D3162-A1 nincs hang

Fórumok

Sziasztok.

Illetve van hang, csak valamilyen ok miatt nem jut el a hangszórókig,sem a fülhallgatóig, sőt a gép indulásakor hallható rövid sípolás sem hallatszik, vagy bármilyen hibajelzés sem. A hangbeállitásoknál látható, ahogy a csikon a jelzés ide-oda mozog a hangerőnek megfelelően. 

Raktam be egy ősrégi Genius hangkártyát, ami működik és kiadja a hangot a hangszórókra, tehát a hangszórók jók.

Egy GT 630-as videokártya van, de mivel HDMI kábellal van rákötve a monitor ás a monitorban nincs hangszóró igy itt le van tiltva a hangkimenet. Ha a hangkártyát kiveszem akkor sem változik a helyzet.

A gép : Fujitsu Esprimo p910 e85 i5 processzor 8GB DDR3 memória

Hozzászólások

Egyszer nekem is megbolondult így a gépem (ugyanez a konfig). töröltem a hangkártya driverét és hagytam, hogy újra felismerje a Windows.

A tehén egy bonyolult állat, de én megfejtem.

" töröltem a hangkártya driverét és hagytam, hogy újra felismerje a Windows."

A Windows ujra felismerte de hang továbba sincs.

"Conexant CX20642 audio"

Letöltöttem,elkezdi a telepitést aztán hibaüzenet: a telepítő nem talál eszközt

Marad tehát a CMI8738, ami a linuxon működik de a Windows 10-re nincs hozzá driver. Így aztán a Windows néma mint a sír...

Ha HDMI-al kapcsolódok a Tv-re, ott van hang a Windowson is az Nvidia kártya jóvoltából

__________________________________________________

Sikeresen (ujra)telepítettem a Conexant CX20642 drájverét. Változás nincs. Most is csak azt látom, hogy a belső hangkártya működik. Mint azt már irtam fentebb a hangerő beállításoknál, a gépházban is az Eszközkezelőben is látszik, hogy a hangerőt jelző csik ide-oda csuszkál... A Windowson gyakorlatoztam a problémával és most utóbb hibakeresést indítottam ami azt a következtetést vonta le, hogy a hangerőt feljebb kell állítani. Ahol csak tudtam tökíg állítottam, de ettől nem változott semmi. Hol lehet még állítani a hangerőt?

__________________________________________________