neon downgrade

Kb. fél éve használom a KDE neon testing verziót probléma mentesen. Viszont a tegnapi frissítés (KDE4.18) után nem indultak el a plasma widgetek a discover és egy pár app. Felvettem egy test usert, ez Gnome-nál már párszor rávilágított a problémára. KDE esetén ezzel most nem jutottam előrébb, mert ugyanaz volt tapasztalható mindkét felhasználóval. Mivel annak idején csak teszt jelleggel választottam egy random KDE distrot  így adta magát a dolog, hogy nem kellene sokat gondolkozni a probléma okán inkább valahogy át kellene állni a stable ágra amit a neon user-ként jelöl. Szerencsére gyorsan megtaláltam ezt a scriptet amivel gyorsan és probléma mentesen át is álltam az user ágra. Kicsit féltem, hogy hiányozni fog egy pár feature ami csak a testingben volt meg, de így egy nap után csak annyi különbséget tapasztaltam, hogy eltűnt a night color ikonja a system tray listáról.

Hozzászólások

A user edition elég stabil, már több mint fél éve használom. Csak a szokásos KDE nyavalyák vannak amik bár idegesítőek, de mégsem értek meg eddig egy újratelepítést másra.

Csűrd fel a manjaro kde -t és kapsz egy tesztelt, de mindig friss verziót. Ezt mindanhol jól megokoskodom, amikor azt látom hogy uborkából/debianból/bármiből testing branch-en szopnak az emberek.