Eladta a veséjét, hogy meg tudjon venni egy iPhone-t

Minek lenne szükségem két vesére? Egy is elég. - Egy kínai fiatal ezzel magyarázta, hogy miért adta el illegális szervkereskedőknek a jobb veséjét, hogy aztán a befolyt pénzből megvehesse a legújabb iPhone-t, amivel a barátai előtt akart menőzni.
24.hu

Hozzászólások

Félelmetes egyesek értékrendje. Valahol a nevelés csődje egyébként.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van két jó dolog ebben.
1. Hogy nem ilyen vagyok.
2. Hogy vannak ilyenek, hiszen ki tudja mikor fog kelleni nekem egy vese.

> Hogy nem ilyen vagyok.

Nana...ezt aligha jelentheti ki bárki! Sztem amin el kell gondolkodni a hír kapcsán az nem az, h odaadnád a veséd egy telefonért. Hanem az, hogy mennyire vagy fertőzött az un. fogyasztási kultúrával, illetve érted-e hogy amit birtokolsz, az birtokol Téged? Mély értelmű dolog ez, bölcselet modern formában - ahogy kedvenc zenekarom énekli: ...csak az, amit adtál, csak az a tiéd...

Plot twist:

Masnap egy sikatorban vesen szurtak a telefonjaert...

