Flickr

Február 5-én a Flickr az ingyenes usereknél törli az összes képet a legutolsó 1.000 darabot leszámítva. Ha most elkezded exportálni, akkor fájlmennyiségtől függően még leérhet. A saját export tooljukon (elvileg olyan is van) kívül van egy-két export cucc hozzá, a teljesség igénye nélkül az ArchiveTeam összeszedett párat: https://www.archiveteam.org/index.php?title=Flickr

Aki esetleg kicsúszna az időből, esélyes, hogy az Archive Team-nél meg lesznek a képei.

(talán a legelérhetőbb hivatalos bejelentés; mindenhol máshol apró betűs és kattintás utáni részekre fért csak bele: https://twitter.com/flickr/status/1058028493387259905)

Hozzászólások

Aki gyorsabban szeretné annak javaslom pl a https://www.multcloud.com/ szolgáltatást amivel flick-ről lehet pl egyből pcloud-ra vagy google-ra, de sima FTP-re is másolni a képeket. Utána mondjuk érdemes megnézni hogy tényleg mind megérkezett-e, függetlenül attól hogy mit ír ki.

Ez nem néz ki rosszul, bookmarkolom, hátha valamikor szükségem lesz rá.

Én csak azért vagyok Flickr user, mert most regisztráltam, hogy tudjak archiválni. Van két csatorna ~3.5 és 5.2k képpel, amiket biztos, ami biztos alapon le akarok menteni, bár az egyik tulajának már szóltam, hogy figyeljen erre (de inkább legyen meg nálam is arra a két hétre, amíg megőrzöm, minthogy a "jólöszazingyenesklódis" userek marhasága miatt pótolhatatlan cuccok tűnjenek el). Így ugye a Flickr saját exportja (és a multcloud) kiesett, de egy kicsit patchelt flickmirrorrerrel (a képlista lekérésekor nem a default "me"-t küldi a user_id-ban, hanem amit beállítok neki), jönnek lefelé.
ArchiveTeam eközben 667 tera környékén jár :D

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Ha most elkezded exportálni,"

Inkább fizettem 36 eurót egy évre.

--
trey @ gépház

Láttam, hogy Pro vagy, azért nem említettelek meg a postban ;)

De lásd a fenti hozzászólásom, van, amikor menteni kell, ami menthető (ill. ja, Jason Scott kiharcolta, hogy _ajándékozhatnék_ is Pro előfizetést, de a franc fog ~100 eur környékén adakozni két fióknak :) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Szerencsere mar jo regen beszuntettem a flickr accountomat (nagyjabol a yahoo data breach tajekan).