libreoffice automatikus kitöltés

Fórumok

Készítettem egy dokumentumot, melybe táblázatokat is raktam. Viszont szükségem volna automatikus kitöltésre.
Van egy szám mező, melynek minden megnyitáskor eggyel nőnie kellene. (hibabejelentő űrlap) Nyilván fájlmentéskor is jó lehet ez. Ha ez a 10. dokumentum, akkor a valami10 néven lenne jó elmenteni automatikusan. Megoldható ez?

S mivel ez nem kimondott táblázat, így kérdés hogy miként tudok az egyik cellába beírt értékre hivatkozni a másik cellából. Magyarul ez a hibabejelentő űrlap két példányos. S hogy ne kelljen kétszer kitölteni, így csak automatikusan kitöltődne a másodpéldány. Sima táblázat esetén tudom a megoldást, de itt nem tudom hogy van-e egyáltalán c2 cella.

Hozzászólások

- szam mezo automatikus novelese:

Menubol: Tools -> Customize... -> Events  alatt valaszd az "Open Document" opciot es irj ra egy makrot

 

- masodpeldany

Ugyn az mint a fenti, csak Open Document helyett legyen Save Document es talalj ra egy macrot a "Save as" opciora

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Még soha nem írtam makrót. De most ezzel próbálkozom.

Sub activecellplus1

ThisComponent.CurrentSelection.value = ThisComponent.CurrentSelection.value +1

End Sub

Nem működik. Nem értelmezi a value-t. Esetleg egy példa makrót küldhetnél amit tudok tanulmányozni. Az említett másodpéldányt úgy kell értelmezni. Hogy egy db A4-es papírra két hibabejelentő lesz kinyomtatva, majd ketté vágva. Az egyik marad, a másikat viszi az ügyfél. Tehát a lap tetején lévő táblázat kitöltésre kerül, és automatikusan ki kellene töltődnie az alsónak ami ugyanaz. Addig eljutottam hogy a számokat, dátumokat már átmásolja de a szöveget nem. Egy igazi táblázatban ez működik. A dokumentumban lévő nem OLE táblázat esetében ezek szerint nem. Hiába állítom át a cella számformátumát szövegre. Esetleg ha a nyomtatásnak meg lehetne adni hogy egy lapra nyomtassa ki kétszer ugyanazt.... Mindegy ... hogy lehetne ezt megoldani?

A nyomtatás sikerült. Egy lapra két oldal beállítható, de kicsit macerás. Első körben A3-as fekvőre állítottam az oldalt. A megfelelő nyomat eléréshez egyelőre minden egyes nyomtatás esetén be kell állítani az alábbiakat.  Örülnék ha a dokumentumba lehetne ágyazni ezeket a nyomtatási beállításokat.

Fájl/Nyomtatás...
Az "Általános" lapon az "Oldalaknál" 1,1 legyen.
Az "Oldalrendezésnél" a megjelenő számot át kell állítani 2-re.

A így kétszer nyomtatja ki egy A4-es lapra az A3-as dokumentumot. Bár kicsit el van csúszva.

A Witer dokumentumban létrehozott nem OLE táblázat nem ismeri a TODAY() vagy NOW() képletet sem. Ez is gond.