Apple & AMD

Úgy néz ki AMD APU-k kerülnek Apple gépekbe. Ugyanis olyan  AMD APU-kat fedeztek fel a macOS Catalina 10.15.4 beta1 kódjában mint a Picasso, Raven, Renoir és a Van Gogh.

Megjelent egy kép a twitteren még csütörtökön, amire a  macrumors is hivatkozik, majd sorra pl.: a techpowerup, vagy a tomshardware is megírta. És vasárnap (én úgy látom teljesen függetlenül ettől) Linus közzétett egy videót: Apple should have gone AMD

Meglátjuk.

Hozzászólások

Az AMD végre elért arra a szintre amikor már nem csak a fanatikusok veszik meg. Én spec elégedett vagyok a Ryzen-es Dell laptopommal.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

AMD processzor az első fémkupakos (nem ellobbanó) verzió óta mindig is szuperjó volt. Előtte is gyors volt, csak sérülékeny.

A hozzá tartozó alaplapi chipsetek voltak ultra-hulladékok.

A fórumokból úgy látom, hogy most is érdemes utánajárni hogy _pontosan_ melyik rammal fog működni, meg kérni a bios-frissítést, mert nem indul el új proci a régebbi lapban. Ezeken a felhasználói élményeken javíthatnának.

Kipróbálnám, de magamtól soha eszembe nem jutna amd-t venni. 

Ezek a most hype-olt AMD procik lebegőpontos teljesítményben hogy muzsikálnak? Amikor legutóbb gépet vettem (elég rég volt), akkor ugyanannyi pénzért minden paraméterében az AMD adott gyorsabb CPU-t, kivéve a floating point, úgyhogy maradtam az Intelnél. (A másik ok persze az volt, hogy Intel chipsetes alaplap Linux-támogatásával még sosem volt gondom, ellenben az AMD (akkor még ATI) grafikus kártyával igen, pl. egy idő után simán kidobták a zárt driverből, ami azért minimum 5 év bojkott.)

Mondjuk a Mathematica benchmark érdekelne, sajnos i7-3770 a leggyorsabb a Wolframnál. Nem töltöttem vele nagyon sok időt, ha valakinek van ilyen masinája, és Mathematica-ja, érdekelne a válasz. Ha nem, majd megnézem alaposabban, ha éppen gépet veszek, most csak kíváncsi voltam, hogy érdekli-e az AMD-t a floating point, vagy nem.

Változnak az idők. Számos alkalommal elhangzott már, hogy mennyit fejlődött az AMD hardver és a szoftveres támogatása is. Szerintem a floating point teljesítménye az nem az "érdekel, vagy nem érdekel" kérdése, de véleményem szerint, ha nem lenne jó, nehezen tudott volna teljesítményben az Intel mellé/elé kerülni. És nem csak azért erős(ebb) mert több magja van...

Laptopnál a CPU az a komponens, ami kb. 10%-ban befolyásolja a döntésemet. Vagy még annyi se.

trey @ gépház