Oracle APEX DB hozzáférés 3rd party alkalmázásból

Helló!

Oracle Apex-ben készített alkalmazás adatbázisához szeretnék kapcsolódni egy újonnan készülő Java Spring, alkalmazással. Az a kérdésem, hogy megoldható-e ez? 
 

Google kevésbé volt a barátom. Szokatlanul semmi infó nincs erről a témáról... 

Hozzászólások

Mert valószínűleg rosszul kerested :)

Az APEX nem igazán releváns ebben a témában. APEX csak Oracle adatbázison futhat, így ugyanazok a lehetőségeid, mint bármely másik Oracle DB-nél. (jdbc, odbc, etc...).

Vagy, ha nem túl régi APEX telepítés, akkor elég valószínű, hogy ORDS van middle tier-ben és REST interface is elérhető.

Az APEX alatt egy Oracle adatbázis van. Arra keress rá, hogyan tudsz az Oracle adatbázishoz hozzákapcsolódni az alkalmazásoddal!

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Így már okés. Nem vagyok fogalmatlan, csak tényleg rossz irányból közelítettem. APEX-ben készült legacy cucc bővítése van tervben, de nem APEX-ben... és az volt a kérdés, hogy van-e valami korlátozás arra, hogy a DB-hez külső alkalmazás hozzáférjen... 

Köszi, így már irányban vagyok.

Technikai korlátozás? Nem nagyon, csak a szokásos dolgok lehetnek, bár, ha nagyon legacy, akkor ORDS nem valószínű.

Egyéb korlátozás? Igazából az lehet, licenc oldalról. Nem mindegy, hogy milyen licencelésű Oracle DB van alatta, mert az határozza meg,hogy csatlakozhatsz e hozzá.

Sajnos nem. Az általános licenc feltételeket tudnám linkelni, de egyrészt arra te is rá tudsz keresni, másrészt nem egy izgalmas olvasmány :)

Az Oracle már nagyon régóta licenc és support díjakból él meg és tartja el az ügyvédeit, így nem nehéz kitalálni, hogy olyan bonyolultra van megcsinálva az egész, amilyenre csak lehet. Ergo, ez nem olyan, hogy kompakt módon, pár mondatban összefoglalja neked bárki és hogy, minden megoldásra létezik egy egyszerű "silver bullet".

Nagyjából a Háború és béke (bőrkötéses díszkiadás) méretével van pariban az Oracle licenszelési feltételrendszere, külön "mezitlábas" DB-től az általuk kínált alkalmazásokon keresztül (amik alatt természetesen Oracle DB van) a JDK-ig.

A Microsoft licenszelési dolgai kismiska hozzájuk képest.

 

JDBC, JPA, persze megy.

Ne bővítésben hanem teljes újraírásban gondolkozz szerintem. 

Az apex oldali cache miatt nyűgös lehet ha ugyanabba az adatba akarnál belenyúlni a saját appodból.

Gábriel Ákos

Licenszeléssel kapcsolatban szeretném kérdezni: Legális ha veszek egy cégtől egy megunt régebbi Orac. DB server licenszt? Vagy egy megszünt cégtől? Bocsánat ha nem a megfelelő helyen kérdezek rá, nem találtam itt jobb helyet.

Szerkesztve: 2021. 07. 09., p – 09:16

Na, ha már valaki felnekromantálta a témát, van egy kérdésem:

Szóval van egy Oracle cloudban egy DB, amire Apexben faragtam pár alkalmazást. Az a bajom, hogy az APEX beépített SQL Workshop parancs szerkesztő / futtató lehetőségeit szegényesnek találom. Nincs automatikus kiegészítés pl. táblanevekre oszlopokra, nem tudok egyszerűen több utasítást írni, amiket aztán tetszőleges sorrendben küldhetnék be, nem nagyon tudok tesztelni dolgokat, kb. csak arra jó, hogy ha már tudom, mit akarok futtatni, akkor arra lehetőséget ad.

Szívesen használnék valami programot (3rd party alkalmazást), pl. SQL Developer-t, vagy SQL*Plus-t,  de nem találtam meg, hogyan lehet cloud DB-hez kapcsolódni. Gondolom van valami connect string, amit használhatnék valahol. Esetleg valaki tudja, hol kell nézni?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.