ÁNYK 1965 nyomtatvány XML import hiba

Fórumok

Az ÁNYK-ban az ÁFA bevallás nyomtatvány importálható XML fájl adattartalmával szembeni követelmények a 1865-höz képest a 1965-ben módosultak. Ezt kellene átvezetnem egy, az ilyen XML-t generáló szoftveren. Akinek van hasonló tapasztalata tudna infót adni arról, hogy
- milyen módon értesülhet egy fejlesztő cég arról, hogy a NAV egy adott nyomtatvány szerkezetén változtat. Jelenleg az "ügyfél szól, hogy az ÁNYK a múlt hónapban még megette a generált XML-t most meg nem" metódus működik nálunk. A "nézd meg minden nap a NAV oldalát és ott vagy jelzik vagy nem" módszerre nem szeretnénk áttérni. Létezik erre 21. századi megoldás csak nem tudunk róla?

- tud valaki olyan support elérhetőséget az ÁNYK-hoz, ami nem telefonos zenestreaming-ként funkcionál?

- és végül a konkrét probléma: "A sablon nem tartalmazza az adatállományban található (0D0001B001A mezőkódú) mezőt" hibaüzenetet kapunk az import során. De amikor megnyitom a "c:\Users\Public\abevjava\nyomtatvanyok\NAV_1965_1_0.tem.enyk" sablon fájlt, megtalálom benne ezt a mezőkódot.

Ha nem fogalmaztam helyesen vagy valami alapvető tájékozatlanság sütne a levelemből, akkor elnézést, de nekem ez lesz a első.

Hozzászólások

Nem lehet hogy az adott mező rossz helyen szerepel, vagy ott nem szerepel, ahol kellene? Pl az A lapon az M helyett vagy fordítva?
Én nem bajlódtam sablonnal, próbáltam visszafejteni az átadandó adatok és a kézzel kitöltött és mentett XML függvényében, persze nem biztos, hogy ez volt a jó megközelítés, utolsó két hetem volt egy cégnél és dacból dobtam csak össze (tesztek alapján működött rendesen), hogy a pőstieknek megüzenjem, hogy backuphatják, amiért hónapokig nem voltak képesek megcsinálni.

Amik eddig 0D-vel kezdődtek, azok a 1965-ben 0C-vel kezdődnek. (a 0E helyett meg 0B lett). A NAV meg bekaphatja, hogy ilyenek miatt hozzá kell nyúlni a programokhoz.