HDMI elosztó ami kiszűri a HDCP-t

Fórumok

Sziasztok,

Van egy olyan problémám, hogy úgy tűnik, hogy a Samsung TV-m paneljében valami megpukkant, mert a Playstation jelét csak úgy tudja átvenni, ha kikapcsolom a HDCP-t a konzolon (eddig jó volt). Emiatt viszont a Netflix, Youtube stb nem működik.

Amit olvastam, hogy bizonyos HDMI elosztók ezt a jelet ki tudják szűrni, így nem kéne tv szerelőt hívni - ami nem is tudom hogy létező szakma e még egyáltalán..

 Szóval a kérdésem, hogy tudom eldönteni, hogy melyik HDMI switch képes ilyesmire. Pl ez jó lehetne, de vajon tud e ilyet:

https://aqua.hu/kabelek/logilink-hd0006-mini-hdmi-3-az-1-ben-switch-erositovel-t201657

Ezek a kívánalmaim

- legyen könnyen beszerezhető (AQUA BESTBYTE, MEDIA MARKT stb.),

- olcsó (10 000 HUF)

üdv.

Hozzászólások

Hivatalos forrásból szerintem felejtős, talán aliexpress és társain még kapható ilyesmi. Mindenesetre elég gyanús, hogy "valami elpukkant" és emiatt nem megy a HDCP, szerintem ha valami elpukkant volna, más bajok is lennének. Inkább egy kontaktos HDMI kábelre gondolnék vagy egy zajos tápegységre.

Nekem is gyanús, de ha a monitorom dugom rá akkor működik. Ezért gondoltam, hogy a TV-vel van gond. De lehet, hogy más a probléma valóban. Én arra gondoltam, hogy egyszerűen lejárt a titkosító kulcs érvényessége és ezért nem működik.