Videó megosztó autentikációval

 ( procika | 2019. augusztus 1., csütörtök - 16:15 )

Sziasztok!

Remélem akad köztetek valaki aki már használt ilyet, vagy tud olyan rendszert amit nekem megfelelne.

Vannak videó anyagok amiket védetten elérhetővé kell tennem. Gyakorlatilag ez most úgy néz ki, hogy egy webalkalmazás van ami a videó adatlapját is tartalmazza, HTML5 videóként a 720p MP4 fájl be van ágyazva. Amennyiben belépett a felhasználó akkor PHP-val a web gyökérkönyvtára alól kiszolgálom a fájlt.

Ezzel több probléma van. Ahányszor beletekernek annyi kapcsolatot nyit a böngésző a webszerver felé és ha gyorsan bele akarnak nézni több helyen a filmbe akkor a böngésző is besokall. Lehet az Apache is vagy a PHP-FPM is ludas, de ennyi erővel akár a gagyi routerek is közre játszhatnak, hogy megáll a film. Böngésző bezár, újra bejelentkezni és megy tovább. Ezek 500-1500Mb-os fájlok.

Ezt szeretném kiváltani. Vimeo vagy hasonló minőségű videó megosztóra feltenném ezeket a filmeket. Mivel ezek jogvédettek így nem biztos a privát link elegendő védelem. Olyan rendszert keresnék ahol valami módon tudok autentikálni a webes alkalmazásomból a videó megosztó fele, hogy most erre a munkamenetre, kérésre kiszolgálhatod a videót. Illetve a közvetlen MP4 lejátszást is elhagynám mert akinek gyenge a net annak akad. Én Digivel nem tudtam akadást előidézni, mobilnet is otthon bőven 100Mbit felett van... Viszont sok zsűritagnál baj volt. Így inkább egy profibb rendszert használnék. Természetesen tisztában vagyok vele ezek fizetős dolgok, hely is legalább 500 Gb kell, igaz csak kb. 4 hónapra.