fizessen az ott lakóknak és az ott vállalkozóknak azért, hogy máshová költözzenek. Amíg nem történnek hasonló intézkedések, addig a mai Budapest más települések kárára használja ki az évtizedes/évszázados előnyeit. Ráadásul nem csak más településeknek/régióknak okoz hátrányt, hanem önmagát és lakóit pusztítja az újabb és újabb lakók/ingázók/vállalkozások/intézmények bevonzásával.

Budapest kinek a pénzéből nyerte el mai formáját (esélyes, hogy nem csak a budapestiekéből)? És az is fontos, kik hozták meg a Budapestet formáló döntéseket (nyilván nem csak budapestiek). Budapest és bevételei akkor lehetnek legnagyobb mértékben Budapesté és a budapestieké, ha Budapest és az ország többi része elszámol egymással, és Budapest megszűnik fővárosnak lenni.

:)

1. Tegyék vonzóvá a Budapesten kívüli helyeket, ezzel egyetértek. Viszont ezt ne Buapest pénzéből (legfeljebb részben). 

2. ne Budapest fizessen az ott lakóknak, és vállalkozóknak, hogy költözzenek el, hanem fizessen a vidék, hogy költözzenek oda. Tekintsék befektetésnek.

Nem fog egy város komolyan befektetni abba, hogy egy nagy cég odamenjen, és aztán meg úgy járjon mint Göd a Samsung-gyárral. 
Ahhoz, hogy egy város tudjon 5-10 évre előre számolni (ami még nem is sok), stabil jogi környezet kell. Ami egyre inkább nincs.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A 2000-es években a vidéki 45k-s városban már a nagy családvédelmi akcióterv előtt is volt olyan program, hogy a város ingyen adott összközműves telket 0 Ft-ért friss házasoknak, azzal a feltétellel, hogy 5 éven belül házat építenek rá és 10 évig benne is laknak.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

0. A budapestiek ne pampogjanak amiatt, hogy régóta kivételezett státuszú (fő)városukban szar a közlekedés, vagy hogy a (fő)városuk bevételeiből a többi városénál nagyobb arányban von el az állam. De ha meg is teszik, vegyék figyelembe, hogy Budapest Magyarország fővárosa, annak minden előnyével, hátrányával és felelősségével.

:)

Érdekes, amit mondasz. Rosszul emlékszem tán, hogy a Borkai sztorit az egész ország csámcsogta, miközben a győriek újraválasztották? Az Indextől, a 444-en át, ment hónapokig a szakértés. Ennyi erővel ahhoz nektek mi a fasz köztök volt? Főleg úgy, hogy ti nem éltek itt? Akik meg itt éltek, azoknak jó volt.

Kérlek ne. :D

trey @ gépház

LOL

A magánemberek közt ugyanez ment, itt a HUP-on ugyanez ment. És nincs vele semmi baj. Mindenkinek lehet véleménye bármiről. Természetesen le is írhatja. Én spec. leszarom a budapesti nyomorotokat. Nekem tök mindegy, hogy egymás nyakára köhögtök, hogy Karácsony azonnali klímát követelt hőmérővel a metróra, de azóta sincs stb. 

Véleményem az ilyen képmutatásról természetesen van. És le is írom. :D

trey @ gépház

És még mindig különb polgármester volt, mint az MSZP-s elődje, meg pláne az, akit utódjaként a baloldal indítani akart. Helyezzük azért kontextusba dolgokat, mert úgy van értelme. Nem Borkai mellett szavaztak az emberek, hanem a baloldal alkalmatlan jelöltje ellen. Ugye, egy kicsit más így a kép?

trey @ gépház

Egy qrvapecér erkölcsi nullára akkor se szavaz értelmes jóérzésű ember, ha maga a patásördög a másik lehetőség. Erre találták ki a "nemszavazok" lehetőséget. (Csak ugye olyan a választási rend-szarunk, hogy szélsőséges esetben egy fő részvételével és szavazatával is megválasztható valaki...)

