Kínai reklám app fülöncsípése

Fórumok

Üdv!

Van egy Lenovo A806 Golden Warrior típusú telefonom amin az utóbbi időben random időközönként, de jellemzően alkalmazás indításkor egy teljes kijelzőt elfoglaló kínai/japán? (egyik nyelven sem tudok, csak a "házikó-létrával" karakterekből tippelek :-)) reklámot vagyok kénytelen nézegetni... kiírtanám a kis rohadékot, de nem találom. A készüléken 4.4.2 android van... erre sajnos nincs újabb. A telefonon anno a "linux deploy" miatt root-olva lett. Természtesen végigtúrtam a telepített alkalmazásokat... kevés sikerrel. Telepítetten a Norton Clean programot, mert abban lehet "data usage" alapján listázni a telepített cuccokat. Zsákutcának bizonyult, mert csak olyan appok bonyolítottak adatforgalmat amiknél ez normális... amely appok adatforgalmat generáltak a Norton szerint azok a másik telefonomon is fennt vannak és ott nincs ilyen probléma.

Akinek van ötlete metre induljak az ne kíméljen.
Minden választ előre is köszönök.

Üdv:
Sferi

Hozzászólások

Próbálj ki néhány nevesebb más antivírus programot is! Én az Eset programjával kezdeném.
De a MalwareByte is találhat valamit.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nyilván csak egy gondolat, de ha lenne kép a reklám izéről, lehet könnyebb lenne.

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

noroot firewal
Net bekapcsolása után az elsők között akar majd kommunikálni, így gyorsan kiderül mi az.

Hali!

A tűzfalon szépen figyelgetve az alkalmazásokat kezd derengeni valami az alagút végén... úgy tűnik jelenleg, hogy a Purify nevű app a ludas (kicsit érdekes, mert a telefonon előre telepített alkalmazás és csak mostanában kezdte az ilyen jellegű aktivitást). Ami viszont ebből következően felmerül: miként lehet "legyakni" ezt az alkalmazást? Nem elég ha tiltom a tűzfalon, mert akkor is próbálkozik, csak mivel sikertelen, ezért 1-1 másodpercnyi full "fehér" képernyőt dob csak a reklám helyett... tőből szeretném amputálni, ha van rá lehetőség. A play áruházban a telepített alkalmazások között nem is látszik (igaz ott saját alkalmazások néven futna, de ez nem általam telepített).

Üdv:
Feri

Az előretelepített appot nem lehet eltávolítani csak letiltani!
Illetve némelyiket lehet frissíteni, hátha abban nincs reklámtöltögető. (Az eredeti akkor is ott marad csak nem látszik és ami lényeges nem indul el.)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

"Az előretelepített appot nem lehet eltávolítani csak letiltani!" - root-olva van!

Dobj fel valami root file manager-t, aztán keresd meg a system/app vagy system/priv-app mappában a "bűnöst" (Purify.?) aztán a kuka ikon és reboot.. Még hogy nem lehet törölni, hát még egy .apk belsejéből is azt törlök amit akarok, ha van root-jogom..

--
God bless you, Captain Hindsight..

Hali!

Miután leszedtem azonnal volt reboot, így csak az utána lévő állapotról tudok nyilatkozni :-)
Bevallom azért fordultam itt a közösséghez, mivel a norton és társai nem találták... Én meg már mindeféle rendszer processzek közé ágyazódott kártevőket vizionáltam. "Kicsit" túltoltam ezt a dolgot fejben :-)
Szerencsére nagyobb volt a füstje mint a lángja (kopp-kopp).

Üdv:
Feri

Ez a Baidu reklámja, tehát onnan szolgálja ki valami. Ha segít, a magas vérnyomásról szóló ismertető oldal. :)