Hangátvitel két eszköz között - Node red

Sziasztok!

 

Van otthon két tabletem két külön szinten. Mindkettőn node red dashboard ui-t jelenítek meg böngészőben. Mivel nem szeretek kiabálni megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne “walkie talkie” módjára használni az eszközöket. Sajnos ötletem sincs, hogy álljak neki, eddig a google sem volt a barátom. Hang felvétle és lejátszása is jó lehet. Tud valaki segíteni? 

Köszönöm!

Hozzászólások

Skype, viber.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A NRed egy dashboard valamilyen backend-hez (ami hw és os együtt). Ha ez támogatja a hangátvitelt, akkor biztos ki lehet vezetni a frontend-re. De maga a hangátvitel kérdéskörét kellene átgondolni:

- minek hatására legyen hangfelvétel? Gomb vagy mozgás?

- elég ha felveszi és a végén átküldi, vagy közben is kell hang?

- mi vinné át a hangot: mp3 http post vagy wav mentés NASra vagy spéci hangdarab átviteli cucc socket-tel. Broadcast vagy dedikált cél?

- Ezután jön a frontend kiválasztása vagy cseréje.

Itt egy dedikált android APP-ot csináltak erre: https://stackoverflow.com/questions/9238376/streaming-voice-between-android-phones-over-wifi

Másik SW: http://www.wimlog.com/app/headsetremote.html 

NR fut egy pi zeron. A cél az lenne, hogy az egyik tablet mikrofonját használva a másik tableten tolja ki a hangot. Nem kell egyszerre kétirànyú kommunikáció, elég ha gombnyomásra felvennè a hangot, elengedés után pedig lejátszaná a másik eszközön és fordítva. mp3, wav számomra mindegy.