Pontosan tudtunk, hogy ha rá szavazunk, akkor nem marad a helyén. Azt is, hogy majdnem biztos, hogy ki lesz helyette a jelölt. És azt is, hogy vele (jelenlegi polgármester), jobban járunk, mint a baloldal alkalmatlan (egyébként újra el sem induló, mert pontosan tudta, hogy kb. zéró szavazatot kapna) jelöltjével. Érdemes lenne tisztában lenni a helyi dolgokkal.

trey @ gépház

Szagolgasd csak más kipufogógázát 7/24-ben. Egészséges. Főleg a leharcolt dízeleké.

Kicsit komolyabban: el van cseszve a világ. Sűrű nagyvárosok, ahol a belső és átmenő forgalom egyaránt koncentrálódik. Ez az elcseszés azzal kezdődött, hogy a főutakat majd az autópályákat is gyakran sugarasan rávezették a városokra. Az M3-ast is ma ezért átkozzák (mai irányzat szerint jobb lett volna Jászberény irányából Budapesttől délre). Innen nehéz jelentős kerülő nélkül várost elkerülő körgyűrűt csinálni. Szerencsések azok a városok, ahol eleve a város melletti autópálya nyomvonalat terveztek.

Igazság szerint az áthaladó autóforgalom problémája olyan mértékben növekedett, ahogy hosszabbodtak az autópályák. Amikor még Budapest-Balaton és kb. Budapest-Hort-(Gyöngyös) volt az autópálya, nyugat felé pedig Tatabányáig ért, akkor még sokkal kisebb volt a mobilitás, sokkal kisebb az áthaladó forgalom.
Ma nézd meg az M1-es és M3-as forgalmát, mindkettőn gyakran járok. Igen erős mindkettő és nem csak Bicskétől Aszódig, mint agglomerációs, hanem azon is túl. Mobilizálódott a társadalmunk.
Erre az EU-s globalizáció újabb forgalmat zúdított, esetünkben az M3-M1 és M3-M7 tengelyre. Ennek egy része a körbekerülés helyett az áthaladást választja (lásd előzőleg mellékelt linket), amivel szintén felesleges belvárosi forgalmat generál. A Vaze pedig segíti a belváros azelőtt nem frekventált részében is "egérúthoz jutni" az áthaladót.

Ahogy írod, fejlesztések elmaradtak. Előrelátás, trendek figyelése jórészt elmaradt, útfelújításokkor nem lett figyelembe véve. Aztán a 3/4 éve szolgáló mostani főpolgármesteren akarják egyesek elverni, amit valójában az átaludt 2 évtized okoz. Közben meg anyázzon autós-bringás-gyalogos.

Egyébként ez a probléma vidéken is realizálódik. A 33-as főúton egy ködös délután majdnem beleszálltam egy ekét húzó traktorba. Az 25 km/h körüli tempóval megy, én meg 90-nel.
Burgenlandban a forgalmas főút mellett ott egy összesen 3 méter széles aszfaltcsík (GZO-Technologiestraße és folytatása) , ahol szépen megvan a két település között 25 km/h tempóval menő traktor és a 20-szal tekerő bringás. Egyikbe se fog beleszállni a 90-nel haladó autó.
 

Az utolso bekezdes elo problema Debrecen kornyeken, a “vigyazz sarfelhordas” :D tablakkal kisse proszto, dehat ez van.

Viszont Nemetorszagban NW tartomanyban en nem lattam kulon savot a trakiknak. Legfeljebb volt helyem kikerulni oket meg Lemgo kornyeken is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hazánkban erre ritkán akad példa. Általában olyankor, amikor egy főutat új nyomvonalra tettek és a régi, jó alapozású is megvan mellette.
Például ilyen az 1-es főút Bicske-Herceghalom-Biatorbágy közötti szakasza is. A mellette futó ősrégi úton szoktam látni bringásokat és traktort.
https://www.google.com/maps/@47.4940958,18.6579367,399m/data=!3m1!1e3

Amit emlitesz az a hanyatlo nyugat, ott meg gondolkodnak es tudjak mit csinalnak. Nem volt a traktor elott felvezeto auto? gondolom nem (kresz ide vonatkozo passzusa), es meg csak ki sem volt vilagitva. Szornyu, es aterzem a gondod. Sajnos ez a balkan egyutt kell eljunk vele es a sok vizfejuvel egyutt. Talan 2022 hoz egy valtozast a jobb iranyba.

Akik a nemet viszonyokra modern-nyugatoznak, azok szerintem az eletben nem voltak Nemetorszagban ket napnal tovabb.

Csak azert, hogy tudd: felvezeto auto csak a korulmenyek erre erdemes megitelesenel kotelezo, ill a nem volt kivilagitva kitetelnel a “gondolom” miatt nincs ertelme tovabb menni. De amugy Fixme, tenyleg kivancsi vagyok ra.

A rendezettebb nemet kozlekedesnek van egy alapja, szo szerint. Az a bajszos emberke olyan alapokkal latta el az uthalozatot valamikor, hogy manapsag is vegigmehetsz egy atlagos uton is 50 tonnaval, de van amelyiken a harckocsi jelzés alatt 80t van irva, pedig csak egy egysavos falusi hegyi ut. Mar indulaskor mas volt a kozlekedesben rejlo potencial. Ezt tenykent fogadd el kerlek.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem fektetnek bele sok energiat, legfeljebb holnap. Addig ez jo lesz remelem: https://www.agroinform.hu/gepeszet/ezekre-figyeljunk-a-kombajnnal-valo-…

Az uthalozatos, jol alapozott technikarol addig kerdezd bthomyka-t, o pl. reggeltol estig kormanyt teker, jo nagy behemotokkal. De majd keresek ide is linket, csak nemost - doglenek mar lassan. A tablakat nem bannam elhinned, nem keveset vezettem mellettuk. Ezt kezeld tenykent kerlek.

 

Ui feletted Nemetorszagrol beszeltek, oda valaszoltal. Igy kezdem elvesziteni a fonalat.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ne is fektess bele sok energiat, majd en kibogozm hogy mi van :) ha megkerhetlek figyeld a szalakat. (kocsog drupal) :)  Koszonom!

 

Amire en valaszoltam

"Egyébként ez a probléma vidéken is realizálódik. A 33-as főúton egy ködös délután majdnem beleszálltam egy ekét húzó traktorba. Az 25 km/h körüli tempóval megy, én meg 90-nel."

Na most magyarorszagon van egy passzus miszerint felvezto auto szuksegeltetik hogy a budos paraszt traktoros kozlekedhessen. Most nincs kedvem megkeresni az idevago kreszt.

Ok, A / D benezesem volt. 

Ha megtalaltad az idevago reszt majd ne felejts el idebokni, ezert irtam Fixme. Bar amit fentebb linkeltem az annyira nem rossz forras. A traktoros amugy nem feltetlenul budos paraszt, valaha ketkezi becsuletes dolgozo embereknek hivtak oket, akiknek a munkaja nelkul a nagyvarosi ember igencsak ehen doglene.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mint emlitettem en nem keresek ide vago reszt, te is megtalalod ha erdekel. A traktoros  dologra meg csak altalanositottam, egybirant talkoztatam mar az altalam emlitett, jelzovel ellatotott mezogazdasagi gepjarmuvet vezeto gmuicszmas humannal. A nagytobbseg valoban becsuletes dolgozo ember.

"Mivel a forgalmat figyelmeztető kísérőjármű csak akkor kell, hogy felvezesse a mezőgazdasági járművet, ha több mint 4,5 méter széles, így az autóvezetőknek fel kell készülniük rá, hogy váratlanul is felbukkanhatnak az utakon."

"Villogó, sárga fénnyel kell ellátni az olyan járműveket, amelyek szélesebbek 3 méternél."

Forrás: https://kreszvaltozas.hu/tanacs/lassuak-nagyok-veszelyesek-lehetnek/
(Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos honlapja)

Ui a vastag kiemelések sem az agyam szüleményei, ctrl c/v

 

Szívesen!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hmmm, és akkor a pórnép miért nincs kinn az utcán? Talán csak nem azért, mert mégsem olyan szar az élete, mint ahogy azt a rettegők beállítják? Vagy azért, mert tisztában vannak azzal, hogy egy csere esetén csak még szarabb lesz? Esetleg azért, mert rettegnek, hogy a CSOK hirtelen eltörlésével az utcára kerülnek?