Oh, én azt a hírt várom aminek ez lesz a címe: "Eladta a veséjét, hogy szexrobotot tudjon venni!"
És a kör akkor zárulna be, mikor a cikk kivesézné, hogy a robotra 30 év cseregarancia jár és ellátja az összes háztartás körüli munkát és ha kell ápolja a gazdáját.
Szerintem nem terem annyi kukorica az országban, ami elég lenne popcornak az ezt követő felháborodás és dráma kiélvezéséhez.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nyugi. 20 éven belül lesz.
Ha el tudok képzelni disztruptív technológiát, az az anatómiailag korrekt androidok. Alapjaiban zúzná szét a hagyományos társadalmat.
Gondolj bele, a nők kezéből kikerülne az egyetlen olyan eszköz amivel bármiféle kontrollt tudtak kifejteni férfiak felett. A teljes eddig felépített szaporodásbiológiai stratégiájuk menne a levesbe. Ugyanolyan szociális és gazdasági nyomás nehezedne rájuk mint a férfiakra.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerintem hülyeség. Most is képes fiziológiai örömet szerezni magának mindenki. Ami miatt keressük a partnert, az az, hogy örömet szerezhetünk neki, tehát az az élmény kell, hogy van a másiknak egy szükséglete, amelyet a puszta létünkkel kielégíthetünk, s ebben leljük örömünket. A gépek ehhez senkit sem visznek közelebb.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pirosodik a bullhit jelző, vegyél vissza a fordulatszámból.
A magadnak okozott fiziológiai öröm, nem azonos egy másik partner által nyújtottéval, mert más izomcsoportokat mozgat meg, más idegpályákat stimulál. Minél közelebb van ez a stimuláció a genetikailag behuzalozott szaporodási élményhez, annál nagyobb a válaszul kapott jutalom. Önstimulációval nem tudod ugyanezt elérni. Aki már volt nővel az tudja, hogy nem azonos a Marok Marcsával.
A másik oldalon ott van a párkapcsolati stressz, ami két élő szervezet együttélésének az esetében mindig ott van és mindig ott lesz. Ha egyedre vetítve vizsgálod a párkapcsolati dolgok is a befektetett energia megtérülésén dőlnek el. Egy férfi nem fut a végtelenségig egy olyan nő után, akit nem dughat meg. A párkapcsolatban fellépő fezsültségek, valamelyik fél által aránytalanul magas energiabefektetésnek az eredménye a kapcsolatok tönkremenetele.
Egy célprogramozott AI esetében elég kicsi az esély, hogy folyamatosan párkapcsolati energiabefektetéseket kelljen tennie a humán félnek, vagy dominanciakérdések merüljenek fel. Arról nem beszélve, hogy az AI technológiák fejlődésével, mind egyre hatékonyabban tud partner lenni és olyan képességekkel tud rendelkezni, amivel egy emberi partner nem rendelkezik. A mostani primitív AI-k is képesek fiziológiás állapotot felmérni látott kép alapján. Mivel az AI csakis a humán partner kiszolgálására fókuszál, adaptív tud lenni.
Egy AInak jóval alacsonyabbak az igényei, mint egy humán partnernek.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nagyon racionális, amit írsz, de az ember véleményem szerint nem írható le szimplán közgazdasági modellekkel. Van emocionális része ennek. Biztos vannak olyanok, akik számára a szex nem szól másról, mintsem egy minél teljesebb fiziológiai élményről, de szerintem továbbra is igaz, hogy van a lényünknek egy olyan, nem mellesleg igen fontos területe, amely szubjektív, érzelmekként hivatkozunk rájuk, és ennél fogva erre a feladatra a gépek nem lesznek alkalmasak. Nyilván azok számára igen, akiknek a nő nem volt egyéb, mint a megkönnyebbülésüket elősegítő eszköz. Ugyan sokat romlott az emberiség állapota, de szerintem ennyire még nem vált sivárrá a többség. Azért az is jelent valamit, ha bullshitnek nevezed, amikor az emberi érzelmek jelentőségére teszek utalást...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kevered az ok okozati összefüggést. Az érzelmek semmi mások mint a pillanatnyi pszichés, hormonális állapot jelzői. mivel nem vagyunk robotok, a szervezetünk nem számszerűen, paraméterekkel jelzi, a pillanatnyi státuszunkat hanem az érzések, érzelmek által. Látsz egy számodra megfelelő szaporodási paramétereket mutató egyedet kanos leszel. Ha van felesleges energiád és elérhetőnek tűnik a partner szerelmes leszel. A partner pozitív válaszreakciókat ad, még szerelmesebb leszel, hogy még több energiát fektess a megszerzésébe. A leendő partner mással áll össze, a szervezeted kiszámolja az elvesztegetett erőforrásokat és csalódott leszel. Úgy véled befektetett erőforrásaid jóval nagyobbak voltak mint a versenytársadé, dühös leszel és lekurvázod a Facebookon.
Az érzések, érzelmek nem csak párkapcsolatra vonatkoznak hanem mindenre, élőre, élettelenre, még elvont dolgokra is. Az ember szerethet egy állatot, egy gépet, munkáját, de még az időjárást is. Ezekbe lehet akár szerelmes is, maximum kicsit hülyén néz rá a társadalom. Különösen ha mondjuk egy felhőt akar megdugni.
Ezért nem szabad az érzésekre, érzelmekre pátosszal tekinteni és a legszebb, hogy szubjektív voltuk miatt még az sem szükséges, hogy a másik félnek azonos érzései legyenek.
A másik, amit nem veszel figyelembe az az empátiás és az antropomorfizációs képességünk. Ez simán képes felül ütni a racionális részünket. Már az is nehezünkre esik, ha egy robotot kikapcsoljunk, ha az az életéért könyörög. Most képzeld el ezt egy olyan robottal, ami már-már megtévesztésig emberszerű és teljes mértékben arra van kihegyezve, hogy minél jobban kötődj hozzá.
El kell fogadni, hogy a világ hazugságok, manipulációk hálózata ami az embernek nevezett szénvegyület halmaz szaporodási sikerességére van kihegyezve. És ezek a hazugságok olyan szinten működnek, hogy van akinek az is jutalom, ha szaporodásképtelen partnerrel párosodhat. Lásd: homoszexuálisok, pedofilok, zoofilok, nekrofilok, dendrofilok, stb.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerintem túl sokat gondolsz a mai emberekről. Azok akik ebbe az utópiába beleképzelhetőek még éppen az apjukban úszkálnak, miközben már *most is* annyi a gyereknevelés rengeteg családnál, hogy rábasszák az ajtót és a munkát rábízzák a számitttóra. A gyerek bent tizenévesen már kiverte vagy 5000-szer válogatott análszexre vagy körbehugyozós-asztalraszarós halat-seggbedugós indiántáncos nagyi-erőszakolós E.T.-pornóra vagy a lányok éppen 12 évesen már interneten kikurválkodták magukat és talán már análisan sem szüzek 25 centis rücskös dildóktól sem. Náluk mi lenne izgalmas egy valódi és törvényszerűen problémákkal behálózott kapcsolatban, amikor az egész életüket hálózatba kötve élték és ott szocializálódtak? Ha akartak ott "leléptek" vagy névtelenül okoskodva elküldték a vérbe akit akartak. Otthon nem így menne.

