iCsekk

Fórumok

Hali,

 

Nemreg megvaltozott az iCsekk alkalmazas (szerintem nem elonyere, de ez szubjektiv) es mostmar egy simplepaly-es oldalra dob at ahol be kell irni a kartyaadatokat - minden egyes csekk befizetesekor. Van ugyan egy regisztracios gomb (regisztralas a simplepay-re), de a regisztracio utan e-mail-cim es jelszo kell (szinten minden alkalommal) ami nem nagy segitseg, igy is maceras.

Az iCsekk alkalmazas nalam a Firefox lite-ot nyitja meg, ami nem menti el a formok adatait. Az egyik megoldas lenne ravenni a Firefox lite-ot, hogy megtegye.

Szoval: kerdes #1: hogyan lehetne a Firefox lite-ot beallitani hogy mentse az e-mail-cim / jelszo kombot?

A masik megoldas talan az lehetni, hogy az iCsekk ne a Firefox lite-ot nyissa meg, hanem pl. a Chorme-ot (ez nem biztos, hogy megoldas, nem tudom a Chome elmentene-e) - ugy emlekszem elso indulaskor az applikacio nem kedezett semmit a hasznalando bongeszovel kapcsolatban.

Tehat: kerdes #2: hogyan lehet ravenni egy applikaciot, hogy ne a default bongeszot nyissa meg, hanem egy adott masikat?

 

Koszi,

 

/sza2

Hozzászólások

Telefonra letöltöd a Simple alkalmazást, és azon belül is van csekkfizetés. Úgy meg akkor felesleges az iCsekk 

Ah, ezt megnezem (vegulist nem maga az iCsekk erdekel, csak be szeretnem fizetni a csekkeket :-)

 

Koszi!

 

Szerk: feltettem, bar kiprobalni meg nem tudtam, mert egyelore nincs csekk amit befizetnek. Ez kuld e-mailt-t mint az iCsekk a tranzakciorol?

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Mert ha Díjnetből átirányítottad iCsekk app-ba a számlákat, akkor mobiltelefonon kurva egyszerű, kényelmes, észszerű volt azt kifizetni. Ráadásul, a mobilon pop up üzenetben emlékeztetett, ha egy csekk lejárata közelgett.

Mindezt, így egyben a Díjnetből önmagában nem tudom, hogy ki lehet-e hozni.

Ez főként azoknál volt érdekes, akik amúgy is használtak iCsekk-et, mert volt olyan szolgáltatója, ami nem volt képes másra, csak sárga csekk küldésre és azt be kellett scannelni.

trey @ gépház

Ez főként azoknál volt érdekes, akik amúgy is használtak iCsekk-et, mert volt olyan szolgáltatója, ami nem volt képes másra, csak sárga csekk küldésre és azt be kellett scannelni.

Oke, ez mondjuk ertheto.

Nalam CSBM van mindenre, a csekkes tokoles a halalom, de mondjuk van egy szolgaltato, ami egyszeruen nem fogadja be a requestet, ott maradt a dijnet->netbank redirect.

Nekem fele-fele. Csoportos és Díjnet+iCsekk. Egy biztos, az utóbbi olcsóbb. Ez mondjuk nem akkora probléma annak, akinek mondjuk csak egy ingatlanja van, mert nincs sok szolgáltató / számla. Nekem viszont már egy szemmel látható összeg éves szinten. Ettől még nem fogok kétségbe esni nyilván, csak nem tudom, hogy most melyiket szüntessem meg.

trey @ gépház

OTP-nel a CSBM kedvezmenycsomag nem opcio? Havonta fixen egy par megbizas araert mehet barmennyi.

szerk: En azert nem szeretem a manualis fizetest, mert ha evente egyszer elfelejtem, es ram verik a parszaz forint buntetest, akkor mar ott vagyok, hogy lehetett volna az egesz CSBM. :)

Online.

Netbankban van oldalt egy Kedvezmenycsomagok menu, ott tudod havonta egyszer varialni, hogy miket akarsz. Premium csomagban asszem az elso 3 db free, egyebkent ilyen parszazas havidijjal mennek. Ha tobb kell, mint harom, akkor erdemes figyelni arra, hogy a 3 legdragabbra kattints eloszor, mert az alapjan derul ki, melyik lesz ingyenes. :)

Ezzel nekem az a bajom, hogy nem lehet időzíteni, mikor fizesse be a beolvasott csekket. Az iCsekkbe beolvastam eddig a csekkeket, amint megjöttek, majd a lejárat előtt néhány nappal befizettem őket. A Simple alkalmazásban ezt a lehetőséget nem találtam, csak azonnali fizetés van. Egyszerűbb egy appban figyelni a befizetésre váró csekkek lejárati dátumait, mint a hűtőn lapozgatni őket. :)

Én is visszasírom a régi iCsekket....

"de a regisztracio utan e-mail-cim es jelszo kell (szinten minden alkalommal) ami nem nagy segitseg, igy is maceras."

Főleg annak akinél le van tiltva a Chrome és Firefox Focus-os ablakot használ minden ilyenhez. Ami ugye törli a sessiont amint elveszti a fókuszt.

Nem csak szerinted nem az előnyére változott!

A kérdés, hogy milyen telefonod van.... Samsung,  Android 9 esetén: Beállítások -> Alkalmazások -> 3 kis pötty -> Alapértelmezett alkalmazások -> Böngésző Alkalmazás és a Chrome nekem felajánlotta a mentett adatokat, viszont így akkor minden más is alapból a Chrome-ban nyílik meg. Másik megoldás lehet még ami nálam van, hogy minden alkalommal megkérdezi, hogy melyik böngészőt akarod használni. [Kétszer kell rá bökni.] Ugyanott lesz egy olyan, hogy "Legyen alapértelmezett" vagy egyszerűen keresd ki a nálad alapértelmezett böngészőt az alkalmazások között és a "Legyen alapértelmezett" résznél válaszd az "Alapértelmezések törlése" opciót.  Más Androidos mobilnál is hasonló helyen találod az alapértelmezéseket az Beállítások -> ... -> Alkalmazások -> Az alapértelmezett böngésződ...

[Sima Firefox-al sem működik. A Samsung saját böngészőjét nem próbáltam. A Firefox Focus az felejtős, ha jól látom alapból nem lehet elmenteni benne semmilyen adatot, még könyvjelzőt sem.]

Az milyen már, hogy szó nélkül használja a biometrikus azonosítást! (Más, "komolyabb" programok rákérdeztek legalább.)