Vagy mióta számítanak a szoci-libsi pártnyikok pórnépnek? Mert ilyenből tényleg találkoztam olyannal, aki a korábbi milliós fizetéséből bukott le a magyar közoktatási bértábla legaljára. Nah, neki nem telik a Skoda Superb tankolására.

Valahogy, én azt látom, hogy az aki a szalag mellett kénytelen állni, aki megélt 3-4 leépítést, többhavi ki nem fizetett bért a szoci bárók regnálása alatt, az most áldja a bejövő autóipari multikat. Szóval, valahogy megint több csatornán van nézve a valóság.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mi a probléma? Hogy a segélyes dolgozik? Vagy az, hogy fideszes polgi földjén dolgozik? Ki szavazta meg a polgit? Ki nem jelentette fel a polgit? Kinek az adójából fizetik a közmunkát?

De adok egy jobb fejtörőt:
Mondjál egy jobb megoldást, ami hozzáadott költségek nélkül biztosítja, hogy a minimális végzettséggel rendelkező segélyes, ne szokjon el a munka világától és ne higgye azt, hogy az ingyen pí'z jár neki. T1od a közmunka ellen azok ágálnak a legjobban, akiknek a legbüdösebb a munka.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Lesznek náluk dühösebb autósok, akik kiosztanak pár sallert, aztán annyi is az útzárnak! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Anno nem is kellett pofozkodni... Taxis blokád, Lyukóbányáról Miskolcra bevezető út, kora reggel... De a többit inkább idézem:

"A "taxis blokád" elsô óráit éltük, amikor ismét csak a lyukói bánya felôl a leváltott éjszakás műszakkal érkezô 16-os szembetalálta magát egy "barikáddal". Ez a "torlasz" egy gyönyörű sárga Mercedes taxi volt, keresztben a vékonyka lyukói úton. A sofôröket már értesítették URH-n, hogy alighanem leáll a forgalom, mindenki igyekezzen a legközelebbi végállomásra. Ez az ô esetében a saját irányító végállomása volt, ahol nyugodt szívvel leteheti a buszt. Az úton sehol senki, csak a Merci és még egy taxi az út szélén. A vezetô elôször dudált és integetett, majd tárgyalni igyekezett a taxisokkal, hogy ôt még igazán átengedhetnék, után azt csinálnak, amit akarnak. A szép szó nem használt, így sofôrünk visszaült a vezetôfülkébe és puhán a Merci oldalához csorgott az Ikarussal, majd lehelletfinoman tolni kezdte a taxit lefelé az útról. A kocsi recsegését alig lehetett hallani gazdájának fejhangú üvöltésétôl... A taxis szabályszerűen ölni akart, ám az elôkapott emelôvas párját -- egy öntöttvas váltórúd képében -- sofôrünk is bemutatta az idegesnek látszó taxisnak. Utána pedig okítólag hozzátette:

- Van hetven piszok fáradt bányászom a buszon. Akarsz még valamit, öcsi?"

https://web.archive.org/web/20160406064343/http://kvtlinux.lib.uni-misk…

A "tartalomjegyzék", ha valaki további történetekre kíváncsi:
https://web.archive.org/web/20160305023935/http://kvtlinux.lib.uni-misk…

Ezt a tesot hagyd meg a debreceni haverjaidnak, meg a debreceni cigoknak ok! Nem vagyok a tesod! Es Nem mindeneznenk be akarmit is jelent, mert meg sem elnenk azt a pillanatot, jo erzekem van az ilyen faszkalapokhoz, es, igy arra se lenne idod hogy kimond hogy fapapucs,  mert az ilyen szituaciokban az elso lenne hogy a nagypofaju " he teso2"es hasonlo szoveggel baszakado faszkalapokat a leheto leghamarabb artalmatnanna tegyem. So please ignore me and jog on mate!

