Youtube - hang probléma

 ( sigellef | 2019. január 23., szerda - 12:40 )

Üdv!

Ubuntu 18.04, Firefox böngészőben néhány (elenyészően kevés) youtube-videónak nem hallatszik a hangja. Akkor sem, ha downloaderrel leszedem, és fájlból játszom le. mpv, mplayer, ffplay, vlc, gnome-mplayer, egyiknél sem.
Pedig van neki hangja!
Egy másik gépen, Ubuntu 16.04, Firefox böngészőben simán lejátssza, ha downloaderrel leszedem, és hazaviszem, otthon is lejáttsza mindegyik lejátszóval.

példa:
https://www.youtube.com/watch?v=xfAVrSTHADs&t=1125s

Hol keressem a hibát?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ne a video URL-jét add meg, hanem azt, hogy pl. ha letöltöd, akkor mit mond rá egy mediainfo fájlnév , vagy éppen egy ffmpeg -i fájlnév. Ugyanolyan codeceket látsz mind a két gépen?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Szia,

ffprobe mit mond a leszedett videókra? esetleg hasonlítsd össze a kettőt,

én ssyoutube-bal töltöttem le, az ffprobe szerint "Stream #0:1(und): Audio: aac (LC) (mp4a / 0x6134706D), 44100 Hz, mono, fltp, 72 kb/s (default)", ebből a mono, fltp lehet érdekes, ami a http://www.ffmpeg.org/doxygen/2.0/samplefmt_8h.html szerint mono, float, planar, talán ez lehet a baj, hogy nem interleaved, de szerintem a monó miatt "nem is lehetne" az,

Amit én megnéznék, hogy mikor a problémás gépen próbálod lejátszani mpv-vel a letöltött fájlt, akkor az konzolból indítva mit írogat a kimenetre.

De így a hiba leírása alapján arra gyanakodok, hogy valami videóletöltős plugin zavar be a böngészőbe. Esetleg a hangkimenetet kéne megnézni Ubuntuban, hátha az egyik audiósáv le van húzva 0-ra, míg a másik nincs, és esetleg a mono hangsáv emiatt nem hallatszik.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP