"Hazudott az Apple az iPhone X pixeleiről?"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Miért, nincsenek benne pixelek?

Inkább a marketing osztály nem igazán értette meg amit a mérnökök mondtak, a userek se értik igazán de fel vannak háborodva és egy kis pénzt szeretnének érte, mert ők most nagyon fel vannak háborodva

Magyarul:

Az iPhone X és XS modellek kijelzője miatt perelik az Apple-t

"Pernek néz elébe az Apple az iPhone X, XS és XS Max kijelzői miatt: az Egyesült Államokban két iPhone tulajdonos indított eljárást a cupertinói óriás ellen, mondván a vállalat félrevezető, valótlan specifikációkkal reklámozza készülékét, amelynek képernyője valójában a hirdetettnél 10 százalékkal kevesebb hasznos területtel rendelkezik, de még a képátló terén is akadnak problémák.

[...]

Az első probléma a felperesek szerint, hogy a telefonokban használt, a Samsung által gyártott OLED kijelzők a cégtől ismert PenTile elrendezés miatt képpontonként csak két szubpixelt tartalmaznak, így kétszer annyi zöld alpixel található rajtuk mint kék, illetve piros - szemben a hagyományos LCD-kkel, amelyek három szubpixellel operálnak, így ugyanannyi piros, zöld és kék egység fér el rajtuk. Noha a technológia hosszabb élettartamú kijelzőket tesz lehetővé, a pert indító felek szerint a telefonok specifikációi így félrevezetők, hiszen összességében lényegesen kevesebb szubpixelt tartalmaznak."

--
trey @ gépház

PenTile? Na de hát az egy szánalmas dolog az Apple rajongói szerint! Vagy csak addig volt az, amíg az Apple nem használt olyat?

Nemtudom ki mondta, hogy szánalmas, de pl az X képe nekem se tetszik, az xs/xsmax már jobban tetszik de nekem az xr képe jobban bejön

Hülyék is lennének nem perelni, ha végül kiderül hogy a speckó tényleg csúsztat valamennyit. Persze hullamindegy, mert feltételezem az emberi szemmel felfogható különbségek határain kívül vagyunk, de hát ugye az USA-ban mindenért pereskedni kell.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ezen a 10%-on elgondolkodtam, mert az azért már látható különbség.
Ugyanakkor a hwsw azt írja, hogy " a tényleges képátló ... egész pontosan 5,8 helyett 5,6875 hüvelyk".

Na az meg 2%, ami picsafüst.
És érthető is lenne, ha az aapl mondjuk 6,1"-osként hirdetné, de elmentem az apple.hu-ra, és "5,8 hüvelykes kijelző", egy kis 1-essel a sarokban, rákattintva ide ugrik: "A kijelző lekerekített sarkai gyönyörűen követik a telefon ívelt vonalait, és szabályos téglalapba illeszkednek. Szabályos téglalapként mérve az iPhone XS képátlója 5,85 hüvelyk, az iPhone XS Maxé 6,46 hüvelyk. A tényleges kijelzőfelület kisebb a teljes téglalap méreténél."

Ezt vagy a per óta tették ki, vagy korábba n is ott volt, nem tudom. Ha a kezdetektől ott van, akkor a web-en lehetett "korrekt" tájékoztatást találni, illetve ha elmentek egy boltba és a kezükbe vették, akkor is láthatták azt, amit.

Én az epül helyében felajánlanék nekik 2 dollár kártérítést...

Az a lekerekítéses rész már a tavalyi bemutatón is elhangzott, ez olyan mintha beperelném a landrovert mert a kocsim 1.8l esnek van reklámozva, pedig csak 1796ccm

Az 5.8"-os és az 5.6875"-os képátló a kijelző területében jelent ~8-10%-nyi különbséget.

Az sajnos nem derül ki, hogy hogy jött ki az 5,6875", de én arra tippelek, hogy a lekerekítést miatt lett kevesebb. Vagyis d = 5,85" - 5,6875" = 0,1625" -> d * pi ~= 0,51 in^2. A GSMArena szerint 84,4 cm^2 a kijelző területe, vagyis kb. 13,08 in^2, persze azt nem tudom, hogy ebből a lekerekítés miatt kieső képernyőterületet levonták-e. Mindenesetre a kettő aránya mindössze 3,9%.

Van egy rossz hirem: az atlo es terulet aranya nem linearis. en szoltam.

My eyes...

A kijelző mérete pixel*pixelben van megadva, nem szubpixel^2ben, pont ezért.

Meg ezek sose hallottak még akkor a különböző hullámhosszú fotonok érzékelésének eltéréseiről... ha ugyanannyi kék szubpixel lenne mint zöld, elég béna lenne a kijelző.

Csak ehhez tanulni kéne egy kicsit, az angolszász népek meg nem akarnak tanulni

Az uráli népek meg szeretnek általánosítani.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Huh, még szerencse, hogy szíriuszi sumérok vagyunk.

Idióták...

--
openSUSE 42.2 x86_64

Hogy trollkodjak is:

Tipikus apple userek...

Nem, tipikus amerikaiak. Ott kultúrája van annak hogy a fogyasztók mindenért perelik a gyártókat, kereskedőket. Találkoztam orvostechnikai eszközzel, amit dobozostul az USA-ból importáltak (orrjárat mosó, gyakorlatilag egy összenyomható flakon, semmi több). A doboz és maga a flakon annyira tele volt írva figyelmeztetésekkel, hogy épp az nem volt rajta, hogy ánuszba nem kéne dugni. Pont azért, mert az első hülye aki megteszi, beperli őket hogy nem volt egyértelmű a leírás, és nyerni is fog.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

néha sírás kerülget az ilyen szintű butaságtól...

Szerencsére errefelé tart miattuk az egész világ is. Légmentesen lezárható zacskó, amire utána lyukat vágnak h. ne fulladjon meg tőle senki.
--

Hát az EUban is keményen nyomják az ilyesmit (lásd gyerekzáras öngyűjtó, e-cigi tartály nem lehet 2ML-nél nagyobb, e-liquid fiola nem lehet 10ML-nél nagyobb, stb), legalábbis ami kifejezetten a gyerekeket védi. Ezzel nincs is bajom.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

aha, szerencsére itt magyarországon olyan értelmesek laknak.. jól mutatja a jelenlegi politikai helyzet is, hogy a sok mindenkinél értelmesebb ember hova hagyta fajulni a helyzetet.

https://mensa.hu/sites/default/files/pictures/oldalkepek/iq_grafikon_nagy.jpg

Az átlag ember hülye. A fele még hülyébb. A fele már elég kétharmadhoz is. Szóval ebből semmit sem vonnék le.

tipikus gyökér hozzáállás. ha egy valaki ilyen akkor mindenki ilyen szerinted. ügyes vagy.