Nemeszik azt olyan forron.. :D vege lesz itt egyszer mindennek mint a botnak!

Amugy el nem tudom hinni hogy emberek embertomegek hogy tudnak ennyire onzo kapzsi szemt modon elni a polgartarsaikkal szemben. Peldanak okaert volt itt valami szavazas vagy blog hogy kellene e emelni a noverek orovosok penzen? Es a nagytobbsegnek esze agukban sem lenne, minden jol van az ugy ahogy van. De most ne mar peldalul a kurva arufeltolto is megerdemlne a 400 500E fizetest ahogyan a noverek is megerdemlenek a 700 800E fizetest. Benneteket mi hajt vezerel, hogy elnyomjatok ezeket a human embertarsatokat? Ok miert nem erdemlik meg hogy jobban eljenek? Te miert erdemled meg hogy jol eljel?

Szerkesztve: 2020. 09. 20., v – 10:48

Irgumburgum, demokratikus valasztas alapjan osszeallt kormany ellen zarjunk le random mindent, hasrautve, meglepetesszeruen. 8 millios orszagban maar van 11e irgumburgum autoska? Azta, komoly kis cserkeszcsapat lehet :) Haat ilyet meg a Feri sem kapott volna, ha Oszodon nem tor ki belole a kitornivalo.

Ambar az “ideje drasztikusan lepni” fenyegeto mondatnal kisse megpelodtem.. csak nehogy egyszer meeg drasztikusabban tartson valaki valamit valamely duhi autoska orra ala. Pedig csak egy szal rozsara gondoltam, viragporral toltve. Apropo mondtam mar, hogy az egyik kedvenc filmem az Osszeomlas? Nem? Akkor most mondom. Nah, ott egy igazi duhi autos lathato. Meg auto nelkul is duhi volt, nem csak a pofaja jart.

Baar ilyesmitol sem kell tartani, a duhi autoskak miatt egyszer majd egy mentoauto pont ket percet fog kesni valahonnan, ahol ez a ket perc lesz perdonto. Taxisblokadnal siman beleszaladtak. 

Az ilyen duhi autosbuziskak miatt vannak sokadjara  2/3-ok, hogy a haata legyen elol az osszes duhikenek.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez elég hülye ötlet, Magyarországon még nagyon nem értik ezt ez polgári engedetlenség/tiltakozás/tüntetés dolgot, a többségnek csak annyi fog leesni, hogy nem tud átjutni a kedvenc útján, mert valaki lezárta...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Így van, sajnos oda jutottunk, hogy az emberek 2/3-a a fejét csak arra használja, hogy az ételt a gyomrába juttassa és négyévente egy X-et behúzzon. Amíg ez így marad addig a jelenlegi rezsimnek nincs mitől félni.

Emélezzünk csak vissza, most 35-40 éve mi ment: " Mocskos, rohadt, büdös kápitálisták..." Most meg lecserélték a kápitálistákat a libernyák-ra, a többi maradt.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Igen igy ahogy mondod mert ez az egesz cirkusz akit megvettek a ciganyok, a nyugdiajsok, az ocska prolik akik sorban allnak a krumpliert (2/3 ad) mirol beszelunk?

nos ezert kellene valtoztatni a szavazasi jogokon amit mar egy korabbi bejegyzemben emlitettem is, perzse fajni fog sokaknak de ne mar bazd+ hogy egy retkes cigany  akik megeroszakoljak a gyerekedet, kiraboljak a nyaralodat, az M7 en jaszkarizik a leallosvaban, palinkara veszik meg lehetne sorolni reggelig etc etc ezeknek a szavazata is ervenyes. Ne mar..

Es akkor nem isbeszelve hogy kirepulogep vizsga feltetel 8 altalanos, es most kepzeld el hogy a sok retkes vasas cigany akik ma jelnleg amg mercivel x6-al meg a faszom tudja milyen luxus verdakkal rohangalnak a kreszt be nem tartva sot lehet jogsijuk sincs, es ezek egyszer megvilagosodnak, hogy heee dik man vegyunk repulot es repkedjunk.