Ha egy ilyen gyereknek felnőtt korában beszól az asszony vagy épp az ember akkor ott valakinek be fog szakadni a feje. Még csak azt sem lehet mondani, hogy hajtja a kémia és eljátssza a jófiút vagy jókislányt mert este kap valamit az ágyban. Hiszen már kapott nyolcvanszor extrémebbet életében tizenötezerszer, majd miután megtörölgette magát indította mittudomén az aktuális WoW-klónt és már sínen is érezte az életét.

Család meg házasság ígérete, partner keresése? 10+ éve annyi munkánk volt az asszonnyal, hogyha tudnád hány esküvői fotózáson voltam technikai személyzet elsírnád magad. Aztán az egész lejtmenetbe kapcsolt. Tavaly, tehát 2018-ra volt vagy három esküvő. Nem túloztam semmit. Szóval ide azokat a robotbaszós híreket, a selejt lemorzsolódásáról én szívfájdalom nélkül olvasgatnék - a maradék meg hátha megpróbálná beállítani a régi rendet.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Eleg ha csak nem szaporodnak, ahogyan irtam elsore is. Bar jobban belehondolva azt sem bannam ha tolem jo tavol tengetnek a napjaikat, esetleg bekotnek oket a Matrixba. Szerintem ugyis ez utobbi a vegallomas.

Btw az a ?japan gyoker milyen mar aki hologramot vett felesegul? Bar most kicsit elbizonytalanodtam, ott is lehetne eskuvot fotozni. Legfeljebb nem kap kepet az anyos meg apos meg a feleseg. Mert az nincs :)) Kesobbi gyerekfotozast sem kell tervezni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

:)
a hír kicsit régi ...
tovább 1 másik cikk :
https://24.hu/kulfold/2015/09/21/a-vesed-helyett-eleg-ha-egy-kis-sperma…
2011 óta kína jelentősen fejlődött, az iphone értéke is esett, már elég érte 1marékG is...
... elgondolom, ahogy itthon 1 almaboltban a kiszolgálókisasszonytól kérünk 1 kis segítséget, hogy hozzájuthassunk kedvenc telefonunkhoz ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Ez a hír most azért került inkább ki szerintem, mert a régebbinek a folytatása:
"Wang Shangkun was 17 years old when he made the fatal decision. Shortly after the illegal surgery he began suffering from a decreased level of kidney function.
Eight years on, the 25-year-old is now bedridden for life after his remaining organ failed."
Forrás

Szóval eladta a veséjét, megvette az iPhone-t, vagizott vele egy kicsit, majd rájött, hogy elbaxta amikor a másik veséje elkezdett leállni..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Reménykedjünk, hogy ez csak a kezdet!
Az igazi hír az lenne, ha mindkét veséjét eladta két/nagyobb ájfónért. Ez már szinte maga az innováció lehetne. ;)

A hír úgy folytatódik, hogy mivel zugműtét keretében szedték ki a veséjét, olyan fertőzést kapott, hogy a másik veséje leállt, így élete végéig (ami nem lesz túl hosszú feltehetően) dialízisre szorul.

Vagyis tul.képpen mindkét veséjét adta. Most hirdethet, hátha lesz még egy olyan balfasz, amelyik egy vesét adna iPhone-ért.

Darwin-díjat az ilyen szellemi toprongynak.

--
trey @ gépház

amikor majd a barátját/barátnőjét adja el alkatrészenként egy egy v.milyen kütyüért, az lesz az igazi Kánaán :)

Egy munkatársam 18 éves fiának, - aki egy valószínű, korábbi orvosi műhiba miatt, - 12 évesen elvesztette mindkét veséjét, - azaz leálltak neki, és talán ezért is akkor még viszonylag gyorsan, traszplantációval kapott új vesét, - most, kb. 6 év után kilökődési fázisba került az eddig működő, átültetett egyetlen veséje. (Lehet, jön a várólista, és úgy fogalmaznék.., bármiféle ilyen "veseügy" innen szemlélve nem túl humoros szituáció.) Ja, az élet....

jobb ujjamról leszakadt a köröm, pár nap múlva leválik.
Eladom. Műkörmösnek kiváló, de nyakláncdísznek is jó.
Szeretnék venni a befolyt összegből egy teleszkópos szelfibotot, hogy a váci gyors előtt a sínen menő fényképeket készíthessek.