Korlátlan privát repok az ingyenes Github account mellé

Holnaptól él a szolgáltatás. Erről is a Microsoft tehet.

https://thenextweb.com/dd/2019/01/05/github-now-gives-free-users-unlimi…

Update: itt a hivatalos bejelentés.
https://blog.github.com/2019-01-07-new-year-new-github/

Hozzászólások

Aki kiváncsi, hogy mi a csapda, de nem akar kattintani: Maximum 3 user lehet a privár projekthez rendelve.

Wao! Végre akkor azokat is oda tehetem, amiket eddig GitLab-on tároltam mint privát kódok :)

...és ezentúl a private repókat is fel fogják használni valamilyen saját célra legalább? :)

Pont most kerestem hasonlót. Az AWS-en 5+1 account rendelhető a privát, unlimited repóidhoz. Az azért már barátságosabb, mint a 3 (te, egy dev társ meg egy deploy key :D ).

Nekem aztán mindegy, hogy ki mennyit ad. Arról beszélek éppen, hogy más TÖBBET ad, ergo ez - mivel én tudok a konkurenciáról - nekem nem előrelépés.

És arról sincs szó, hogy ne tudnám kifizetni a hét dollárt havonta, még mielőtt erre elvinnénk a beszélgetést. Üzemeltetek két külön Gitlabot is, elméleti szinten lenne lehetőségem akár oda is bevinni azt a repót, amit akartam, de a projekt okán mégsem teszem meg ezt, mivel egy külön accon, teljesen szeparáltan stbstb. előnyösebb az üf-nek és nekem is. Ennyi.

Havi hét dollár a Pro account, akármennyi privát Git repoval. Én tartom magam annyira sikeres profinak, hogy ne kelljen egy havi egy számjegyű összeg miatt (dollárban) rinyálnom.

Én amúgy nem örülök a változásnak. Ugye ha valamiért nem fizetsz, te vagy a termék. Eddig legalább megvolt az illúzió, hogy a GitHub a profikat és a privát repo-kat külön kezeli, szóval nekünk nem kell félnünk mindenféle variálástól meg a kódjaink felhasználásától akármilyen apróbetűs EULA kitétel miatt. Eddig.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Ez is benne van a pakliban. De az is lehet, hogy az MS ezt simán PR célok miatt illetve a konkurencia miatt lépte meg. Ha a kód ott van egy privát repóban, akkor sokkal könnyebb "helyben" eladni egyéb felhős szolgáltatásokat, pl. direkt deploy Azure-ba. Valszeg a VS Code-ba is szorosabb GH integráció kerül majd. Ha a fejlesztők megszokják a GH szolgáltatásait a privát projekteknél akkor nagyobb valószínűséggel fogják a fizetős szolgáltatásokat is igénybe venni a munkahelyen.