"polgári engedetlenség/tiltakozás/tüntetés dolgot"  -  Itt minden normális ember tudja, mekkora kiszolgáltatottsága a magyarságnak, -  sorosoknak-civileknek, románoknak, brüsszelnek, franciáknak, németeknek, Trump-nak, Putyin-nak, és a többi, és a többi. (Elég nehéz ennyi "pénz ellen" hatásosan egyszerre tüntetni, még ha időnként lenne is értelme...) Jelenleg a normális állampolgárokhoz szóló kormányzati ígéretek mind a Fidesz kormányzat által születnek. -- Az ellenzéki "üzenetek" mind "kiscsoportos" foglalkozásokhoz szólnak. Még azokhoz is katasztrofálisan amatőr módon, ezért értelmetlen komolyabb összefogással azok ellen tüntetni. ("Okosan" elintézik ők magukat blm-es négerek módjára e nélkül is.)

A teljes rendszerváltás azt kellene jelentse, hogy akinek a mai napig köze volt Magyarország kormányzásához, az többet ne kerülhessen döntési pozícióba. Ha már ott tartunk, hogy még mindig be van égve az alkalmatlan jelző egyes fejekben, akkor ezt nyugodtan odarakhatjuk a Fidesz-KDNP-MSZP-DK-LIBERÁLISOK brancshoz, mert annak ellenére, hogy a jobb oldal egy hajszállal normálisabban kormányoz, ők sem lehetnek magukra büszkék, hogy finoman fogalmazzak. A régi balliberális formációról meg ne is beszéljünk. Nyugodtan jöhetne valami fiatalabb, tapasztalatlan brancs, hátha előkerül valami normális politikai elit. Ha nem, jöhet a következő csapat. De túl kéne már lépni a leszerepelt elitek közti választgatáson. Szerintem.

Te véletlenül nem Britanniából okoskodsz, rosszul emlékszem?

Semmi sem tart orokke, romaiakbol legalabb romok maradtak, ezek utan csak muanyag palack fog. Legfeljebb.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Alig várom a megváltásként érkező új garnitúrát. Remélem, ott sem fogják üldözni a dolgozó embert a kókler javára, mert akkor az a szuper helyzet fog előállni, hogy jobban fogok élni mint most. Hiszen a mostaninál jobb világ jön majd velük, nem? :D

Számomra mindig van egyfajta bája annak, hogy a legjobban fizető szektorban dolgozó IT-sok sivalkodnak mint a fürdős kurva, hogy milyen szar az élet.

trey @ gépház

Biztos nem értetted a szavaimban a szarkazmust. Kizárt dolognak tartom, hogy a moslékosok alatt jobban éljek. Anyagilag akár lehet (magamnak köszönhetően), egyébként nem.

Kerítésbontás, migri simogató, buziparádék, szivárványos zászló nemzeti ünnepeken. :D

trey @ gépház

"Szakértői kormány" Ez a szakértőizés a legátlátszóbb csalás a világon. Mégis mitől lesz valaki szakértő, és mitől nem lesz korrumpálható?

Az egyik oldalon láttam a Facebook bejegyzésüket ezeknek a szakértőknek: helyesen írni éppenséggel nem tudnak. Gondolom más a szakterületük.

Ha még COVID tagadók lennének legalább, akkor támogatnám őket messziről. De lehet, hogy még akkor sem mert utak lezárását közveszélyes módon még akkor sem szívesen támogatnám ha a céllal egyetértenék.

Ezek azok a lázadók, akik végsősoron pont a globális cégek szekerét tolják az óriási lázadásukban. Mint Greta Thunberg, aki annyira veszélyes a fennálló rendszerre, hogy az összes sajtóban címlapot kapott. Ezek aztán a belevaló lázadók.

Akarhogy is sirtok ritok vegetek van :) 2022 megy minden narancs a gyumolcscentrifugaba :D

Miért? Kinek a keze fogja kapcsolni a centrifugát? Ki fogja szervírozni, kiknek a narancslevet? Mi a háttere ennek a jóslatnak? Milyen tömegbázis hajtja a centrifugát? Mi lesz a darálás után? Mi lesz a darálás után keletkező kb 800 milliárdos hiánnyal? Mi lesz a darálás után a multikkal? Mi lesz a darálás után kivonuló multik miatt megugró munkanélküliséggel? Mi lesz a kinnlévő állampapírok kifizetésével? Mi lesz az állampapírok befagyasztása után utcára vonuló tömegekkel?

