Japanese government plans to hack into citizens' IoT devices

 ( toMpEr | 2019. január 29., kedd - 1:41 )

The survey is scheduled to kick off next month, when authorities plan to test the password security of over 200 million IoT devices, beginning with routers and web cameras. Devices in people's homes and on enterprise networks will be tested alike.

The Japanese government has embarked on this plan in preparation for the Tokyo 2020 Summer Olympics. The government is afraid that hackers might abuse IoT devices to launch attacks against the Games' IT infrastructure.

Their fear is justified. Russian nation-state hackers deployed the Olympic Destroyer malware before the opening ceremony of the Pyeongchang Winter Olympics held in South Korea in early 2018 as payback after the International Olympic Committee banned hundreds of Russian athletes from competing.

https://www.zdnet.com/article/japanese-government-plans-to-hack-into-citizens-iot-devices/

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez olyan mint amikor a focicsapat kapitánya azért erőszakolja meg a szurkolólányokat, nehogy már egy drogos gettó nigger vegye el a szüzességüket szintén nemi erőszakkal.

pont olyan.

-1, a cikk alapjan nem latszik annyira veszesnek a dolog: a japok raprobalnak a default jelszavakra, hogy felmerjek a riziko fakktort, de amugy nem csinalnak >>rosszat<<...

--
O1G = orbanegygeci

A hazban lako japan lany annyira szepen mosolygott, mikor kinyitottam neki a kaput es elore engedtem, hogy en biztos nem tudom elkepzelni, hogy a japan kormanynak barmilyen rossz szandeka lenne ebben az esetben.

napszuras?

--
O1G = orbanegygeci

Mondanam, hogy itt Manchesterben nem valoszinu, de mar nekem is sikerult, szoval az se lenne igaz :)

lol, latom, nem felsz megosztani a tapasztalataidat...

--
O1G = orbanegygeci

Ha valakinek meg kell tenni, akkor inkább tegye meg a kormány, mint ivánék vagy a kínaiak...

Naluk is a kormany teszi... :)

Az orosz.

Ott van Telekom? Fel lesznek jelentve!!!

„IoT devices, beginning with routers and web cameras”

Valamiről lemaradtam? Már a router is IoT eszköz?

Interneten lóg, és thing... Viccen kívül a kategória rossz, de érdemes a routereket is bevenni a buliba, de én pont azokat hagynám utoljára.

Ha már foltozták a rútereket, akkor már nehezebb lesz pentestelni a belül lógó cuccokat :-)

"Russian nation-state hackers deployed" Gondolom Putyin sajtótájékoztatón beismerte, hogy ők csinálták, ezért annyira biztosak benne.

Vagy bennehagyták a kódban az "ujjlenyomatukat"? LOL

"Russian military spies hacked hundreds of computers at the 2018 Olympic Games in South Korea — and tried to make it look like North Korea was the culprit, according to a new report. It is likely retaliation against the International Olympic Committee (IOC) for banning Russia from the Olympics because of a widespread doping scheme it used to cheat in previous competitions."

https://www.vox.com/world/2018/2/25/17050058/russia-hacked-olympics-pyeongchang-north-korea

Persze lehet, hogy valójában egy harmadik ország volt, de igazából majdnem mindegy.

Szerintem a kormány részéről jó kezdeményezés, valószínű rövidebb idő alatt, látványosabb eredményeket lehet vele elérni, mint más ötletekkel az IoT biztonság növekedésére. (pl. gyártókat kötelezni a supportra)

Igazából tényleg mindegy, csak arra akartam rámutatni, hogy az Internetes piszkálódásban/hadviselésben semmit nem lehet bizonyítani, és mikor rákenik valakire/valamire, az színtiszta propaganda, mert biztosat nem lehet tudni.

Ugyanúgy lehettek tongai hekkerek is, akik úgy kenték oroszokra, hogy közben eljátszották, hogy észak-koreaiakra akarták kenni. De lehettek békaemberek is.

Információ nincs. Információtartalma egyedül annak van, hogy kire próbálják rákenni...

Szerintem elég sokszor tudják bizonyítani, de akkor se fogják a pórnép orrára kötni azt, hogy mi is a bizonyíték, és azt hogyan is szerezték meg...

És igazából nincs is rá szükség, mert a "lakósság" 99,999%-a nem lenne képes ezt értelmezni, mert egyszerűen nem ért hozzá annyira. Ezért vannak bíróságokon is szakértők, akik elmagyarázzák az adott szakterülethez nem értőknek a valóságot, illetve remélhetőleg azt.

A nagyközönségnek bőven elég az, hogy kiáll egy hivatalos ember és azt mondja, hogy itten az pirézek hakkoltak, aztán ezt majd jól elhiszi/nem hiszi el attól függően, hogy milyen propagandával mosták át az agyát.

Ha életedben jártál volna magyar bíróságon IT tartalmú peren, nem írtnál ilyen fincsi konteókat.
A bírósági szakértők fogalmatlansága a fórumpistikékével vetetszik.

Szerencsére eddig még nem kellett, és remélem soha nem is kell majd.
De hallottam már én is érdekes dolgokat, pont ezért írtam azt, hogy "szakértők, akik elmagyarázzák az adott szakterülethez nem értőknek a valóságot, illetve remélhetőleg azt."

Hja... fontos kitétel, mert a szagértők nagy része a szakma legalja.

+1 A GDF diplomás már elit szagértőnek számít :)

De egyébként velejéig korrupt a magyar bírósági szakértői grémium úgy ahogy van. Más területeken vannak jó szakemberek, de ettől semmi sem változik mert azok a bírósági szakértők is hasonlóképp korruptak.
Akinek rövid az emlékezete keressen csak rá Melegh Gábor nevére. A szagértő tróger Rezesova négy halálos áldozatot követelő szlovák milliárdos örököst mosdatta vastag arcbőrrel a bíróságon. A szőkített balpina totál részegen hajtott bele áldozatai autójába a sok tonnás BMW crossover-ével. Ő amolyan Paris Hilton szlovákiai kiadásban.