Nyomtatás

 ( lcsaszar | 2019. március 11., hétfő - 20:12 )

Nagyon egyszerű igényem lenne: nyomtatni szeretnék az okostelefonomról. Otthoni hálózat, nyomtató-kiszolgáló, semmi extra. Nem érdekelnek a felhő alapú megoldások.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

platform?
Nekem az android pie-t futtató telefonom a helyi hálózaton lógó hp nyomtatóra simán nyomtat direktben (bár alapból talán csak a tájolást lehet állítani). Plusz vannak mindenféle gyártónak saját alkalmazásai amik ilyen "print target"-ek.

Samsung A3 Android 8

Van valami alapértelmezett nyomtató szolgáltatás, de nem találja a printert, és akkor sem, ha megadom az IP címét.

Szerk.: találtam egy PrinterShare nevű alkalmazást, azzal végre sikerült nyomtatnom magából a PrinterShare alkalmazásból. De ha valami mást (pl. emailt) nyitok, ott az email alkalmazás, vagy amit megnyitottam, felkínálja a nyomtatás lehetőségét, de mégsem nyomtat.

Sub - a napokban én is ezzel szenvedtem. Nem sikerült megoldani egyenlőre :(

Samsung J5 (2016) telefon Android 7.1.1
HP 2600n Color LaserJet hálózati nyomtató

A HP Nyomtatószolgáltatás app (külön telepítendő) azt mondja nem tud kommunikálni a nyomtatóval.
A Samsung nyomtató app persze nem is látja - gondolom az Samsung nyomikhoz van.

Nálam "HP Print Service" egy HP LaserJet 4200-zal nyomtat rendesen Android 8.0.0 rendszeren.

Köszi :-) Igen, attól félek, h ezzel a 2600n típussal van valami baja a HP Print Servicenek
Most kipróbáltam a fent emlitett PrinterShare appot. Sikerült belőle nyomtatnom. Illetve megnyitottam egy excelt és ott is felajánlotta a nyomtatást és ki is nyomtatta.

Azért ott valami nem kerek a környezettel, tudtommal az LJ2600n szimpla JetDirect protokol-on keresztül is elérhető, az meg kb az elmúlt 35 évben a HP minden hálózati nyomtatóján ugyanúgy működik.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Igen, jól tudod. És pl notiról megy is ezen protokollon keresztül. Azonban a telefonon ez a HP Print Service izé, csak azt mondja, hogy ez a típus nem támogatott. Most frissítettem is a nyomtató firmwarejét. 2007-es volt eddig, most 2012 ez a legújabb amit találtam. De nincs változás. Sok lehetőségem nincs. Kér egy nevet, meg egy IP címet. Ha direkt rossz IP-t adok meg akkor más a hibaüzenet. A név mezőbe is próbáltam már mindenféle nevet megadni - de úgy tűnik nincs jelentősége.

A név az gép név, vagy nyomtató név? Ha jól emlékszem a HP-k "text" és "raw" nevű nyomtatókat ajánlanak ki (mármint az lpd/lpr protokolon, de mintha Jetdirekten ilyen se lenne).
Lehet, egyszer belövöm az otthoni 2500n-et, de mivel a PIXMA majdnem tökéletesen megy, eddig nagy igényem nem volt rá.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

De milyen nyomtató? Nálunk legalábbis kellett a gyártó androidos eszköze is hozzá - az ismertebb nevű gyártók eszközeihez láttam appokat.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Xerox Phaser 3117 lézernyomtató, megfejelve egy wifi printer serverrel. Természetesen minden egyéb (Windows) gépről tudok nyomtatni rá. Ami appokat (nyomtatási szolgáltatásként települnek) eddig próbáltam, azok vagy nem látják a nyomtatót a hálózaton (pl. Xerox Print Service), vagy felhőbe akarnak kommunikálni. Kivéve ezt a PrinterShare-t, de az csak ebből az app-ból nyontat, natívan más alkalmazásból nem. Vagy én voltam béna.

vagy a printer(server) a bena, es nem nyujt airprint (like) szolgaltatast.....

Hát a http://printershare.com/help.sdf szerint először nyomtass a saját app-ból, ez elsőre drivert tölt le. Utána már másból is kéne menjen. Ha az akármilyen appból a Nyomtatást helyett a Megosztást választod, akkor a listában nincs ott a Printershare? (Nálunk ez úgy működik, hogy fenn van a gyártó natív nyomtató modulja telepíteve, és van app, amiben van nyomtatás és ott látszik a nyomtató, van, hogy látszik de nem megy, és olyan is, ahol csak a megosztás menüponton keresztül. (Sőt, a nyomtatógyártó saját appja időnként a bekapcsolt nyomtatót nem látja a hálózaton, ilyenkor ha bemegyünk az új nyomtató választóba, akkor 1-2 sec után már megjelenik a korábban felismertetett nyomtató, és szépen nyomtat.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Köszönöm, így már működik.