Szóval, ha ezeket a kérdéseket megtudod válaszolni, akkor elkezdek hinni a gyümölcscentrifugában. Mindaddig a vágottvirág a hihető.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szomorú.  Azt látom van egy kisebbség aki annak folytán, hogy csak önmagával keveredik többségnek érzékeli magát és visít.

nem nem ez a szomoru, hanem az a vilag amiben elunk, ne erts felre en jol elek, de a humanok tobbsege nem, es nagyon nagy a  szakadek  ami mar nem veletlen bicskanyitogato a kisebbseg reszerol. szerinted rendben van az hogy 20X evesen egy alberletet nem kepes kifizetni egy fiatal? Es most nem a trogerekrol beszelek, hanem akiknek van szakmajuk, tehat tanultak, dolgoznak es a mai rendzser szerint bejelntes minimla beren plussz boritek, es ha van valami jogi problema, vagy akarmi, akkor az a jovedelm lesz a mervado ami a bankszamlara erkezik, e sha gond van hiaba mondja hogy dehat tobb a jovedlemem a hatosagot bankot hidegen hagyja. Es most oszinten remelem hogy nem az a nagy magyar vallakozo vagy aki hasonlo keppen adooptimazal, mert akkor nagyot csalodok benned! 10X en kell egyutt berelni egy keglit lasd mint valamelyik tv csatrona musora propagal, ez szerinted rendben van? es vontakoztass el hogy neked jo minden, de orulnel ha al anyod  fiad egy kegliben 10X magaval lakna? te ennek orulnel? Te szulo vagy, gyermeked van, akik szerencsesk mert megtermtetted a jot, de sajnos ez nem egy tendencia.

"szerinted rendben van az hogy 20X evesen egy alberletet nem kepes kifizetni egy fiatal?"

Szerintem igen. 300e angliai magyar nem tévedhet. :)

 

Nálam mindenki be van jelentve fullra. Meglepő lesz: megéri

Elmagyarázom:
1. Jobban dolgoznak (biztonság)
2. Amennyivel jobban dolgoznak, nem annyival drágább

TFH: nem adsz el számla nélkül (a sunyiság bizonyos méret felett költségesebb, mint legálisnak lenni)

Ekkor:
vagy az alkalmazotti bruttó után fizetsz ~47%-ot
vagy magad után (osztalék) 25%

 

Nézzünk bruttó 380e fizetés esetét

Zsebes verzió: 
190.000 bruttó  ez nettó 126e (céges költség 222.300) + zsebbe 126.000 + zsebbe pénz költsége +33% * 42.000
szumma: 390.300 huf

Normál verzió:
380.000 bruttó ez nettó 252.700 (céges költség) 444.600 Ft
szumma: 444.600

*felfelé 33.3% az visszafelé 25%

Lényegében ~13% "spórolás lenne", de !!! ennél sokkal többet kapok ezért a pénzért.
- nyugalmat
- tiszteletet
- jobban termelő kollégákat (biztos vagyok benne, hogy a létszám a rendesen bejelentett verzióban alacsonyabb vagyis ugyanazt a munkát kevesebb ember elvégzi)

Ami miatt mégis sok cégnek megéri:
- számla nélkül értékesít
- számlát vásárol
 

A téma irodalma: https://www.libri.hu/konyv/Amit-erdemes-megtanulni-a-multiktol-es-amit-…

Ez megnyugtato hogy mukodnek meg cegek full legalisan, mivel a nagytobbseg boritekos adooptimizalo.

Miert hozod ide a troger mosogatos magyarokat?
Hazai helyzetrol beszeltem amit latok. Nem tudom Te csukott szemmel nezed a vilagot bizonyos dolgokban? Vagy milyen univerzumban elsz, hogy nem latod azt, hogy egy alberlet 140E-160E per ho, plusz rezsi, ehez kepest ami munkak vannak azok nagytobbsege boritekos 220E netto.
 

