Xiaomi Redmi 7A képernyője lassan kapcsol be

Fórumok

Redmi 7A telefonom képernyője az elmúlt pár napban kb. 10-15 mp alatt kapcsol be a gomb megnyomását követően. A Fejlesztői beállítások alatt a MIUI optimalizációt kikapcsoltam, illetve az akkumulátor kímélő módot szintén kikapcsoltam. Az elmúlt pár napban frissült(Google Play) alkalmazásokat letöröltem. Ezek ellenére továbbra is lassan kapcsol be a kijelző, akár csak ha pár másodperce sötétült el is ilyen hosszú ideig tart az újbóli bekapcsolása. Szabad hely 1 GB felett, a CPU-t alig használja.

Hozzászólások

Eloregedett. Nekem ugyanez volt p9 lite-tal, pár éves készülék, valami olomtartalom elfogy benne. Új telefon után csináltam rajta factory/fullwipe reset-et hogy elajandekozom. De az inditokepernyo a factoryreset után 240mp-cel (!) jelenik csak meg. El sem merem ajándékozni. Szóval szerintem tervezett avulas. 

Ami még lehet: ha nem rég lett okoskarkotod, akkor a health app-ok sokat fogyasztanak a hetterben (nem idei készülékeken). Nem az első naptól, hanem kb. két hétnyi alvasadattal. De ez is csak a hw hibaja/teljesítmény küszöbe.

Adatmentés aztán factory reset, ha nem javul meg akkor gari.