Remodte desktop androidra

 ( timi | 2019. január 11., péntek - 23:09 )

Milyen android mobilokra lehetséges remote desktop-pal kapcsolódni?
Legjobb lenne a Chrome remote desktop, de ennek híján TeamViewer vagy más hasonló megoldás is megfelel.

Természetesen gyárilag engedélyezett remote desktop engedélyezett mobiltípusok mellett alternatív megoldások, mint pl. LineageOS is érdekel. Ez esetben LineageOS verzió+mobil típus párosítással.

Otthoni eszközök remote eléréséhez kellene egy ilyen kapu, ahonnan fel lehet ébreszteni a pc-t el lehet érni otthoni eszközöket ha máshogyan nem lehet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Otthoni eszközök remote eléréséhez kellene egy ilyen kapu, ahonnan fel lehet ébreszteni a pc-t el lehet érni otthoni eszközöket ha máshogyan nem lehet."

Akkor nagyon nem igy kene..
Termux csomagot felteszed kiegeszitokkel egyutt, lehetoleg fdroidrol, mert ugy tobbet tud.

Aztan beallitod, hogy bekapcsolaskor inditson egy sshd-t, es atiranyitasz ra egy portot a routereden.
Innentol apt install wol, es a wol-lal tudsz wake on lant.

Gondolom azert nem a routert programozod at vagy allitasz be egy rpi-t, mert ez a hardware mar elerheto, es nincs mas feladata.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

A Chrome remote desktop nagy előnye, illetve a TeamViewer előnye, hogy nem kell foglalkoznom azzal éppen mi az otthoni ip címem. Egyébként nyitott portokkal kapcsolatban is úgy vagyok, hogy legjobb ha egy ilyen sincs. PC-vel tökéletesen működik most így minden. Azért lenne jobb nekem egy mobil, mert kevesebbet fogyaszt, ráadásul ha infrás mobil akkor több eszközt tudnék vele távolról irányítani.
A Rapberry Pi nálam nem produkált olyan uptime-okat ami számomra megfelelne. Egyébként semmi bajom vele, kedvelem használom. De nekem hosszú uptimeok kellenek. További érv a mobil mellett, hogy simán kibír egy áramszünetet az aksija miatt, ilyenkor is elérhető interneten keresztül egy mobilnet kártyán át. Továbbá van két kamerája ami akkor is működik ha áramszünet van.
A két népszerű távoli asztal szolgáltatás közül a Chrome remote desktop azért lenne jobb mert teljesen hivatalosan ingyenes bármilyen felhasználásra, még a TeamViewer csak magánfelhasználásra ingyenes és elő szokott fordulni, hogy üzletinek vél valójában home felhasználást. De ha csak TeamViewer van nekem megfelel.
Nem akarok dinamikus dns-t, nem akarok nyitott portokat ezért kell ilyen típusú szolgáltatás.

Pedig ez igy nagyon kenyelmetlen lehet. En csinaltam olyan rendszert Mikrotikkel (van sajat ingyenes dinamikus dns-e), hogy egy gombnyomassal asztalrol belep otthoni VPN-re, majd rakattint szinten az asztalon a megfelelo ikonra, ami felkelti a kivant gepet. Utana kapcsolodik szinten egy elore elkeszitett VNC ikonnal a gepen futo UltraVNC szerverre. Raadasul meg a gep leallitasat sem hagytam arra, hogy ki kelljen lepni belole, hanem pstools-ra szinten parancsikon, ami automatikusan kikapcsolja. Fajl mozgatasra SMB megosztast csinaltam (halozati meghajto), de egyebkent UltraVNC is tamogatja, de az szinten kenyelmetlenebb.

Raadasul ez 0 plusz fogyasztas, hiszen a routeremnek ugyis futni kell.

Jól ismerem az VPN-t és ha például OpenVPN-t osi layer2-esre konfigurálva állítom be, akkor simán tudok küldeni ethernet frameket mobilról, notebookról a megszokott módon. Bármilyen router jó hozzá, OpenWRT-vel elmegy az OpenVPN szintén magán a routeren.
De ide most nem akarok OpenVPN-t sem.
Különben egyáltalán nem kényelmetlen egyik mobilról a másik mobil remote desktopja.

Nem kell dyndns, ha pl. telekom iptv-s vagy, ott évek óta nem valtozott a kiosztott ip.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hát itt nálunk nincs már T-mobile sem. Ez a nem változó ip cím pedig számomra egyáltalán nem előny. Inkább negatívum.

Hát igen, van amikor előny, van amikor hátrány. Speciel dyndns helyett előny.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Milyen uptime problémáid vannak? Csak kérdezem, mert a minap találtam egy rpi-t a földszinten itthon, a tv szekrény mögé esett be, és futott faszántosan kb másfél éve. :) Igaz, én vettem hozzá kis akksit az áramszünetek esetére. (S.USV) Csodálkoztam is, hogy megy, mert a szekrény alatt a robotporszívó rendesen pofozgathatta. :)

Nálam még sosem érte el az egy hónapot. Nem üresjáratban ment.

nyos@hex:~$ ssh rpi uptime
21:15:44 up 32 days, 21:41, 0 users, load average: 0.19, 0.22, 0.21

Volt egy kis dolga kb. 1 honapja, egyebkent volt mar tobb is. (el akartam vinni valahova, es kikapcsoltam, aztan vegul egy masikat vittem)
A trukk az, hogy normalis SD kartya kell bele, es jo tap. Korabban nalam is megdoglott a filerendszer kb. havonta, ezzel a setuppal gond nelkul megy.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Te milyen tápot használsz?

tudom, hogy nem nekem szólt a kérdés, de több helyen több rpi-t leraktam már IKEA koppla tápokkal és van olyan ami lassan 1 éve megy hibátlanul. Ár/érték arányban szvsz. az egyik legjobb tápforrás.

"Otthoni eszközök remote eléréséhez kellene egy ilyen kapu, ahonnan fel lehet ébreszteni a pc-t el lehet érni otthoni eszközöket ha máshogyan nem lehet."
A routerre ssh+wol-csomag, és kész.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Teamviewert kipróbáltam Androidon, nekem egérmozi.

5" alatt nem érdemes probalkozni, felette viszont meglepoen hasznalhato. Nyilván meg kell tanulni a gesztusvezerlest, de nagyon hatekony kis tool a zsebben a tw, a vnc, az rdclient es az anydesk is, engem huzott már ki a szbol tobbszor is, amikor ut kozben ert el a panik.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Át kell állítani touchpad módba és akkor valóban egy nagy touchpad lesz a mobil képernyője amin kényelmesen lehet mozgatni az egeret. Chrome remote desktop tudja ezt a módot, és szerintem a teamviewer is.

+1, de a következő telóm nem kis 5.5" lesz, hanem remélem, akkorra már elterjed a 7" is.

Plasztikai sebészek nagyot kaszálnának mostanában kéznövelő műtétekből. :)

Közben megtaláltam a megoldást. Samsung mobilokon például pont úgy működik a TeamViewer mint PC-n.
Persze nem csak Samsungokon, elég nagy a lista. Biztonsági oldalról nem feltétlenül előnyös, amilyen mobilokon korábban próbáltam valószínűleg ezért sem működött. De most nekem pont ez kell.