Ebbol hogyan lehet normalisan elni? ne haragudj mar de ez kibaszott beteg dolog. Es az is hogy egymas hegyen hatan elnek a mai fiatalok mint a troger londoni magyarok. De a nagy silicon valleybe se sokkal kulonb a helyzet. Mernokok elnek hegyen hatan. Borzadaly ez vilag. Es tenyleg nem ertem hogy ez szerinted hogy van rendjen igy. Mind1 is nem ez volt a blog lenyege.

> szerinted rendben van az hogy 20X evesen egy alberletet nem kepes kifizetni egy fiatal?

Mindenütt azt olvasom egyébként, hogy ez az egész világon így van. A vágyott és ajnározott nyugaton pláne. Csak egy másik nagyságrendben, meg ottani pénzből talán lehet venni itteni ingatlant, de ottaniból ottanit ugyanúgy nehéz. Arányaiban hasonló, akinek ott összejön, mint akinek itthon összejön.

Ráadásul a mostani támogatott hitelekkel aki családot vállal, annak viszonylag ésszerűen összejöhet. Ilyen nyugatabbra nincsen (egyelőre, bár azt hallottam, az olaszok fontolgatják hasonló bevezetését), konkrétan most itthon vannak jobb esélyeik a családot alapítóknak.

Nem is vitatja senki hogy igy mukodik vilagszerte, de nem igyy kellene, Szerintem. Az ottani penzbol valoban lehet venni itteni ingatlant, en is igy oldottam meg az ingatlanok vasarlasat. Ezek a tamogatott hitelek stb stb csak guzsba kotik az embert egy eletre, nem beszelve ha vallas van, egy eletre nem tudnak megszabadulni az emberek egymastol.

Az elejével még egyet is tudok érteni, szerintem sem jó, hogy ennyire magas az ingatlanok ára. De mivel ez egy nemzetközi trend - pláne nyugaton van így - ezért nem látom be, hogy ez mitől volna Orbán bűne. És azt sem, hogy ha egy nyugati mintájú kumbajás "forradalom" egy sorosista bábkormányt ültetne a nyakunkba, akkor az hogyan oldaná meg a problémáinkat? Mert én ahogy látom a nyugat az amerikai álomból indult, és onnan küzdötte lassan _alánk_ magát. Évről évre élhetetlenebbé válik, pedig hihetetlen jólétből indultak. Úgy értve, hogy nominálisan többet keresnek még ugyan, de ha azt nézem, hogy egy fiatalnak mennyi esélye van rendes feleséget fogni, és tisztességes családot alapítani, a gyerekeit felnevelni, akkor bizony lassan nálunk egyszerűbb és kiszámíthatóbb életpályák vannak.

A válásról meg az a véleményem, hogy nem kéne válni. Feleséget választani tudni kell. A valódi megoldás persze egy patriarkális fordulat volna, a feminizmus egyenes következménye lett a rengeteg válás. Orbán sem kellően patriarkális, de még mindig jobb, mint amilyenek ezek a szélsőbalos anarchisták lennének.

Afelől ne legyenek kétségeid, hogy a "szakértői" kormány szakértői külföldről finanszírozott bábok lennének, akik még ahhoz is hülyék volnának, hogy a saját érdekeiket szem előtt tartsák, nem hogy a nemzetét.

Uristen te magaddal beszelgetsz akar tarsasag elott, ha nem szolnak? Beboffentesz valamit full magadnak? Az kurvaelet, hogy komoly O.O

 

Raadasul egyre nehezebben olvasom a tagolatlan es szemmel lathatoan elkapkodott bejegyzeseket. Engem majdnem mindenki velemenye erdekel, nem tenned meg hogy odafigyelsz gepeles kozben? A szemem kiguvad mire kilegozom mit akarsz. Nagyon koszonom, tenyleg!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2020. 09. 21., h – 08:36

ha jól számolom, ez pont a 6milliomodik (((civil))) #bukikmár