Youtube midroll ads

Julius vegetol a youtube a 8 percnel hosszabb videokban (atmeneti idoszakban 10 perc), tobb videot megszakito reklamot is beiktat.

Hacsak valamelyik tartalomkeszito nem opt-out olt.  Amire hatarideje van, utana mar nem teheti meg, csak videonkent manualisan, mivel a default opt-in lesz minden letezo es uj videora.

Amelyik keszito letiltotta a musort megszakito reklamokat, azokat *valoszinu* a youtube algoritmusa hatrebbsorolja.

Pont ugyanugy, mint azoket akik nem kapcsoltak be a monetization opciot (oket mar most is hatrebbsorol, es alig ajanlja a youtube).

YaY! \o/

Hozzászólások

Régebben 5 másodperc után lehetett továbbkattintani a reklámot. Egy ideje megjelent az újfajta reklám, ami rövid ugyan, de nem lehet továbbgörgetni (5-10 másodperc). A "kedvencem" az, hogy van hogy egy ilyen után betesz még egy bónuszreklámot is. Így már több mint 10 másodperc a kötelező reklámnézés.

Nem is tudom miért nem használom TCH kollega megoldását gyakrabban? Illetve youtube-dl-lel le szoktam szedni amit többször néznék.

Sőt, egyáltalán minek youtube-ozok még? A cenzúrahadjárattal együtt lassan pont olyan fostenger lesz, mint a TV. Amit nem véletlenül tiltottam be az otthonomban lassan 10 éve...

A skippelheto es unskippelheto reklamok a tartalomkeszito oldalarol allithatoak, persze ennek megvan az anyagi vonzata szamara.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Na pont az ilyenek miatt nem hasznalom mar a YT-ot, egyre kevesbe hatekonyan lehet szurni rajta a rengeteg undorito reklamot, ennyi erofeszitest meg nem er meg. Mar egyetlen, 5mp utan atlepheto reklam is sok, nemhogy az osszes tobbi meg pofatlanabb..

Szerintem az internet elsivatagosodott. Rengeteg mindent mar csak a youtube-on talalok meg:(

Csomo forum atment a fb-ra, igy az kereshetetlen a google-n keresztul. Egy csomo blogbol pedig youtube csatorna lett. Rengeteg egyetemi anyag meg paywall moge kerult.

Igy amit en talalok a google kereson azok cegek honlapjai es webshopok.

 

Sajnos mostanaban rengeteg dolgot mar youtube-on keresek es ott porgetek at videokat. Foleg hogy annyira globalizalodunk hogy rengeteg product review  relevans itt Mo-on, holott a keszitoje amerikaban el es alkot.

 

Lehet lazadozni, de mar reg nem vagyunk dontesi pozicioban:(

Valoszinu, hogy te meg en mar nem vagxunk "minosegi tartalomfogyasztok". Es a penz beszel...:(

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez valoban igy van, es borzasztonak gondolom. Igy vegeredmenyben nem csak a YT-tol szabadultam meg teljesen, hanem altalaban mas tartalmat is jelentosen kevesebben fogyasztok a neten, es egyre jobban epitem le ezeket.

De latom a pozitiv oldalat is, kevesebb idot toltok az internet (es igy tipikusan a szamitogep/telefon/tablet elott), igy tobbet foglalkozom mas, offline dolgokkal.

Es nagyon igazad van, mar nem vagyunk az idealis celpontok, minosegi fogyasztok. :(

Ez igy van ahogy irod, azt vettem eszre hogy megtobb idot tudok a hobbiammal foglalkozni miota atrendeztem az netezesi szokasaim. Amugy a yt meg nem rossz vannak rajta jo tartalmak szinten ott szoktam keresni ahogy hkiraly is teszi, viszont a ublock teljesen jol mukodik. Kellene irni egy chanel blokkolot vagy implemantalni az ublockba es akkor mar valamivel elfogadhatobb lenne.

Teljesen egyetertek. A masodik felere csak ennyi: nem a desktop-on van gond, gyakorlatilag 100%-os blokkolast tudtam megvalositani. A mobileszkozok viszont szivas (mobil, tablet), es tobbnyire ott hasznaltam a YT-ot, ott nem lehet mar igazan hatekonynak lenni, sajnos, ezert inkabb elengedtem.

nekik is meg kell élni valamiből. sokba fáj az a rengeteg floppy

Ez sincs ingyen, nem meglepő, elfogyott a nagy kiadók költségvetése is, az internet felosztásra került, és nincs tovább ingyen vacsora. Naivitást tessék félretenni, az internet nem az aminek szerettétek volna hinni.

Egyébként meg ublock, vagy youtube premium előfizetés.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Oh, sweet summer child..:) Ezt poenbol irtam csak, nehogy rossz neven vedd, de nalam kb senki nem tesz tobbet a reklamszuresert. Evek ota alap a PiHole (jelenleg tobb, mint 140e-s szurolistam, rengeteg rajta az altalam kezzel hozzaadott, plusz temerdek extra lista) (illetve tesztkent AdGuard home is ment mar fel), plusz helyi (vegponti) reklamblokkolas, ahol lehet, tobbfele, es termeszetesen vpn is van, csak itthon 3 fele, ahol szinten meg reklamszuro dns-ek is be vannak allitva (persze mindet en uzemeltetem).

Csak a YT egyre pofatlanabb, sajnos honaprol honapra egyre durvabb es agresszivebb a reklamalozasi “strategiajuk”, amit egyre nagyobb erofeszites blokkolni ugy, hogy mindenhol azonosan jo eredmenyt erj el, igy mivel a tartalom is nagyon sokszor egyre hitvanyabb, egyszerubb vokt javareszt leszokni rola.

Igen, ebben egyetértek veled. Mondanám, hogy nekik is meg kell élni valamiből, se sajnos szinte teljesen letarolták a videós piacot és pofátlanul vissza is élnek ezzel.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Pihole nem szűri a YT reklámokat, de javíts ki, ha tévedek (illetve akkor kérem a blocklist URL-t). Folyamatosan történik erőfeszítés ez ügyben, de az interneten olvasható beszámolók szerint az eredmény nulla.  Én is használok pihole-t kb. 7 millió domain-es blocklist-tel, nem jönnek be reklámok, de szerintem inkább azért, mert nem vagyok "célközönség".

Android-on Firefox-ban uBlock-ot használok, Chrome-ban nem tudom vannak-e kiegészítők.

iOS-t nem használok, akkor ott nincs semmi reklámblokkoló? Marad a youtube premium, nyilván nekik is fenn kell tartani valamiből magukat.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

"Amelyik keszito letiltotta a musort megszakito reklamokat, azokat *valoszinu* a youtube algoritmusa hatrebbsorolja."

A kérdés inkább az, hogy ezt azoknál is csinálja-e , akik Premiumon vannak... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Marmint mast ajanl-e a youtube algoritmusa aszerint, hogy van-e premium tagsagod?

Ez a youtube algoritmus tul van misztifikalva. A legrosszabb dolog ami tortenhet a szabadidoddel, hogyha a feldobott youtibe videokat kattintgatod

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egy szó.

NewPipe

| "Whatever you are, be a good one" # Swift1/Arch